Titanic

Bakancslistához adom
amerikai-kanadai romantikus dráma, 173 perc, 1996

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

A Titanic több mint 2000 utasával New York-ba indul 1912 áprilisában. Közöttük utazik John Jacob Astor és gyönyörű felesége Madeleine. Astor az Egyesült Államok leggazdagabb embere. Madeleine attól tart, hogy ha New York-ba érnek számkivetettként kell élnie, mert az ottani társaság esetleg nem hajlandó őt befogadni. Szintén a hajón van Jaime Perse, egy fiatal és elszánt angol, aki zsebtolvajlásból él. A hajó fedélzetén beleszeret Osa Ludvigsen-be, az ártatlan, skandináv emigránslányba. Ám nem csak a szépséggel, hanem a szörnyeteg Simon Doonan-nal, az ír betörővel is kapcsolatba kerül. És miközben Astorékat akarja kirabolni, a hajó fokozatosan halad végzete felé...

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Smith kapitány
Isabella Paradine
Simon Doonan
J. Bruce Ismay

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
LajtaJ 2013 márc. 17. - 23:30:10
Zeta-Jones szépsége miatt ez a legjobb Titanic film!
Rommi 2012 máj. 30. - 21:30:38
Ami ebben a filmben nagyon nem tetszett nekem, az a színészi játék volt, de a forgatókönyvbe is néhol olyan életszerûtlen, klisé párbeszédeket írtak bele, amiket a Jóban Rosszban is csak nehezen tud alulmúlni. Pokoli rossz dumákat adtak a szereplõk szájába, s ez fõleg a tisztek tengerészdumáinál gáz.
Catherine Zeta Jones, akit amúgy bírok és tényleg nagyon jó színésznõ, élete legrosszabb alakítását hozza. Az az arc, amit vág a hajó elmerülését látva, minimum Arany Málnát érdemel, de hasonlóan hiteles a hisztije, amit a távirat feladásakor rendez. A többi színészt annyira nem ismerem, de egyikük se remekelt.
A látványba és az effektekbe felesleges belekötni, vagy Cameron filmjéhez hasonlítani õket. Néhol csak szimbolikusan ábrázolják az eseményeket, vagy árnyalt utalásokat tesznek, de ezzel semmi baj. Ez is a filmmûvészethez tartozik, és a mûvészet nem csak a gazdagoké, mint amilyen Cameron.
Nekem a színek és fények sem tetszettek nagyon, túl sok a sötét jelenet.
A Titanic-történetnek elég jól utánanéztek, de itt sem voltak nagy elvárásaim, mivel a film a cím ellenére nem a hajó, hanem az utasok sztorijára teszi a hangsúlyt. Voltak kisebb hibák (pl. Murdochot rosszul öltöztették fel, a fõtiszt létezésérõl megfeledkeztek stb.), de amúgy nagyjából korrekt.
mulao 2012 ápr. 19. - 14:06:17
Régóta érdekel a Titanic legendája, úgyhogy 3 filmet is láttam. Elõször a Cameron-félét, aztán ezt, aztán az új 4 részes minisorozatot. Nekem mindegyik tetszett, mindegyik másért. Kissé nevetségesnek tartom, amikor azt olvasom, hogy egyik film se tud közelébe érni a Cameron- látványvilágnak, ez érthetõ, mert a C-féle Titanic úgy kb minden idõk 8. legdrágább filmje, de az Avatar után a legtöbbet is hozta. Ez látványban alkalmazkodik ahhoz, hogy 1996-ban készült és, hogy nyilván nem annyi pénzbõl. Ebben több valóban a hajó utazó karakter jelenik meg, és viszonylag ismert színészekkel megfûszerezve. Itt nekem a történet jobban bejön, több szereplõ életszálát látjuk, míg a Cameron-félében csak két kitalált szereplõ rohangál ide-oda a fedélzeten, míg süllyed a hajó. A 4 részes minisorozatnak se volt annyi lóvéja, hogy igazán látványos filmet hozzon össze, de a történet ott is izgalmasabbnak tûnt nekem, sok szereplõ életért látjuk és ott a fényképezés miatt is jobban úgy éreztem, mintha én is a hajón lennék. Szóval mindegyik film jó, de mindegyik másért: Cameron látványban, a többi a történet szempontjából.
Mike088 2012 ápr. 19. - 01:26:38
Látszik, hogy törekedtek a készítõk de ezt a filmet nem lehet Cameronéhoz hasonlítani. A vizuális effektusok csapnivalók, a történet pedig, nyomott és kissé unalmas. Ha valaki látta a Cameron féle dokumentumfilmet tudhatja, hogy a hajó katasztrófájának ábrázolása majdnem teljesen hiteles, most az, hogy a California gõzös nem lett ábrázolva az mellékes dolog (amugy se tudtak volna segíteni, mert azon a hajón nem fértek volna el annyian és az átszállás is körülményes lett volna)
Kyoko 2011 okt. 01. - 10:33:59
Tegnap megnéztem ezt a változatot is és van pár dolog, amit pozitívumként tudok felemlegetni vele kapcsolatban.
Az egyik, hogy a Cameron-féle filmmel ellentétben láthatjuk a közelben tartózkodó Californian és a mentõhajóvá elõlépett Carpathia hajót is, míg a Titanic süllyed. Mindez így történt, a Californian legénysége valóban elkövette ezeket a hibákat, amiket a filmben láthattunk.
A másik az Allison család szerepeltetése. Õk valóban ott voltak a hajón a két gyerekkel és a dadával. Alice belült Trevorral egy mentõcsónakba, és az apuka, anyuka fel-alá futkostak, hogy megtalálják õket, és sajnos végül nem maradt hely nekik a mentõcsónakokban. A kétéves Helen Loraine az egyetlen gyermek az elsõ és másodosztályról, aki odaveszett a katasztrófában.
8/10
awxdful1 2009 aug. 15. - 12:48:07 8/10
Titanic 1996 DVD borító
Csumpadli 2009 jan. 11. - 15:11:46
Meglátásom szerint ez a film sokkal jobban adja vissza az emberi sorsok kiteljesedését, ami akkor a Titanic-on történt.

Lehet a filmet technikai szempontok szerint bírálni, mindent lehet.

Csak ne feledkezzünk el róla, hogy ebben a feldolgozásban (igaz korábbi) nem DiCaprio és Winslett játszák a fõszerepet, nem csak ilyen szerelemesekrõl szól, hanem több emberi sorsról,végzetrõl.

Éppen ezért ez az alkotás messzemenõen hitelesebben adja vissza azt a fajta igazi, Titanic-os hangulatot.

Na, de kérdem én, hát nem ez a funkciója??

Csumpadli
10/10
baba150 2008 okt. 29. - 09:31:42 10/10
Én megnéztem ezt a változatot is és a Cameron-félét is. Nekem ez valahogy az egészet hitelesebben adta vissza. A másikon nem tudtam, ezen pedig sírtam. A szereposztás is jobban tetszett. Olyan igazi volt ez a film!! Nálam 10-bõl 10-es!!! Azért egy Oscart megérdemelt volna....
lemezek01 2008 júl. 20. - 22:11:44
Csodálatosan szép film. Ngyon szeretem. Minden idõk leg hitelesebb feldolgozása.
eugénia22 2008 máj. 03. - 18:34:00
Szerintem ebben a filmben benne van,ezért olyan jó...
mérlegelõ 2008 máj. 03. - 18:31:39
:) Pontosan - ez gyakorta így mûködik
/[talán nem csupán] nálam.../
eugénia22 2008 máj. 03. - 18:29:47
Nem láttad? Értem. Ja,az általam emlitett a "Titanic legendájáról" jutott eszedbe?
mérlegelõ 2008 máj. 03. - 18:25:34
bocs: 'általad' /"sajtóhibás" ügyetlenség/
mérlegelõ 2008 máj. 03. - 18:25:00
Nem láttam az éáltzalad említettet, lehet, sajnálhatom; /és elnézést, ha félrevezettelek!/ csak éppen efféle képzettársításokra ragadtatott a hsz-od!
eugénia22 2008 máj. 03. - 18:23:19
Most akkor tetszett? Szerintem, egy nagyon jó Titanic feldolgozás.
mérlegelõ 2008 máj. 03. - 18:21:19
A mindenképpen legeredetibb Titanic-feldolgozás /mert nem is az.. :)) / a "Titanic szobalánya"...
De a maga nemében-mûfajában jó az "Idõalagút" c. '60-as évek eleji, ellaposodó, terjengõs , amerikai sci-fi-sorozat többet-jobbat ígérõ elsõ része: az szintén Titanic-film!
eugénia22 2008 máj. 03. - 18:04:22
Szerintem ez egy jó Titanic feldolgozás.Ahhoz képest,hogy régi film, jól megcsinálták a trükökket, meg az ilyesmit.Titanic filmnek nézhetõ. Szerintem megtalálható benne, a "Titanic legendája", amitõl annyira népszerû film...
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu