Titkok és hazugságok

Bakancslistához adom
Secrets & Lies
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol filmdráma, 137 perc, 1996

Értékelés:

58 szavazatból
Szerinted?

Cynthia az ötvenes éveiben járó munkásasszony, élete csalódások sorozata. Utcaseprő lányával, Roxanne-nal él London külvárosában. A nőnek van egy öccse, akit az anyjuk halála után saját gyerekeként nevelt fel. Maurice-ból sikeres fotós lett, az egyik előkelő negyedben él feleségével, és évek óta nem találkozott a testvérével. Egy napon Cynthiát felhívja telefonon egy Hortense nevű nő, és azt állítja, hogy az ő lánya, akit látatlanul nevelőszülőkhöz adott, és most találkozni szeretne vele.
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Szereplők

Cynthia Rose Purley
Maurice Purley
Hortense Cumberbatch
Monica Purley
Roxanne Purley

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
tortura febr. 22. 16:08:41 Előzmény kgyuri0
Az ilyeneket ignorálni célszerű, még karaktert sem érdemes vesztegetni rájuk. Mert akkor elérték a céljukat, hogy foglalkoznak velük. Márpedig a kisszerűséggel felesleges. Meggyőzni nem lehet nyilván, mert az elvek általában eléggé kemény dolgok.
tortura febr. 22. 16:03:52 Előzmény Mi-Di-6
Így van pontosan. Ízlések és pofonok változóak. Ezért adhat bárki annyi pontot rá, amennyit csak akar.
iszappart 2017 júl. 29. - 09:07:36
Aki felületes, akciófilmet nézne. Autórobbanások, verekedések, katasztrófák kellenek, hogy végre valami feszültséget érezzen. Neki az anyag, a mennyiség a fontos. Az ilyen ember unná ezt a filmet.
A másik típus tudja, hogy ember és ember között zajlanak le az élet valódi \"akciói\". Aki mélyebbre lát a felszínnél, érti, hogy a lélek rétegeiben végtelenszer több energia, robbanás, harc van, mint a \"külsõ\" világban bárhol. Az ilyen ember a minõséget keresi. És ebben a filmben megtalálja.
A mély emberismeret filmje ez briliánsan megszerkesztett helyzetekkel, és a helyzethez tökéletesen illõ szövegekkel. A mû az elképzelhetõ legnagyobb természetességgel mutatja be az átlagos hétköznapokat miközben rávilágít arra, hogy az a bizonyos megszokott élet valójában iszonyatos, csaknem elviselhetetlen intenzitású drámákat fed el.
Egyszerû emberek egyszerû életét látjuk, egyszerû beszélgetéseit halljuk és mégis, a film végére belátjuk, hogy e helyzetek valójában áttekinthetetlenül bonyolultak. A film a brit élet keretei közt játszódik, a városi, modern, angol ember életét mutatja be, mégis egészen egyetemes.
Magunkra ismerünk, amint elénk tárul a kisember képtelensége, hogy kívülrõl könnyûnek látszó problémákkal szembe nézzen és megbirkózzon.
Valami súly van az életen, valami mindig hiányzik, és valami mintha egyre csak útját állná álmaink megvalósulásának, vágyaink beteljesedésének.
De mi ez a nyomasztó sejtés? Miért nem leljük életünk megoldását?
Ha egyedül vagyunk vágyunk egy másik emberre, de ha felbukkan valaki, elsõ reakciónk, hogy eltaszítjuk magunktól.
Érezzük, tudjuk, hogy életünket meg kell változtatni, mégis, ha a változás egyszer csak becsönget hozzánk, nem nyitunk neki ajtót.
Csupa ellentmondás, csupa érthetetlen tétovaság.
Önmagunkból építünk börtönt önmagunk köré.
A kényelem kipárnázott közegét választjuk, ahelyett, hogy komfortzónánkból kilépnénk, és megtennénk azt, amirõl tudjuk, hogy meg kell tenni, kimondanánk azt, amirõl tudjuk, hogy ki kell mondani.
Mûbalhékat rendezünk, hogy változást hazudjunk életünkbe, veszekedéseket szítunk, hogy úgy tûnjön, történik valami az életünkben.
Élünk-e igazán? Fejlõdünk-e? Vagy csak sablonokhoz tartjuk magunkat, miközben az élet csöndesen elhalad mellettünk?
Ebben a filmben nyilvánvalóvá válik, hogy egy mosoly mögött is lehet sírás, egy apró mozdulat, egy hangsúly is takarhat érzelmi tengereket, hegyeket és szakadékokat.
És az ember nem érti, hogy hogyan vált ilyen nehézzé, ilyen megoldhatatlanná ez az élet.
Végtére is: is mi teszi tönkre az életet?
A válasz egyszerû: a titkok és a hazugságok.
fourdogs 2017 jan. 24. - 11:14:17 Előzmény Inci - Finci
Inci - Finci 2016 szept. 04. - 19:23:36
Miért kell félre informálni az embereket? A második évad teljesen új sztorival és szereplõkkel indult.Ne az elsõ évad tartalom leírását ,és szereplõit tegyék a tartalom leírásba !
9/10
koshaj 2015 dec. 28. - 01:55:20 9/10
szuper film! nézzétek meg nyugodtan! :)
#szereplõk kibontakozása

egyszerûen olyan átélést kaphattunk a szereplõktõl, amit ritkán kaphatunk. olyan természetességgel adták elõ az egyszerû embereket és azok gondjait, nem beszélve az idegroppanáshoz vezetõ utat, hogy a kalapomat kell emelnek.

#egyszerû emberek története, a hétköznapi családi titkokkal
koos 2015 márc. 12. - 12:45:38
Már az elsõ filmkockától látni, hogy ez bizony nem amerikai film, és ez nagyon jó. Nagyon szeretem az angol filmeket. No nem csak a vigjátékaikat, mert azok is szenzációsak, hanem a komoly drámákat feldolgozókat is. A bisztróban a kiborulás jelenete olyan félelmetesen természetes volt, hogy nem lehetett nem átéllni a pillanat drámaiságát. Igazat adok azoknak, akik szerint Helen Mirren mellett Brenda Blethyn az egyik legnagyobb angol szinésznõ. Bár õt említem név szerint, a film többi színésze is megérdemelné, annyira öszintén, természetesen játszottak.
tortura 2015 jan. 09. - 14:54:30
Jó film, elgondolkodtató.
10/10
lantaij 2014 febr. 12. - 22:14:00 10/10
Életem egyik legnagyobb filmélménye!
9/10
edinam 2013 aug. 07. - 16:32:34 9/10
Szerintem van mondanivalója, nem is kevés. Többek között az õszinteség az egyik legfontosabb dolog a világon. Hatással volt rám, az biztos.
6/10
Mi-Di-6 2013 ápr. 09. - 15:02:45 6/10 Előzmény Kocsegar
Megnéztem. Szerintem unalmas, vontatott, kiszámítható és egy cseppet sem érintett meg a film. Szerintem egy kicsit túlzás a 9 pont erre az alkotásra. Megható és magas színvonalú filmek pl.: Életrevalók, Halálsoron, Hachiko, Szerelmünk lapjai, Forrest Gump, Szenvedélyek viharában, Anna és a király stb. Sorolhatnám estig. Ezek azok a filmek amik 9 pontot érnek. Szerintem. Össze sem lehet hasonlítani ezzel az unalommal. 6 pontot (jóindulattal) azért adtam rá mert a színészek tényleg jól játszották a szerepüket. De ennyi. Ízlések és pofonok. :)
Kocsegar 2013 febr. 16. - 00:53:37 Előzmény Sadenal
most láttam, hát rég láttam ilyen jó filmet, a végét végigsírtam, annyira megható volt.
9/10
Sadenal 2012 nov. 21. - 19:08:59 9/10
Óriási film. Komolyan ebbõl igen sokat meríthetnének nemcsak a magyar hanem az amerikai rendezõk is. 4,5 millió volt a költségvetés ami elég alacsony egy 140 perces filmnek. Brenda Blethyn valami olyan katartikus volt hogy az hihetetlen. És amikor elindul a lavina a végén az óriási.9/10
10/10
James Dean 2012 aug. 19. - 21:30:30 10/10
'96 óta kísért engem, akkor láttam még moziban, ahova egy barátnõm ajánlására mentem el, aki azt mondta, h ezt látnom kell. S hogy mennyire bennem maradt jelzi, h azóta se tudtam kiverni a fejembõl. Ritka szép, természetes, és õszinte film.
9/10
NADALFAN 2012 ápr. 15. - 22:25:16 9/10 Előzmény aboriginal
Nagyon jó film ,remek szinészekkel ,és még (+) kicsengése is van,érdemes rászánni az idõt!
csanaklára 2012 febr. 17. - 22:10:37
Sajnos még nem láttam a filmet. Igaz, fel is vettem, de a kiírással ellentétben,feliratos. Ez még nem lenne baj,de elcsúszik a felirat,máskor ki is marad. Csak akkor nézem meg,ha ráérek kibogarászni , vagy ha tényleg szinkronizálva lesz.A filmet fõleg a fõszereplõ, Brenda Bethlyn miatt szeretném látni.
offtopic
aboriginal 2009 nov. 28. - 17:54:19
Ennek az elõzõ hsz-nek legfeljebb a 'hazugságok'-hoz van köze, nem a filmhez.
Az angliai rasszizmust a magyarhoz hasonlítani csak annak állhat érdekében, aki nagyon keveset tud a brit világbirodalomról. Egy kis adalék az érdeklõdõknek és tudatlanoknak: http://www.lemontree.hu/egyebkep/linkkep/history/tortenetek/ujkor/033_brit_birodalom.htm

(Az elõzõ hsz-re kár is reagálni, nyilván részeg volt aki ideokádta.)
kgyuri0 2009 nov. 28. - 11:58:55
Szerintem egy igen érdekes szempont, hogy a család nyilvánvalón az angliai raszizmust képviseli. S valahogy nekik, kultúrnemzetnek, még a rszizmusuk is jobb, mint a mienk itt a Balkánon. Hiszen az anyának azért jól esett kamtyolni az ideiglenesen NagyBrittániában tatrózkodó fekete fiatalemberrel.
Mint az ottani rasszizmus elsõsorban a butaságon alapulna, az itteni viszont az aljasságon inkább.
Persze ez hamari általánosítás is lehet.Nekem volt olyan miépes beállítottságú személyes jóbarátom, kivel mutatis mutandis ugyanez fordult elõ. Már nincs szegény, és tényleg nagyon közeli volt, így nem részletezném, de szinte egy az egyben!
S pedig legalább akkora szoci- és cigányevõ hosszúpuska volt, mint, mondjuk a fórumon Zampano.
aboriginal 2009 máj. 16. - 08:56:29
Érdekes, megrázó film. Sokáig nem sok történik benne, az is idegesítõ, hogy aztán elvezesse a nézõt egy katartikus élményig. A titkok és hazugságok leleplezõdésével lehetségessé válik az egymásra találás.
Nagyon szép üzenete a filmnek, hogy vannak jóvátehetõ bûnök, de azért a legmélyebb énünket, legrejtettebb titkunkat kell feltárni.
Leigh nagyon vonzódik a kis csevegésekhez (small talk), ami talán jobb lehetõséget ad a szereplõk lelkivilágába való bepillantásra, mintha csak a szavaikra, a kerek mondatokra figyelnénk. Ez viszont a film újranézésére kevésbé ösztönöz. Összevetve a 'Vera Drake'-kel, mindkét film kimagasló, én mégis az utóbbit választanám többszöri újranézésre. Az árnyalt ábrázoláshoz több egyedi karaktert mutat föl, több szavakba is öntött érzést. A 'Titkok...' különlegessége viszont a lelki megtisztulás. Ezt kevés film tudja ekkora erõvel felmutatni.
dinasztie 2008 okt. 23. - 21:36:18 Előzmény Humpy
Ebben a filmben a "sweetheart"-ot használja Brenda Blethyn. Ezt a filmet tényleg angolul kell nézni. :-)
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás