Tízen voltak

Bakancslistához adom
Ils étaient dix
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia filmsorozat, 45 perc, 2020

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Tíz ember meghívást kap a Karib tenger egyik paradicsomi szigetén található Green Paradise hotelba. Az öt férfi és az öt nő izgatottan érkezik, úgy gondolják, egy gondtalan nyaralásban lesz részük. Sem egymást nem ismerik, sem a rejtélyes idegen vendéglátót. Ám hamarosan csalódniuk kell: az igazgató nem jelenik meg, a hely elhanyagolt és rövidesen a térerő is megszűnik. A gyanús körülmények miatt ketten próbálnak megszökni, de a helikoptert valaki megrongálta. Rájönnek, csapdába csalták őket. Egy rejtélyes hang közli velük, hogy mindannyiuknak lakolniuk kell a múltban elkövetett bűneik miatt.... Agatha Christie Tíz kicsi néger című bűnügyi regényének tv-filmváltozata.
FEA2 FEA2

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Xavier Troussaud
Victoria Deshotel
Vincent Del Piero
Kelly Nessib
Eddy Hamraoui
Mathieu Le Goff

Hozzászólások

Szerinted?
tibitoma jan. 01. 10:55:29 Előzmény tibitoma
A nyomozó(?)nőnek - akit Kökényessy Ági szinkronizált - a teste nem véletlenül lebegett a vízben, a kamera alig mutatta, sőt a múltjából sem kaptunk sok flashbacket. A munkája során találkozhatott ezekkel a nem bizonyítható gyilkossagi esetekkel, és valószínűleg a ledér, külvárosi csaj a a szövetségese, akivel később végezni fog.
tibitoma jan. 01. 10:47:41
Meglepően jól adaptálták a franciák ezt a klasszikus történetét, a negyedik rész fényében és az eredetit ismeretében már sejtem, ki lehet a gyilkos. A Harper's Islandhez képest nem annyira szabados ez a feldolgozás, mégis tud újat mutatni. Szép a sziget, nincs annyira depresszív, mint a pár évvel ezelőtti BBC-verzió, több az akció is, modern, a gyilkosok bűnei is maibbak.

Franciaország készített már egy halomnyi filmet és sorozatot Agatha Christie könyvei alapján, némelyik eléggé ötlettelen és olcsó volt, ez a jobbak közé tartozik.

nikato 2020 dec. 09. - 14:47:59
Tartalom alapján a Harper sziget c. sorozatra is hasonlít.
bannor72 2020 dec. 08. - 22:23:52 Előzmény DUNAWÖLD
:D
DUNAWÖLD 2020 dec. 08. - 21:57:42
Tíz kics néger nem píszí
PoppyRed 2020 dec. 08. - 21:56:38 Előzmény bannor72
Igaz, meglátjuk, mit hoznak ki ebből a modern változatból. Bár a legutóbbi angol feldolgozást (Charles Dance, Toby Stephens, Aiden Turner) nemigen lehet felülmúlni.
bannor72 2020 dec. 08. - 16:23:41
Még kevesen dolgozták fel Agatha Christie regényét. :) Végül is megértem: brilliáns az alapötlet, de miután számtlan feldolgozást láttunk, nagy meglepetés a történet terén nem fog érni, viszont megnézhetjük mit hoznak ki belőle a franciák.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu