Tízparancsolat - "Megemlékezzél arról, hogy az Úr napját megszenteljed!"

Bakancslistához adom
Dekalog, trzy
lengyel filmdráma, 56 perc, 1988

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

A sorozat a Tízparancsolat egyes pontjaihoz kötődve, mindennapi történeteket mesél el, kitűnő színészek közreműködésével. Az egyes epizódok közvetlenül nem függnek össze egymással., azonban a Tízparancsolat egy gondolati csokorba fogja őket.

Karácsony estéje a család ünnepe. Ilyenkor még akkor is együtt a család, ha máskor nem érintkeznek rendszeresen. A Szentestét egyedül eltölteni nem a legjobb senkinek, hát még ha az a valaki egy egyedülálló nő, akinek nős barátja természetesen a feleségével ünnepelne, ha Ewa, a barátnő nem határozta volna el, hogy mindenképpen Janusz-sal fogja tölteni az estét. És ehhez mindent kitalál. Rendőrségről kórházba, kórházból pályaudvarra futkosnak együtt, míg végül végre kiderül a miértek miértje? Avagy az igazság?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 jan. 18. - 19:23:17
Nem tudom, de nekem az elsõ három rész közül talán ez tetszett a legkevésbé. Lehet, hogy kicsit ki is lóg a sorból, itt mintha némileg háttérbe szorulna a drámaiság, az elmélkedõ hangnem, plusz mintha a "Felebarátod házastársát ne kívánd!" parancsolathoz is kötni lehetne a sztorit. Azt azonban meg kell jegyeznem, hogy az ábrázolásmód itt is eléggé komor, lehangoló, és nagyszerûen jellemzik a lakótelepi emberek életét, akik önmagukba zárt egységként, más emberektõl szinte elszigetelve keresik a boldogságukat és önmagukat.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu