Tökéletes szerelem

Bakancslistához adom
Parfait amour!
18 éven aluliak számára nem ajánlott francia romantikus dráma, 109 perc, 1996

Értékelés:

29 szavazatból
Szerinted?

Catherine Breillat az 1996-ban készült provokatív drámájában megmutatja, hogyan képes egy tökéletes szerelem - amely az elvált, két gyermekes optikusnő és huszonéves hősszerelmes fiú között szövődik- brutális gyilkossággá fajulni. A gyönyörű, érett, tapasztalt asszony kezéből apránként csúszik ki az irányítás képessége és a mély érzelmek szép lassan érzéketlen, irányíthatatlan eseményekké silányulnak, az emberi lélek sötét oldalát mutatva.

Stáblista:

Szereplők

Frédérique
Christophe
Emmanuelle
Philippe
Valérie De La Tournelle

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
kgyuri0 2010 febr. 05. - 09:21:02 4/10
Szerintem a teletext-re azt írják, ami a PORT-on megjelenik
tdk 2010 febr. 04. - 22:14:58 Előzmény kgyuri0
Én csak úgy "találtam" ezt a filmet, úgyhogy a teletexten néztem meg, mi is valójában, és ott is optikust írtak. Aztán ott kezdett gyanús lenni a dolog, amikor láttam, milyen lakása van a csajnak. :)

Késõbb aztán láthatjuk a munkahelyét is.
8/10
toncsiking 2010 febr. 02. - 01:25:28 8/10
Szerintem a filmmel semmi baj nem volt, kissé tán brutálisra sikeredett a vége. Ami kissé lehangoló, az inkáb a rendezõnõ (+forgatókönyvírónõ) enyhén szólva is negatív véleménye a férfinemrõl - lehetett egy-két kínos pillanata az életben :(.De azért 8.
1/10
Rahar 2010 febr. 01. - 00:19:12 1/10
Nekem nem tetszik a film, jó alaptörténet, de érthetetlen cselekményvezetés, közepes képi megvalósítás jellemzi. Kibírtam a film végéig, hogy milyen mondanivalót akar közölni, de számomra semmit. ***SPOILER*** Rendkívül egyszerû, ha valahol nem látnak szívesen, kinevetnek akkor el kell onnan menni, én már voltam ilyen helyzetben, és nem kell õrlõdni a semmin. A hõs szerelmes húszon éves, akinek már most nem áll fel, egy nõt maximum csak háromszor tud meg... és még megkérdezi, hogy ez normális-e? Három hónapig nem is volt a nõnél és ezután közli vele, hogy megfojtja, nem kap levegõt? ***SPOILER VÉGE***
Lelkileg sérült, torz ember, emberek értelmetlen vívódása számomra az egész. Akkor inkább nézzen az ember Don Quijote történeteket, az legalább vígjáték elemeket is tartalmaz és nem fecsérli el az idejét ilyen mûvész filmnek titulált értéktelen dologra. 10 pontból 1 pontra értékeltem, pedig 0-át érdemelt volna.
9/10
alex4427 2010 jan. 31. - 22:16:45 9/10 Előzmény tirszin
Az eredeti hang, az eredeti alkotás része. Úgy az igazi!
Más országok nem szinkronizálnak mindent. Más országokban többen és jobban beszélnek idegen nyelveket. (Talán a feliratos filmek is elõsegítik.)
1/10
Hephaisztosz 2010 jan. 31. - 18:25:08 1/10
Az lehet, és az is, hogy ez a gyerek csak tudatalattival ment be a szövegbe.
Nekem egyszerûen az fáj, mikor leül az ember, és megnéz egy filmet, és rossz. Ez meg bûn rossz volt. Ekkor nagyon demagóg módon el kezd járni az ember agya, hogy mi szépet és jót tudott volna e helyett csinálni.
Ez a bohóckodás, hogy akkor milyen mûvészi szinten volt, és mit próbál kihozni a rendezõ ebbõl a filmbõl… na ebbõl nõttem (nagyon beképzelt módon) ki. Tarts primitívnek: ennek a filmnek az egyetlen pozitív pontja Catherine Breillat dekoratív fellépései jelentették.
Az meg nálam tízbõl egy pont.
4/10
kgyuri0 2010 jan. 31. - 18:21:32 4/10
Hát, nekem az volt a benyonmásom, hogy õ szemész orvosnõ volt, aki operált, nem pedig optikus.
Így talán nem is kell nagyon bizonygatnom, hogy a PORT felvezetõi enyhén szólva nem igazán komolyan veendõk.
Meg még az is elképzelhetõ, hogy a "szemlézõ" magaq is ironizál, de végül is ez csak egy ötkllet volt részemrõl,nem küzdök érte fogvicsorgatva.
Rossz cím, rossz cím. Bár csak a címe lenne rossz!
nostri 2010 jan. 31. - 17:00:04
kgyuri
nem hiszem, hogy irónikus lenne a cím...mível a film rövid leírása igenis utal a "Tökéletes szerelem"-re....(nem irónikusan)

....."hogyan képes egy tökéletes szerelem - amely az elvált, két gyermekes optikusnõ és huszonéves hõsszerelmes fiú között szövõdik- brutális gyilkossággá fajulni.
A gyönyörû, érett, tapasztalt asszony kezébõl apránként csúszik ki az irányítás képessége és a mély érzelmek szép lassan érzéketlen, irányíthatatlan eseményekké silányulnak, az emberi lélek sötét oldalát mutatva".
4/10
kgyuri0 2010 jan. 31. - 16:41:00 4/10
"Nos, múltkor megnéztem, és nem értettem, mit is láttam ebben a filmben, egyszerûen szörnyû volt"

Én azt a filmet nem imerem(Cronenberg), de még az is lehet, nem is a filmet nem értetted, hanem az akkori szöveget,amit írtál, már az is lehet, akor se értetted, amikor írtad.

Az is lehet egy komplexus, hogy a delikvens nem ismeri el a világért se.

Volt egy halovány érzésem, hogy a film cselekményével van olyan bajod, amit nem tudsz kezelni, s ez a "felelõsség&gyerekem van" cucc csak elterelés. Ezért gondoltam erõteljes komplexusokra, mert azért ez a film volt annyira rossz, hogy teljesen jelentéktelen legyen,igazából nem ér meg akkora indulatot, amekkorával elõugrottál.

De, ha már ennyien bántjátok, hadd vessem föl az ellenzõknek, hogy a cím akár lehet irónikus is, nem mindjárt kellene mindent komolyan venni, lehet a "tökéletes szerelem" az az ellenzõknek valami ennél sokkal tökéletesebb (s a cím akár ezt fejezi ki)
nostri 2010 jan. 31. - 16:08:24
Ilyen shit, faeca filmet....bûn rossz volt ez a film, minden percet sajnálok hogy megnéztem....

Rossz volt a film kozkáinak a sorrendisége is, egy darabig
megvoltak egymással, aztán minden elõzmény nélkül a pasi
kifakadt, hogy megfullad ebben a kapcsolatban,semmi ráutalás nem volt elõzõleg, hogy nem érzi jól magát, hogy nincs szabadsága,amióta együtt vannak...a filmbõl egyáltalán nem
tûnt ki, hogy a nõ nagyon rátelepedett volna...
aztán kiderült, hogy a pasi nem is egy nagy ász az ágyban, sõt..
aztán látjuk egy helyzetben, hogy egy nõn dolgozik úgy,hogy a haverjával dumál közben....
nem is értettem, hogy ezeket
a kiruccanásokat hiányolta a gyönyörû barátnõje mellett??? mivel
itt sem jeleskedett..

a film vége egyenesen durva, kiábrándító, döbbenetes volt, õszintén szólva a pasi dühét túlzottnak találtam, hogy egy ilyen brutális dolggal vessen véget a kapcsolatnak.

A film címe meg? ..... egyenesen érthetetlen!!!!!!!!!!!!
1/10
Hephaisztosz 2010 jan. 31. - 15:11:39 1/10 Előzmény kgyuri0
Hogy hogy jön ide a gyerek?
Nos, ez így negyven évesen, kismillió megnézett filmmel a hátam mögött, kettõ darab gyerekkel megspékelve kissé más priorításokkal zajlik az életem, mint 16, évesen, mikor az ember elõtt kinyílik a világ, felelõtlenül éli meg kis mindennapjait, és igyekszik rádöbbenni önmagára. Így jön ide a gyerek, mint felelõsség szimbólum.
Annak idején simán belefér egy-két-sok jó sz*r film, és tudom azt, hogy visszanézve mennyire más megvilágításba helyezõdik. Sõt tudtam azonosulni a filmmel, és belemagyarázni a blõdségeket is rendesen, például egyszer ezt írtam kritika gyanánt: „ A filmrõl: az abjekció egy jól behatárolható, ám annál jelentõsebb fázissorozatát jeleníti meg, adekvát, kínosan aktuális kontextusban. A fõszerepben korunk emocionális-egzisztenciális válságban agonizáló embere, mely extrém, kézenfekvõ vadhajtások és hazárd határhelyzetek akcionista megvalósításában lel újabb, igazibb percepciós lehetõségekre.”. Gondolom kitaláltad, hogy a Karambol - Crash, 1996-os David Cronenberg filmrõl van szó. Nos, múltkor megnéztem, és nem értettem, mit is láttam ebben a filmben, egyszerûen szörnyû volt.
Visszatérve az eredeti gondolatmenetre, valószínûleg nem tudok annyira átlényegülni, nem tudom 100%-osan beleélni magamat egy filmbe, így én kérek elnézést minden kedves olvasótól, és film nézõtõl, akinek ez az alkotás (nagyon) tetszik, de a Tökéletes szerelemnek már a címe is egy hiba, és ahogy szokták mondani: nomen est omen.

PS: Nincs komplexusom, ezt kikérem magamnak.
tirszin 2010 jan. 31. - 14:54:52 Előzmény alex4427
Miért jó a feliratos film?
Miért nem bízol a magyar szinkronban?
9/10
alex4427 2010 jan. 31. - 12:12:27 9/10
Végre egy feliratos film!
katatu 2010 jan. 31. - 08:56:03
Az elejét visszavonom, mert látom van, akinek tetszett, és végülis ha nem lett volna feliratos, én is végignéztem volna... és ki tudja, hogy tetszett volna, vagy nem :)
katatu 2010 jan. 31. - 08:41:14
Hihi, jó lett volna, ha már elõre figyelmeztet valaki, hogy ez ilyen sz@r, meg a port is lehetett volna eggyel jobb fej, és tájékoztathatott volna arról, hogy feliratos (mert ez eleve kizárta, hogy megnézzem ilyen késõn, amikor megláttam, ki is kapcsoltam, pedig nem tudtam hogy amúgy is vacak lesz a film), mert akkor az m2-n a kínai filmet választottam volna :(
4/10
kgyuri0 2010 jan. 31. - 02:30:41 4/10
Jó, hogy komplexusos vagy, de ennyire azért nem kéne bindulni.
Hogy jön ide a gyerek?

A film különben valóban egy rakás bullshit.

Nehéz eldönteni, a két fõhõs közül melyik nagyobb pszichopata
És olyan mértékben, hogy leginkább egy elmekórtani esettanulmánynak menne el, így tkp érdektelen és unalmas is, végtére a nézõk igen ritkán készülnek pszichiáternek.
A szereplõk nmélõ embrek, hanem pusztán páciensek.
zimp 2010 jan. 31. - 00:41:18
szerintem jó volt, de mi a faszért kell ekkora spoilert rakni a film leírásba?
1/10
Hephaisztosz 2010 jan. 31. - 00:36:00 1/10
Ja, ha tök részeg vagy, 16 éves, szombat hajnal, és keresed önmagad, sõt valami elvakult francia film örült is egyben, akkor tied ez a mûalkotás.
Ha érett felnõtt vagy, józanul is tudsz figyelni az élet dolgaira, netán gyereked is van, akkor tudd meg, hogy ez a null forintból kihozott szánalom csak dühöt és elkeseredettséget vált ki belõled.
PS: Azért mert nem értenek meg, az még nem mûvészet!
1/10
Hephaisztosz 2010 jan. 31. - 00:28:45 1/10
Szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy ha akar/szeretne nagyon brutálisan semmilyen sz*r fimet látni, akkor vetkõzzön neki. Ha lehet erõltetetni egy dramaturgiai vonalat, ha van szánalma végkifejlete egy bûn rossz filmnek, akkor ez a film méltó példája ennek.
Senki ne nézze meg, mert nagyon-nagyon szánalmas mozgóképi alkotás!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7/10
horvik 2010 jan. 31. - 00:26:09 7/10
Ahhoz képest, hogy milyen késõn kezdték el vetíteni, egyszer sem aludtam be rajta, sõt... Végig érdekfeszítõ volt és a vége tényleg iszonyat durva, de teljesen logikus is! Nekem nagyon tetszett!
A kérdés már csak az, hogy ezek után, hogy fogok elaludni... :)
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu