Tokió szonáta

Bakancslistához adom
Tôkyô sonata
japán-holland-hongkongi filmdráma, 119 perc, 2008

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Ryuhei látszólag boldog családi életet él. Mindent megtesz, hogy a feleségéről, Megumiról és a két tizenéves fiáról, Takashiról és Kenjiről gondoskodjon. Megumi és a gyerekek nem sejtik, hogy a családfőt valójában kitették az állásából, Ryuhei pedig szégyenében nem meri ezt elmondani. Mintha mi sem történt volna, minden reggel elhagyja az otthonát, mintha dolgozni menne, közben állás után szaladgál és a nélkülözők konyháján ebédel. Egyik nap találkozik a régi barátjával, Kurosuval, aki hasonló cipőben jár. Közben Megumi véletlenül rájön az igazságra.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
verdeleth 2010 jan. 06. - 23:35:15 Előzmény Coleman
Mindkettõ tetszett, csak amit én írtam, azt nehezebb talán megmutatni. Fõleg a szereplõkön keresztül tette ezt, szóval nem lehet olyan élesen elválasztani De igazad van, a személyes drámák is nagyon jók benne
Örülök hogy tetszett Remélem még sokan megnézik
Coleman 2010 jan. 04. - 15:19:36 Előzmény verdeleth
Egyetértek részben, mindenképp egy szép film és nagyon tetszett a visszafogottsága. Nekem viszont nem az volt a film fõérdeme, hogy bemutatja a japán társadalom helyzetét, hanem inkább a személyes drámák, az újrakezdés lehetetlensége, a sóvárgás valami más után, ezek egyetemes gondolatok. Ez a "családmodell" is univerzálisnak tûnik sajnos.
verdeleth 2009 nov. 27. - 15:35:09
bõvebb írásom a filmrõl

www.mozifalok.blogspot.com
verdeleth 2009 nov. 27. - 13:03:14
Kiyoshi Kurosawa a szombolikus horrorfilmek helyett most egy igazi japán drámát rendezett, amiben az apa elveszti a munkáját, és eltitkolja családja elõl, és minden anya minden tagja (anya és két fiú) valami új felé áhitozik, és vágyaik miatt szembekerülnek apjukkal, aki már nem tudja fenntartani a dolgozó ember látszatát.
A film erõssége, hogy a japán filmekre jellemzõ visszafogott, epizodikus felépítéssel képes megmutatni a japán társadalom helyzetét, a gazdaság nehézségeit és a generációk közötti feszültséget.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu