Tommy és Tuppence forró nyomon

Bakancslistához adom
Agatha Christie's Partners in Crime
angol krimisorozat, 55 perc, 2015

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

1952-ben a Beresford házaspár, Tommy és Tuppence vonatra szállnak Párizsban Anglia felé, ám az indulást pisztolylövések zavarják meg, a velük szemben ülő ifjú hölgynek pedig nyoma vész, csupán egy könyv marad utána. Hazatérve Tuppence nem lel nyugalmat, amíg utána nem jár a rejtélyes ügynek. Elsőként felkeresi azt a címet, amelyet a könyvben talált, és ettől kezdve az ügy csak még rejtélyesebbé, sőt veszélyesebbé válik. Tommy eközben felkeresi nagybátyját, Carter őrnagyot a kémelhárításnál, abban a reményben, hogy munkát tud adni neki, mivel méhészeti vállalkozásából nehezen tudja eltartani a családot. Amikor Tommy és Tuppence beszámolnak az őrnagynak eddigi ténykedésükről, kiderül, hogy máris nyakig benne vannak egy hidegháborús kémhistóriában, amelyből már, ha akarnának, se tudnának kiszállni.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Vídiafej 2018 aug. 27. - 20:45:11 1/10 Előzmény TOMORI NÁNDOR
mikor lesz a folytatás? nálad lesz barátom, mert ez egy szar
1/10
monikovacs 2017 aug. 06. - 11:56:11 1/10
Borzalmas! Senkinek nem ajánlom, aki olvasta a könyvet. Teljesen átírták, gyermeteg, bárgyú megoldásokkal. A korszak is már, a náci németek helyett szovjetek, stb. Tommy karaktere rettentõ bárgyú, a kalácsképû színész, mondjuk épp megfelelõ erre az új célra...
Nem értem, hogy engedhetik az örökösök az ilyen fokú átírást, úgy, hogy marad Agatha Christie a creditben! 1-2 részlettõl eltekintve teljesen újra van írva, méghozzá gagyi módon.
2/10
drobek 2017 jan. 12. - 07:54:19 2/10
Azt már régen sem értettem, mi a bánatnak csinálnak AC sorozatot, ha gyakorlatilag max. a nevek maradnak a történetbõl változatlanok, esetleg a halál módja, de azokon kívül minden szanaszét van variálva. Mondjuk szerintem AC-bõl (ahogy Rejtõbõl sem, de ott más okból), nem lehet igazán élvezhetõ feldolgozást gyártani, tehát a törekvést a kiforgatásra értem, csak eddig eredményt nem láttam. Így lesz Albertbõl fiatal fiú és egyfajta háziszolga helyett Albert a kémiatanár, a felnõtt gyerekekkel rendelkezõ, kémként már bizonyított Tommy és Tuppencebõl fiatal, kisgyerekes házaspár, akik méhet tenyésztenek meg parókát csinálnak, Carter a fõnökük meg így lesz a nagybátyjuk.... (az N vagy M történetben meg bár rég olvastam- szerintem egyetlen szereplõ sem az lett, max nevében, aki ott volt.... ilyan fényes dolgokra sem emlékszem, mint a bál, meg az egész panzió.
Így aztán Tommy egy kétlábon járó szerencsétlenség, Tuppence meg egy idegesítõ, unatkozó háziasszony (ennek nyomai megvannak az eredetiben is, de legalább olyan múltjuk van, hogy elhiszem, hogy max. csak be vannak kicsit rozsdásodva) Itt viszont semmi magyarázat nincs arra, miért nem kapják el Tommyt az elsõ öt percben....
Arról nem is beszélve, ahogy a történet néha bakugrásokkal dolgozik: sok valószerûtlen fordulat, ahogy Tommyval bánnak a gengszterek (aki ott a házban megzsarolja, rögtön kinyírják, mikor Tommy rákeni a saját szimatolását, de Tommyt nem, ott a fõnök kötéllel akarja felakasztani, de addig készülõdik, míg be nem fut a telefon, hogy feladatot szánnak neki, hagyja életben... Ugyanez a helyzet azzal, ahogy ellopják az aktát a kémelhárításon.
Ja, az egész történet átkerült a két háború közöttrõl valamikor a késõi ötvenes évekre, így ugye az N vagy M ügynöke sem német, hanem orosz, ami miatt persze semmi értelme nincs, hogy a német nevû srác miért gyanús nekik. Ez az idõugrás egyedül a jelmezeknek, autóknak tett jót, csak sajna a logikát meg felborogatta.
Tommyról már írtam, hogy egy rakás szerencsétlenség, amire ráerõsít az õt játszó színész alkata is.... ami talán több is annál, mikor az könyvet olvasva az ember teljesen másképp képzel egy karaktert, mint ahogy azt a filmen megjelenítik.
És a legrosszabb: teljes tévedés ezekbõl az amúgy vékony kis könyvekbõl 3-3 részes sorozatot csinálni. Az AC kötetek eleve nem pörgõsek, nem akció krimik, de ennyire széthúzni..... A titkos ellenfélnél komolyan elcsodálkoztam a 2. rész végén, hogyan lesz itt még egy teljes, egyórás rész (mibõl vernek még akkora habot), Az N vagy M-nél meg az egész elsõ rész alatt azon gondolkoztam, hogy most én ennyire rosszul emlékszem, hogy az az egész egy vidéki panzióban játszódott? De kiderült, hogy nem, jól emlékszem, csak írtak egy teljes olyan fejezetet elé, amikor még nem jutottak le a panzióba... (viszont az elsõ részbe bekerült a nagy londoni szmog, amirõl viszont szerintem itthon nem sokan tudnak, meg hogy a szmogban eltévedõ Tuppence-re rálõnek (ki és miért és honnan tudta, hogy õ õ és veszélyes lesz rá?)
Edmond Dantes 2016 okt. 04. - 15:44:25
I/1-2-3 = The Secret Adversary (A titkos ellenfél) volt, Agatha Christie második, 1922-ben írt regényének háromrészes feldolgozása. Ezt a számozást folytatja a minisorozat 2. darabja, az 1941-es N or M? (N vagy M?) feldolgozása = I/4-5-???

I/1 után kiszálltam a projektbõl...
ceia 2016 okt. 02. - 18:37:08
Mi az I./5, ha ez a második rész? :S
Edmond Dantes 2016 szept. 06. - 09:23:58
9/11 (milyen szomorú leírni így..) Duna 18h35 mint múlt héten.
Hadd kérdezzem meg: ugye az 1. rész nem kerek? azaz ugye nincs vége? hanem "folyt.köv"?
Ugyanis felvettem, de nem akarom elaprózni 45-50 percekre.
TOMORI NÁNDOR 2016 szept. 05. - 19:57:56 Előzmény Edmond Dantes
NAGYON JÓ, MIKOR LESZ A folytatás...
frenchbullie 2016 aug. 29. - 19:45:51
Biztos kellemes kis sorozat lesz, nekem mindenképp újszerû élményt nyújt majd, a számomra ismeretlen színészekkel. Meglesem:-)
Edmond Dantes 2016 aug. 29. - 19:30:36
Agatha Christie rajongói és kedvelõi részére: új (mini)sorozat, elsõ rész szeptember 4-én 18:35 Dunán.
Tommy és Tuppence Beresford egy középkorú házaspár, néhány Agatha-regényben õk nyomozzák ki a bûntény(eke)t. Róluk (n e m a történetekrõl = n e m spoiler) bõvebben itt:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Tommy_%C3%A9s_Tuppence_Beresford
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu