Treme

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai drámasorozat, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Egy sorozat a Drót kreátorától, David Simontól a Katrina hurrikán utáni New Orleansról. A helyiek egy csoportjának talpra állását követhetjük nyomon, akik a zene és a kulturális tradícióik segítségével próbálják újraépíteni az életüket.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
drobek 2015 jún. 05. - 10:12:32 10/10
Soha ilyen sorozatot nem láttam. Mintha nem is sorozatot, hanem valamiféle -nagyon jól megcsinált- dokusorozat/valóságsó lenne.Egy percig nem jut eszembe, hogy színészek játszák (max. mikor elgondolkodok, hogy akkor itt minden színész, aki zenészt játszik tud zenélni vagy mindenki zenész, és most színészkednek egy kicsit :-D)
Egy percig nincs sorozat érzése az embernek, mikor átkozódsz, hogy patikamérlegen mérik ki a feszültséget, a történést, itt minden rész a nagy egész része csak, a nagy egészé, ami a szereplõk és a város élete a hurrikán után.
Gyakorlatilag nincs olyan szereplõ, akit nem szeretnék, nem szurkolnék neki, hogy most már jó dolgok is történjenek vele. Akik negatívan kezdték (mondjuk a New Orleans-i zsaruk, és árnyalódnak, nem lehet utálni senkit. A fõszereplõk közül persze van néhány, akinek a történetének egy része kevésbé érdekel (pl. Albert és az indiánosdi), de még nála is vannak más szálak, amiért egyáltalán nem bánom, az õ szálát sem. Tényleg olyan minden rész, hogy az ember egyszer csak meglepetten szisszen fel a vége fõcímnél, hogy: MÁÁÁÁR???? Egyetlen egy dolog hiányzik belõle: sokszor nagyon-nagyon szerettem volna már, hogy mindenkinek vagy legalább pár embernek az élete kerüljön sínre, legyen jobb.... de mivel ahogy fentebb írtam, ez egy dokusorozat, ami az életrõl szól, hát persze hogy nem lehet happy end. Jóra rossz jön, rosszra jó, néha rosszra rossz, de olyan, hogy "boldogan éltek, míg meg nem haltak" nincs...
10/10
SouthBronx 2013 nov. 25. - 14:05:49 10/10
A legalulértékeltebb sorozat, zseniális persze csak azoknak akik szeretik a jazz zenét az afroamerikai embereket, na és persze new orleanst!
Ford Mustang 2011 júl. 11. - 16:50:21
Nagyon jó sorozat, érdemes megnézni.