Tükröm, tükröm

Bakancslistához adom
Mirror Mirror
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai fantasy, 106 perc, 2012

Értékelés:

241 szavazatból
Szerinted?

Az egyedi látásmódú rendező, Tarsem Singh (A sejt, Zuhanás) ezúttal a klasszikus Hófehérke történetet álmodta újra a mozivásznakra. A gonosz királynő (Julia Roberts) megfosztja jogos örökségétől az árva hercegnőt, Hófehérkét (Lily Collins), hogy ő maga uralkodhasson a királyságban. Nem mellesleg pedig szeretné felkelteni a jóképű Alcott herceg (Armie Hammer) figyelmét is. Hófehérke szépsége azonban megbabonázza a herceget, és rögvest beleszeret. Dühében a királynő száműzi a fiatal lányt a sötét erdőbe, ahol reményei szerint egy emberevő szörnyeteg gyomrában köt majd ki. A talpraesett hercegnő azonban szövetkezik hét lelkes, lázadó törpével, hogy visszakövetelje magának a trónt, elűzze a gonoszt és visszaállítsa a rendet a birodalomban.
Bemutató dátuma: 2012. március 15. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Oscar-díj

    2013
    Legjobb jelmeztervezés jelölés: Eiko Ishioka

Hozzászólások

Szerinted?
mmelynda75 2022 nov. 01. - 17:45:37
Sokadjára nézem a filmet, mert imádom. Egy újabb feldolgozás. Szerintem jól játszanak a színészek: a gonosz királyné szövege, arcjátéka, a királynő talpnyalójának esetlensége, a herceg ügyetlensége, a törpék karakterei, hófehérke, hát jó, őt hagyjuk. De az egész vicces, laza és szórakoztató. Mindenkinek más az ízlése, és ez így van jól :-)
10/10
DUNAWÖLD 2022 aug. 09. - 18:08:48 10/10 Előzmény Döghalál
Vajon mi vált ki ilyet egy humanoidból?
Szar az élet. Értjük!
... De nekünk van lapàtunk hozzà. Kiganézunk titeket is onnan, ahová nem vagytok valók.
Hófehérke egyetlen baja a bozontos szemöldöke. És akkor mar gonosz voltam!!!
4/10
Döghalál 2022 jan. 22. - 18:44:28 4/10
A film végén az a zene...🤣😡
Hófehérke annyira ellenszenves kis csótány,hogy arra szavak nincsenek.
Julia Roberts miatt ér valamit ez a film.
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 05. - 20:59:48 10/10
X2.
Orosz felirattal indul ( A törpék bosszúja), jutott bele minden, még Bollywood is). Jól sikerült.
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 04. - 15:12:33 10/10 Előzmény sexykex

Élmény önt olvasni.
Ha majd könyvet írok, vagy fordítok, felkérem az előszóra. Vagy szerkesztőnek.
...
Sosem épülnek be a szókincsembe bizonyos szavak:
a " betépve" az egyik ilyen. (Meg a "szívatás" stb.).
Vajon melyik menő Pygmalion hozta ránk ezeket?!?
Van : stoned, meg minden, de têpés... Passz.
A fenti film azért is tetszik, mert GÖRBE tükröt tart a vilàg elé. Ironikus, groteszk. Maróan gúnyos.
Dögös... Humoros... Pajzán. De nem vaskosan!!!
Spoiler******
" Adjanak már rá egy inget, nem tudok koncentràlni"
😁
Vagy a "herceg"- dolog a mai nőknél.
5/10
offtopic
sexykex 2021 dec. 04. - 13:12:37 5/10 Előzmény DUNAWÖLD
Nincs egységes tetszési index. Azt, hogy mennyire jön át egy film és milyen hatással van ránk, annyi minden befolyásolja, hogy felsorolni sem érdemes. Nálam a fantasyk, mesék, animációs filmek jelentős hendikeppel indulnak, mert X évvel ezelőtt elveszítettem a kapcsolatot a mesevilággal.

Teljesen felesleges képzeletbeli világokat létrehozni, amikor az emberiség történelméből is képtelenek vagyunk politikamentes, a jövőnk szempontjából is fontos információkat nyerni. Hülyeség az örök életről és a Paradicsomról vagy a Nirvánáról ábrándozni, amikor balga módon tönkretesszük utódaink jövőjét, a Földünket. Még a saját testünk működését sem ismerjük, de a jövő mutánsaival és természetfeletti szuperhősökkel kábítjuk a fiatalokat.

Manapság a mesefilmek legnagyobb részét felnőtteknek szánják, ezért menő és humoros dumával próbálják eladni a filmet. Nem állítom, hogy sohasem nézek ilyet, de ritkán tetszik. Szomorúan konstatálom, hogy az emberiség inkább korcsosul, mint fejlődik és egyre igénytelenebb műsorok szórakoztatják. Ebben a mai celebvilágban már Petőfi is csak az IQ-bajnokokhoz jut el vagy még hozzájuk sem:
„Ha majd a bőség kosarából
Mindenki egyaránt vehet,
Ha majd a jognak asztalánál
Mind egyaránt foglal helyet,
Ha majd a szellem napvilága
Ragyog minden ház ablakán:
Akkor mondhatjuk, hogy megálljunk,
Mert itt van már a Kánaán!”

Na, most őszintén! Hol vagyunk mi ettől? És nem közeledünk, hanem fénysebességgel távolodunk. Nos, talán jobb is, ha maradunk Hófehérkénél. Még mindig százszor értelmesebb szórakozás, mint a mai amerikai vígjátékok hányós, fingós, beszeszelt és betépett, pánszexuális jelenképén felnőni.
(Nincs mindig kedvem viccelődni. Ma például nem volt!)
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 02. - 21:28:09 10/10 Előzmény sexykex
Te nem figyeltél?!?
Oltàri dumàk vannak benne... 😁
A szöveg a làtvànyt is felülmúlja
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 02. - 21:16:38 10/10
Bájos, látvànyos. Tetszik!
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 02. - 21:08:23 10/10
Ez nem lehet igaz... 😂 Lily a beauty? Bàrmelyik ötödikes kislàny szebb nála.
Az igazi arc nekem a halott Molnàr Csillàé, örökre.
Nyugodjon békében. ❤️❤️❤️😒
10/10
DUNAWÖLD 2021 dec. 02. - 21:03:53 10/10
Most hahota kerülget, mert eddig elkerült Lily Collins neve 😁
10/10
Kertesdottir 2021 jún. 19. - 21:26:29 10/10
Meglepődte, amikor rákerestem erre a filmre, h itt a Porton mennyire rossz értékelést kapott ez a film. Nekem nagyon tetszett. Lehetett nevetni, kikapcsolódni. Nem csak az agyalós filmek a jók.
10/10
kevin1969 2021 máj. 11. - 21:06:55 10/10 Előzmény ligetiz51
Te fogalmaztad meg a legjobban,egy könnyed,szórakoztató film,sokan belekötnek mindenbe,de Julia Roberts is nagyot alakított a szövegeivel.
5/10
offtopic
sexykex 2021 febr. 21. - 22:03:04 5/10 Előzmény DcsabaS
Na, jó! Eddig és ne tovább! Felállítottál egy elméletet, mert belezúgtál egy fiatal színésznőbe. Ez az elmélet nincs semmivel kellőképpen alátámasztva. Lily Collinsról csak magyar nyelven több mint száz cikk található a neten, angolul nyilván sokkal több. Keress egy olyat, ahol ő arról beszél, hogy a saját kezébe tudta venni a sorsát, válogathat az ajánlatok közül, sőt külön neki írják a szerepeket.
Felhívtad a figyelmemet egy sorozatra, aminek Lily a producere. Most én is felhívnám a figyelmedet egy apróságra: az interneten mindent több helyen kell ellenőrizni. Ennek a sorozatnak az IMDb szerint 4 executive producere, 6 producere, 2 supervising producere, 3 consulting producere és egy co-executive producere van. A tetszési index 16 szavazó esetében nem releváns, az IMDb 7,1 pontja annál inkább. De mit jelent ez vajon, amikor Darren Star munkáját 10 író és 3 rendező segítette és a sztárok (Lily Collins, Philippine Leroy-Beaulieu, Ashley Park) mellett több mint 50 színész kapott szerepet az első évadban. Had súgjam meg neked, hogy nem túl sokat. Lily Collins valóban sztár, de a Tükröm, tükröm forgatásakor még nem volt az. Egyszerűen csak szerencséje volt és ezt el is mondta:
„Ez nagyon furcsa. Még csak most tudtam meg, hogy én leszek Hófehérke. Amikor ma reggel felébredtem, még mindig meg kellett kérdeznem magamtól, hogy ez tényleg igaz? Tényleg én leszek Hófehérke? Ez egy álom beteljesülése. Ez egy klasszikus mese, amit modern köntösben mesélünk újra. De megtartjuk a jellemzőit, nem forgatjuk ki teljesen az egészet. Tarsemizáljuk. Egy teljesen új világot teremtünk az ő fantáziájából. A Hófehérke nekem mindig is az egyik kedvenc mesém volt, és szerintem mindenki szereti az ilyen meséket. Nagy megtiszteltetés, hogy játszhatok majd benne” Szóval ideje lenne abbahagyni az áradozást, vagy egy valódi bizonyítékkal előállni. Addig én, ha megengeded, inkább magamnak hiszek.
10/10
DcsabaS 2021 febr. 19. - 22:01:47 10/10 Előzmény sexykex
Az igényesebb nézők egyik feladata ÉPPEN AZ, hogy észrevegyék azt a jelenséget, amikor egy színész/színésznő igyekszik a SAJÁT KEZÉBE VENNI a sorsának alakítását, hogy milyen szerepeket is alakítson, hogy ne szolgáltassa ki magát más filmalkotóknak. Lily Collins pontosan ez a kategória. Vess csak egy pillantást az Emily Párizsban c. sorozatra, annak Lily a producere, és aztán nézd meg a tetszési indexét: http://port.hu/adatlap/film/mozi/emily-parizsban-emily-in-paris/movie-222116
Azt nem vitatom, hogy Lily Collins (Phil Collins lányaként) eleve sokkal jobb tárgyalási pozícióban volt és maradt, de az itt a lényeg, hogy bőven megvan a magához való esze, szóval távolról sem egy üresfejű szépség. Színészként a saját magára szabott szerepeket tudja jól hozni, de szemlátomást egyre inkább meg is tudta oldani, hogy saját maga szabhassa magára a szerepeit. Jobban, mint mások tennék.
Aki tehetséges színészként a "casting directorok" skatulyázásaira bízza magát, az külföldön és belföldön is rossz nyomot követ, mert hiszen a tehetségét alárendeli többnyire MÁSODRENDŰ tehetségek megítélésének.
5/10
offtopic
sexykex 2021 febr. 03. - 11:52:55 5/10 Előzmény DcsabaS
Bántó szándék nélkül: találkoztam egy Lily Collins rajongóval, ami nem baj, nekem is szimpatikus a lány. Viszont nem biztos, hogy amit mi egy színész különleges képességének gondolunk, az nem a gonosz casting directorok skatulyázásaiból ered.
10/10
DcsabaS 2021 febr. 02. - 02:06:06 10/10 Előzmény sexykex
Igen, Lily Collins meseszép, és ráadásul nem az "unalmasan szabályosan szépség" kategória, hanem egyedi, különleges, magnetikus, és minderre nagyon rá tud erősíteni a személyisége - MÁR HA A FILM ALKOTÓI KIHASZNÁLJÁK. Feltevésem szerint azért válhatott ilyen érdekes, vibráló, elragadó személyiséggé, mert híres szülő gyermekeként mondhatni az anyatejjel szívta magába, hogy extrém körülmények között is önbizalommal telve és természetesen viselkedjen, ugyanakkor nagy művészi érzékenységgel is. De olyan értelemben nem színész alkat, hogy a személyiségétől független karaktereket aligha tudna hitelesen hozni. Szóval muszáj rá való szerepeket adni neki, és akkor mindnyájan elégedettek lehetünk.
Amúgy férfi színészek között is számtalan hasonló van, akik nem tudnak "bármit" eljátszani, de létezik olyan karakter (a filmekben gyakran alkalmazott), amit viszont tökéletesen. Ilyen pl. Tommy Lee Jones is, aki nem egy bonviván alkat, de olyan hitelesen tudja hozni "bűnöst üldöző kopót", hogy már a nevét látva is elkezdjük a "jóízű rettegést" LOL. Csomó más tipikus karakter is van, amelyek a filmekben rendszeresen előfordulnak, és az alkotóknak jól kell ismerniük (és emlékezniük) a színészekre, hogy melyik szerepet melyikük tudná hozni igazán.
Visszatérve Lily-re, sajnos ő is már 31 éves, szóval a filmkészítőknek igyekezniük kell(ene) kihasználni, hogy még pár évig rábízhatnak hasonló jellegű szerepeket. Ilyen szempontból is nagyon rosszkor jött ez a COVID-19 világjárvány.
5/10
offtopic
sexykex 2021 jan. 30. - 11:25:25 5/10 Előzmény DcsabaS
Roppant érdekes gondolat, ami egy adott korban igaz is lehetett. Az operaénekesekről nincsenek ismereteim, de a színészekkel kapcsolatban teljesen kizártnak tartom, hogy a mai merítési lehetőségek és adatbázisok mellett létezne szerep, amire nem találnak megfelelő embert.
Azzal egyetértek, hogy Phil Collins lánya meseszép. Róla írta a Tükröm, tükröm című filmmel kapcsolatban a The Telegraph: „Imádnivaló, szenzációs, szinte tökéletes arca van a mozihoz; olyan mint Audrey Hepburn, csak éppen Liam Gallagher szemöldökével. Mosolya a szemtelenség platóni ideálja.”
10/10
DcsabaS 2021 jan. 29. - 20:37:04 10/10 Előzmény sexykex
Teljesen egyértelmű, hogy a film megalkotását az motiválta, hogy feltűnt a színen egy szinte tökéletesen "Hófehérke" alkatú ifjú színésznő (Lily Collins), akinek nem játszania kell a karakter, hanem elég önmagát hoznia. (És már az ősi színházi időkben is úgy volt, hogy AKKOR vitték színre a "Rómeó és Júliát", ha akadt ifjú színésznő, aki eléggé elragadó volt Júliának, és AKKOR vitték színre "Szentivánéji álom" operát, ha akadt énekesnő az "Éj királynőjének", ÉS EGYÚTTAL énekes "Sarastrónak" - mert egyébként lehetetlen vállalkozás lett volna. Másszóval bizonyos darabokat újra-és-újra színre/színpadra/filmre visznek, amikor megjelenik egy megfelelő színész, illetve színésznő.
5/10
sexykex 2021 jan. 03. - 09:11:17 5/10
Csak tudnám kinek barkácsolják ezeket a feldolgozásokat. Gyermeki lelkemmel úgy érzem ez már nem vagy még nem nekem való. Felnőttként viszont egyedül az álnok mostoha tetszett és a kutyává változtatott herceg. Most még az indiai Tarsem Singh képei sem nyűgöztek le, bár vitathatatlanul ő is kellett ahhoz, hogy ez a film nézhető maradjon több korosztály számára is.
Roberto DiCapribogyó 2020 aug. 19. - 09:29:49
Valahogy elkerült idáig ez a film, nagyon kellemes meglepetés! Egy kifejezetten lélekkel bíró, bohókás, kicsit paródisztikus vígjáték, ami nem igazán veszi komolyan magát. Nekem ez a fajta megközelítés nagyon bejött.

A színészeket kiemelném, Lilly Collins (Phil Collins lánya!!, a névazonosság ellenére ki gondolná:-) ) ennivalóan hozta a jószívű, széplelkű szépséget-nem csodálom, hogy az egyik kisember végig nyomult rá:) ; a törpék viccesek voltak, Julia Roberts meg talán még Collinsnál is jobb volt a végtelenül hiú, gonosz, de humorosan esendő mostoha szerepében.

A herceget játszó színészre, Armie Hammer-re én a Közösségi hálóban figyeltem fel, ahol a szőke evezős ikreket alakította (teljesen ledöbbentem amikor megtudtam, hogy az a két ember egy színész volt...); itt is remek volt.

Egyedül a látvánnyal kapcsolatban volt egy kis hiányérzetem, egy-két trükk gyenge volt, ill. habár ha jól meg van csinálva, akkor nem zavar, ha stúdióban, díszletek közt vesznek fel mondjuk egy erdei jelentet, de itt többször eléggé kilógott a lóláb.

De összességében ez csak apróság; az egyedi megközelítése,humora, kedvessége miatt nagyon megfogott ez az adaptáció!
Összes hozzászólás