Film

Túl a kerítésen

/Over the Garden Wall/
amerikai animációs sorozat, 2014

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

Létezik egy történet egy elfeledett helyről, tele árnyakkal és varázslattal... A tíz részes minisorozat, a Túl a kerítésen két testvér, Wirt és Greg rejtélyekkel és váratlan fordulatokkal teli történetét meséli el. A tíz epizódból álló, gyönyörű képi világú, modern tündérmese alkotója Patrick McHale, aki korábban a nagysikerű Kalandra fel! sorozat kreatív rendezője volt.

Wirt és Greg eltévednek az Ismetlen erdejében, a legkülönbözőbb idősíkok közt vándorolva. Egy bölcs, öreg favágó és egy cserfes kismadár, Beatrice siet segítségükre, hogy megtalálják a hazavezető utat. A két testvér - akik tűz és víz - időnként külön utakon jár: miközben Wirt gyakran mordondírozik, merül el a gondolataiban, addig Greg figyelmét az őt körülvevő csodák kötik le; minden érdekli. Erdei útjukon mindkettejükre rengeteg meglepetés és akadály vár. A lebilincselő látványvilágú sorozat a régi mesekönyvek nosztalgikus és kifinomult hangulatát idézi, amelyet a népművészet, valamint a klasszikus mesekönyv-illusztrációk ihlettek.

A sorozat Patrick McHale díjnyertes rövidfilmjén, a Tome of the Unknown-on alapszik. A Túl a kerítésen nem az első sorozat, amely eredetileg rövidfilmnek készült; világsikerű elődei a Parkműsor, Steven Universe, Nagyfater bátyó és Clarence.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Alkotók


Vélemény:

szavazat: 10/10 2017 dec. 08. - 12:34:41
2017 dec. 08. - 12:34:41
Érdemes megnézni, kb 9 perc 1 rész és 10 részes, megcsinálhatták volna filmenek is, a gonosz ábrázolása és a részenkénti csavarok is jók, rajzok is szépek. 10/10