Újraszámlálás

Bakancslistához adom
Recount
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 116 perc, 2008

Értékelés:

37 szavazatból
Szerinted?

Minden idők legviharosabb és legvitatottabb amerikai elnökválasztása zajlott 2000-ben. A két jelölt, a republikánus ifjabb George Bush és a demokrata Al Gore fej-fej melletti küzdelmet vívott egymással. A Fehér Ház új lakójának kérdése a floridai szavazatokon, illetve azok újraszámlálásán dőlt el. A republikánusok, a rámenős texasi James Baker vezetésével el akarják érni, hogy ne számolják újra a szavazatokat, azonban a demokraták nem hagyják annyiban a dolgot. Al Gore, korábbi stábjának vezetője, Ron Klain vezérletével szállnak harcba a voksokért. Az ügy a Legfelsőbb Bíróság elé kerül.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Ron Klain
Warren Christopher
Ben Ginsberg
David Boies
James Baker
Katherine
Michael Whouley
Mitchell Berger

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Rahar 2011 jan. 02. - 12:02:56 1/10
Nekem nagyon nem tetszik a film, mivel nincs megfelelõ információm errõl a témáról ezért akár így is történhetett, bár megérzésem szerint azért még ennél is jelentõsen aljasabban zajlottak az események. Amit hiányoltam, hogy az igazi háttérhatalom nem került bemutatásra a filmben. 10 pontból 1 pontra értékeltem, Kevin Spacey által eljátszott karakter nem szimpatikus, valamint miatta filmnek kevésbé van dokumentum jellege.
7/10
NONEEESZ 2010 márc. 14. - 13:13:25 7/10
Hát nem semmi, ami 2000ben elnökválasztás címen folyt az USA-ban. Érdekes a film, tetszett.
offtopic
Evil Angel 2009 szept. 05. - 20:57:32
Nos, fiatal vagyok még a politizáláshoz, igazából közöm sincs hozzá. Éppen ezért nem értem, miért sikerült végignéznem úgy, hogy bármit is felfogtam belõle. Mocskos világ ez a politika, az fix. Nincs az a pénz, amiért kitenném magam egy ilyen herce-hurcának. Csak az a rohadt hatalom..heh.. Amúgy szerintem egész jó film lett és jó, hogy ilyen színészekkel felkarolták újra ezt a témát.
10/10
datkisz 2009 máj. 28. - 12:48:52 10/10
Nem értem, hogy kaphatott ilyen gyenge osztályzatot. Választási hátterek, taktikák, jogi akadályok, beépített emberek, határidõk értelmezés szerinti változtatása. Nem egy demokrata - republikánus harc, nem ideológiák harca, hanem hatalmi. Nézzétek meg mindenképp! Politikai szakértõnek, politológusnak tanulók tananyaga is lehetne...
bob 2009 febr. 04. - 10:06:58 Előzmény AvatáR Gil Maerth
A valasz az amerikai valasztasi rendszerben keresendo.
Errol bovebben itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Az_Amerikai_Egyes%C3%BClt_%C3%81llamok_elektori_koll%C3%A9giuma

Florida azert volt olyan fontos, mert egyreszt ott volt a legkisebb kulonbseg a ket jelolt kozott, masreszt az allamnak eleg elektora van ahhoz, hogy orszagosan dontetlen-kozeli eredmeny eseten eldontsek az elnok szemelyet. Es ugye egy allam elektorai mind kotelezo jellegel arra szavaznak, aki az adott allamban nyert, akkor is, ha csak 1 szavazattal. Vagyis egy allamon belul nincs elektori szavazatmegoszlas.
Anonnim 2008 dec. 15. - 18:32:52
Részben azért, mer a legdélebbi állam, és mert közel fekszik a kommunista Kubához, ahonnan menekültek tízezrei érkeztek oda, és többeknek sikerlült letenni az állampolgársági vizsgát, ergo szavazhatnak, és washingtoni fejeseknek fontos hogy a bevándorlóknak milyen a politikai véleménye.(Dijóhéjban ennyi!!!)
AvatáR Gil Maerth 2008 dec. 15. - 09:57:06
Emlékszem: kétszer is újraszámolták.
A Fahrenheit 911 szerint azért gyõzött Bush, mert a testvére Jeb, abban az államban volt kormányzó. Így nem is csoda.
s Jeb állítólag mondta is Bushnak hogy ne aggódjon, meglesz az elnökség.

Florida központi helyzetét én sose értettem.
Miért olyan fontos?
Vannak nagyobb államok is.