Umrao Jaan

Bakancslistához adom
indiai filmdráma, 188 perc, 2006

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Szereplők

Umrao Jaan
Khanum Sahib
Nawab Sultan
Bismillah

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
hozsike 2011 jún. 20. - 13:12:53 10/10
Én letöltöttem magyar felirat is van hozzá a neten. Csodálatos film!
Arcelia 2008 febr. 11. - 15:19:02
Egyébként meg tudod nézni a youtube-on fenn van angol felirattal, azért ez is jobb mint a semmi :) Én le is töltöttem onnan :)
Arcelia 2008 febr. 11. - 15:18:00
Az elsõ jelentõs urdu regény rendkívül látványos filmváltozata a 80-as évek csodaszép ünnepelt sztárja, Rekha címszereplésével egy kiszolgáltatott helyzetében mûvészként emancipálódó, legendás énekes-táncos kurtizán életét kíséri nyomon a 19. század közepén. A szüleitõl gyereklányként elrabolt és Lucknowban eladott hõsnõ, gyönyörû kurtizánná cseperedvén, saját költeményei elõadásával lesz igen népszerû a helybéli elõkelõség körében, és az egyik nawabbal egymásba is szeretnek. De mikor a gazdag fiatalembernek más feleséget szemel ki a családja, Umrao Jaan nem hajlandó fellépni az esküvõn. A sors összehozza egy banditával, Faiz Alival, akinek segítségével talán elmenekülhetne a megalázó kurtizánlétbõl... Az újabb fordulatok során a pompázatos díszletek és a romantikus légyottok mögül egyre erõteljesebben tör elõ a valóságosan létezõ hõsnõ emberi tragédiája.
Arcelia 2007 júl. 20. - 17:06:47
Rengeteg képet és videót láttam belõle a neten és mondhatom, hogy a film diszletei és szereplõválogatása kiváló. Remélem megveszi valamelyik tévétársaság, addig is türelmetlenül várom és reménykedem :)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu