Utta Danella: Szerelem a számok mögött

Bakancslistához adom
Utta Danella: Die Himmelsstürmer
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 120 perc, 2014

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Caro egy kis kioszkot működtet a bajor Traunstein városkában. Remekül mehetne a vállalkozása, ha nem lenne problémája azokkal a fránya számokkal. Ugyanis Caro nem tud számolni, sem fejben, sem papíron. Vevői előtt mindezt úgy titkolja, hogy pénz mindig a megérzése alapján ad vissza. Ezzel az apró kis trükkel úgy-ahogy sikeresen elboldogul - a 13 éves lányát, Miát egyedül nevelő anyuka -, az életben. Csupán az apjának, Wolfgangnak, aki szinte a lánya minden egyes lépését számon tartja, neki nem tud Caro megfelelni. Így el is titkolja az apja elöl, hogy a kioszk milyen anyagi gondokkal küzd. Titokban be is iratkozik egy kezdőknek szánt számtan tanfolyamra, amit a zseniális, de a világ gyakorlati problémáitól ugyancsak távol álló asztrofizikus, Florian tart, egy kis jövedelem-kiegészítés céljából.

A számok világát Florian sem tudja felfoghatóvá tenni, de hála a csillagok iránt érzett közös szenvedélyüknek, rájönnek, hogy gyengéjük és erősségük kiegészíti egymást, mint az egyenlet jobb és bal oldala. Eközben apjára is egy váratlan találkozás vár. Az öccse, Martin 40 év távollét után hazatér Kanadából, hogy rendezze az itt hagyott életét, és kibéküljön annyi év után az öccsével. Ő viszont az öccse lányát egészen más szemmel látja. Egy vendéglői beszélgetés során pedig az egykori tanárnő, Maxi elmagyarázza a két fivérnek, hogy Carónak tulajdonképpen milyen problémája is van a számokkal.

Világegyetemek találnak egymásra, amihez pompás zene társul. Megszületik a bizonyosság arra, hogy a matematika és a szerelem között nem lehet valós ellentmondás.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Caro Waldheim
Wolfgang Waldheim
Martin Waldheim
Dr. Florian Mayring

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 febr. 08. - 11:27:00 9/10
Igényes közönségfilm.
9/10
grosz_i 2023 febr. 06. - 21:07:48 9/10
Egyike a Danella filmeknek. Hát, nem éppen kényeztetés azok számára, akik Utta Danella szinkronos filmeket várnak...