Vadcsapáson

Bakancslistához adom
Road to Paloma
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 91 perc, 2014

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Wolf egy amerikai őslakos, egy anakronisztikus személyiség a mai modern világban. Amikor a férfi édesanyja gyilkosság áldozata lesz, megfogadja, hogy bosszút áll érte. Az elhagyott, vad nyugatot járja a motorkerékpárján, hogy felkutassa és megbüntesse azokat, akik megölték azt, aki a legközelebb állt hozzá. A gyilkos bosszú hadjáratát azonban a Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei nem nézik jó szemmel, valóságos hajtóvadászatot indítanak utána. Az igazságért Wolfnak súlyos árat kell fizetnie.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
anonemde febr. 22. 05:56:04
Határozottan gyengécske produkció, szinte minden eleme fárasztó.
9/10
Laci111 2023 jan. 15. - 22:44:07 9/10
Szerintem igenis van mondanivalója a filmnek! Az amerikai rendszerszintű kettős mérce az őslakosokkal szemben. Egy őslakos asszonyt megerőszakol, megöl egy fehér tettes, majd megússza törvényesen. Amikor a fia bosszút áll, őt már üldözni kezdik. Amikor eldöntötte, hogy bosszút áll már tudja mi lesz a vége, de ezzel együtt élni sem tud. A film már a meneküléséről szól. Megél közbe, barátságot, hűséget, szerelmet, lojalitást, újjászületést, megbocsátást, gyermekáldást, empátiát, szabadságot... Csupa olyan dolgot, amit fontosnak tartunk az életbe. A végkifejlet pedig önbecsülés, büszkeség, szabadság megóvása, egyéválni a nagyszellemmel átadni annak a sok energiát ami még benne van, és nem hagyni, hogy elvegyék azt is tőle. Egyáltalán nem egy üres semmitmondó film! És nem akciófilm. De tényleg tanulságos, elgondolkoztató. Érdemes megnézni!
5/10
nefefe 2020 szept. 04. - 16:24:21 5/10
Olyan 60-as évekbeli filingje volt a filmnek, olyan Szelíd motorosok-féle. Bírom Momoát, de ez a film nem igazán rá íródott, pláne, hogy ő rendezte. Lassú, sok minden nem történik benne. A szinkron sem igazán tetszett. A tartalom alapján egy jó kis bosszúállós akciófilmet várna az ember, de hát nem is erről szól a film. A thriller besorolás sem igazán találó rá, talán inkább hasonlít egy road movie-ra.
--- SPOILER --- Egy törvény elől menekülő, körözött ember ilyen nyíltan, szabadon, vidáman és gondtalanul motorozik végig az országon? Mindenhol feltűnő nyomokat hagy, nem tart attól, hogy esetleg egy rendőri ellenőrzés során elkapják? A vége meg katasztrófa: melyik amerikai bennszülött törzsnél szokás a harakiri ??? Szükségtelen hatásvadászat. Közepes, felejthető film.
4/10
komaromi.zoltan 2020 aug. 02. - 22:00:39 4/10
Momoa miatt kezdtem el nézni a filmet, így utólag nem kellett volna. Végig szenvedős vontatott film, a vége is olyan, mint a film, vacak. Az alkotói listát elnézve kicsit be is sokaltam Jasontól. :D
6/10
almond01 2020 júl. 31. - 10:53:38 6/10
Ahogy előttem írták, hangulatfilm, annak pedig nem rossz. Aki épp nem a pörgésre vágyik annak jó választás.
sage 2020 márc. 31. - 21:18:41
Unalmas,semmitmondó film! Még arra se jó hogy a háttérben csak szóljon!
7/10
InteriorLulu 2019 szept. 13. - 15:13:42 7/10
A filmismertető téves. Egyáltalán nem a bosszúállás okán motorozza végig a filmet, hiszen eleve azzal nyit a film, hogy a bosszú már megtörtént. Nem, sajnos bármennyire is kevésbé izgalmasnak hangzik, de valójában csupán az anyja hamvait viszi majdnem az egész játékidőben A-ból B-be. Persze ettől még az FBI hajtóvadászata és a filmvégi súlyos ár megvannak, és adnak is valamit az izgalom-faktorhoz.
Nem rossz film amúgy, pláne ahhoz képest nem, hogy rendezői bemutatkozás, de a Vadcsapáson sokkal inkább amolyan hangulatfilm, mint feszes és pörős akció, sőt...
olahmiki1959 2019 szept. 11. - 19:06:27
Nem neked kéne elnézést kérned...
Egyébként két eset lehetséges: vagy Google fordítót használtak, vagy - és én ezt tartom valószínűbbnek - az ismertető írójának vannak komoly hiányosságai, már ami a magyar nyelvet illeti.
Egyik sem valami biztató...:)
olahmiki1959 2019 szept. 10. - 20:30:10
Na, erre kíváncsi vagyok!
Az egyébként megvan, hogy pont a főszereplő, Jason Momoa neve nem szerepel a stáblistán?
Én már csak röhögni tudok, igaz, hogy csak kínomban...:)