Vágott verzió

Bakancslistához adom
The Final Cut
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-kanadai-német thriller, 95 perc, 2004

Értékelés:

115 szavazatból
Szerinted?

A Zoe Chip implantátum az emberi élet minden mozzanatát rögzíti. Alan Hackman (Robin Williams) a legprofibb vágó, aki a legelvetemültebb emberből is képes szentet faragni. Kezében a halhatatlanság kulcsa, ám amikor egy nagyhatalmú Zoë Tech (Blu Mankuma) mérnök felvételeit vágja, Alan felfedez egy képet a saját gyermekkorából, amely végigkísértette az életét. Ez a felfedezés Alant arra kényszeríti, hogy lefejtve az arcára kövült maszkot, az igazság és megváltás keresésére induljon.

Stáblista:

Szereplők

Alan Hackman
Jennifer Bannister

Alkotók

Díjak és jelölések

  • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

    2004
    Arany Medve jelölés: Omar Naim

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Midnight67 máj. 12. 17:51:52 5/10
Robin Williams miatt néztem meg, mert a legutóbb látott Sötétkamra remek film volt.
Sajnos, ez nem tetszett, a sci-fi vonal nem az én műfajom. Így jártam.:(
6/10
sladka_pani máj. 12. 17:35:36 6/10
Háát... mindössze 6os, pedig akartam, hogy jó legyen :(
6/10
warynski 2019 okt. 30. - 22:56:30 6/10
Szerintem is abszolút érthető, azzal nincs semmi gond. Anno nekem nagyon tetszett, most újra néztem és már jóval kevésbé, és nem azért, mert már láttam. Az ötlet totál rendben van, de most már laposnak, gyengének tűnt a megvalósítás. Eltelt másfél évtized... 10/6
pitbear 2019 jan. 01. - 20:42:53 Előzmény stupek2
Nem kusza ez, teljesen érthető. Ha nem érted, nézd meg még egyszer, nem írom ide a lényeget. Ha úgy sem érted, akkor nem a filmmel van baj.
5/10
stupek2 2018 febr. 10. - 12:53:07 5/10
Címe alapján bûnügyi filmre gondoltam, majd elkezdtem nézni és átcsapott sci-fi be. Sajnos nem Robin Williams-nak kellett volna játszania a fõszerepet, mert így be lett skatulyázva a stílus. Se nem sci-fi, se nem bûnügyi, majdnem életrajzi film, ami unalmassá vált. Valóban van benne némi logikai bukfenc: Vágó volt, így nem lehetett benne chip, majd mégis a chip kellett másnak (?) A vége is kérdéses, mégis miért? Na ilyen kesze kusza ez a film.
7/10
InteriorLulu 2018 febr. 02. - 00:11:29 7/10
Sokan írták már, hogy jóval többet is ki lehetett volna hozni az alapötletbõl, és ez tök igaz.
Azzal együtt, hogy én inkább úgy gondolom, ez az amúgy remek sci-fi alapötlet - emberek fejében a születésük percétõl a halálukig dolgozik egy chip, ami minden pillanatot felvesz, amit csak életükben látnak az így kameraként is funkcionáló szemükkel - egy sokkal nagyívûbb, ambíciózusabb kibontást és sztorit érdemelne ennél. Minimum olyasmit, mint amit mondjuk a tematikájában erre emlékeztetõ filmek formájában - Lopott idõ, Különvélemény, A felejtés bére, Johnny Mnemonic stb - meg is valósult. Bár szerintem egy sci-fi- sorozatot is bõven elbírna a dolog, szépen kibontva az alapötletbõl automatikusan eredõ súlyos társadalmi kérdéseket és morális dilemmákat.
Ez a film sajnos tele van logikátlansággal, ellentmondásokkal, és az erkölcsi vonatkozásokat is épphogy csak megpendíti. Kár érte.
matyics68 2018 febr. 01. - 21:13:50 Előzmény Pandamanci
Remélem már nem élsz, hiszen eltelt már közben 7 év!
mildi1026 2016 aug. 18. - 22:41:00
Ez a film zseniális a maga nemében! Nem ezzel van a gond, hanem hogy sokaknak mindent a szájába kell rágni, mert nincs elég fantáziájuk/logikájuk a hiányzó kockákat kipótolni. A film pedig pont abban jó, hogy sejtet sok dolgot, ugyanakkor nem elvont annyira, hogy ne lehessen kitalálni.

Robin Williams is nagyon jó! Ha persze valaki a tõle megszokott nagy gesztusokat, érzelmességet, energikusságot várja el, csalódik. Itt egy érzelmeiben túlkontrollált, bûntudattól gyötört, élõhalott személyt játszik, szerintem zseniálisan, és ezt emeli ki a film minden eleme.

Akik esetleg nem értik a történet "lázadóit", adalékként "hozzá vágom" a saját meglátásomat.
2004-ben készült a film, nem sokkal 2001 után, mikor a megfélemlített amerikaiak egy része könyörgött, hogy chipszet tegyenek beléjük. A többit mindenki fantáziájára bízom ...
Dolphus Lundgrennus 2013 szept. 20. - 21:21:05 Előzmény tesz-vesz
Pl. hogy egy "b kategóriás filmecske" is képes agresszív, habzó szájú hisztériás rohamot kiváltani egy arra valószínûleg amúgy is erõsen hajlamos emlékdeformáló klónozóból...
2/10
tesz-vesz 2013 szept. 12. - 00:40:25 2/10 Előzmény feketevipera
"megpendített ugyan komoly problémákat (pl. hogy van-e jogunk manipulálni az emlékezetet)"

naponta manipulálom mások emlékezetét, jövõ héten pedig klónozni is fogok - embert!
2/10
tesz-vesz 2013 szept. 12. - 00:37:35 2/10 Előzmény batagy
mondj egy tanulságot a filmbõl légyszi. legyél már egy kicsit önállóbb, kijártad már az általánost nem? milyen tanulságokat szûrtél le a filmbõl?

spoiler!

ne hazudjunk a barátnõnknek? ne hagyjuk a lõfegyverünket az asztalon miközben hisztériás barátnõnk körülöttünk visít? ne tetováljunk az arcunkra semmit? ha mégis nagyon kell, akkor a tarkónkra tetováljunk inkább?
ha elhallgatunk egy bûncselekményt hátbalõhetnek minket egy temetõben? szüleink rossz döntése egy életre megnyomoríthat minket? ha ránk telepednek a szüleink, nem lehet már magánéletünk sem?

milyen tanulságokra gondolsz? komolyan érdekel
2/10
tesz-vesz 2013 szept. 12. - 00:29:52 2/10
azt se értettem miért nem lehet vágónak implantátuma, úgyis egy vágó nézi végig a vágó életét is, olyat nem láthat amit amúgyis ne látna az eddigi munkájában. mi ez a diszkrimináció?
és ha nem lehet miért nem nézik ki hivatalosan magukat a katalógusból? miért kell a félhülye szülõ szavára hallgatni?
hát akkor miért nem lehet a vágónak implantátuma?
mert csak.
2/10
tesz-vesz 2013 szept. 12. - 00:22:54 2/10
méltán elfeledett b-kategóriás filmecske lópofájú mellékszerelõkkel
gyakorlatilag jézus és robin kivételével minden szereplõ irritálóan modoros.
mûvin affektáló tehetségtelen színészek pózolnak, kiemelném a bájosnak egyáltalán nen mondható kislányt, akit én azonnal elzavarnék balettórára, de a kamera közelébe sose engedném, vagy a félhülye barátnõ, aki olyan minta mûanyagból lenne a lelke, a csálészemû vágónõ, meg a kis mitugrász technikusa is irritáló, mindeketten lóarcúak ráadásképpen.

a történetet felfogtam, pont ezért nem is értem, min is megy a nagy polémia, végigtudják nézni az életét másnak, és?
kit érdekel? kit befolyásol ez? miért kell emiatt tüntetni? embert ölni? leleplezni? teljesen érdektelen, miért nem az ellen tüntetnek hoyg ne adjanak a szülõk hülye nevet a gerekén ek, az is egy életre elnyomja a bélyeget.
amúgy a szülõk döntik el, hogy raknak-e be implatántumot, de minek? mire meghal a gyerekük õk már rég a füldben vannak alapesetben. ki az az idióta aki erre költene akkor?
a technikai részletekkel nem is zavarja magát a filmkészítõ, hogyan lehet rögzíteni (szemben, agyban?), vagy egyáltalán hogyan lehet megnézni átlagban egy 500 000 órás filmet
arról már nem is beszélve, hogy az úszülött csak foltokat lát ó, nem éles képeket, de itt szinte hd-minõségben bújik ki a gyerek dolbi-szörránddal
mivel nagyonsok az óra, ezért részletesen végig se lehet nézni az életét vkinek, akkor meg minek megy itt a vita?
hogy a rossz embereket jónak tüntetik fel? ejha, ha nem lenne implan tátum ki se derülne, hogy rosszak voltak, pedofilok. stb. akkor akit régen eltemettek azokat mind jó színben tüntettek fel, kár hogye miatt nem aakultak forradalmi gárdák.
amúgy meg a bûnüldözést nagyban segítene egy ilyen ketyere, de erre persze nem tér ki a film.
nagyon erõlködõ benne a filozófia. de az alkotók jónak gondolták, hát tévedtek, van ilyen. szóval eléggé gyerekes filmecske, tartalmilag fõként, olyan mintha végzõs rendezõszakosok csinálták volna a fõiskolán.
akkor se lenne jó, hát még így.

2/10
batagy 2012 dec. 24. - 22:28:25
Szerintem jó film, igen tanulságos.
MizóStefi 2011 dec. 27. - 17:38:44 Előzmény bigcroker
Sosem láttunk még ilyen unalmas filmet,nagyon rossz volt,a társaság a felénél kiment inkább.Szörnyen rossz film.
8/10
bigcroker 2011 jan. 27. - 12:21:56 8/10
nagyon jó film, érdemes megnézni.
azonban tényleg igaz, hogy kurtán furcsán lett vége. valami csattanót igazán kieszelhettek volna
Mese92 2011 jan. 23. - 12:41:10
Én is tegnap néztem meg és tetszett. Amúgy is szeretem az ilyesmi filmeket. A csajon agyaltam egy darabig, hogy úgy néz ki, mint Gwyneth Paltrow, de aztán persze rájöttem,hogy nem õ az :D Szerintem R. Williams eléggé egy arccal játszotta végig az egészet, de még így is jó volt õt nézni.
8/10
Roland86 2011 jan. 23. - 11:33:13 8/10
Bár az Üvegtigris3-at már megnéztem a moziban, de tetszett, úgyhogy elõbb-utóbb jöhet újra.
8/10
Roland86 2011 jan. 23. - 11:32:42 8/10
Kössz.
8/10
Roland86 2011 jan. 23. - 11:29:46 8/10
Mivel végignéztem annak ellenére, hogy nagyon késõn volt és nagyon álmos voltam, így egy 8-ast nekem megér. Szeretem R. Williamst. Gondolom, nekem ez is hozzájárult, hogy tetszett, meg az, hogy kicsit más szerepben volt, mint amit megszoktam.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu