Vágta

Bakancslistához adom
Cwal
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott lengyel játékfilm, 104 perc, 1996

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Korai ötvenes évek. A tízéves Hubertet édesanyja Ida nagynénjéhez küldi Varsóba, mert Londonba disszidált férjének csomagjai, levelei veszélyesek a gyerekre. Az új iskolában senki nem ismeri. Ida eleven, erős asszony, aki gyűlöli a bolsevizmust és a maga módján harcol ellenük. Folyamatosan hazudik, a miniszternek ,az iskolaigazgatónak, az osztályfőnöknek, hivatali főnökének. Hubertet, akit anyja eddig az igazmondásra és bátor kiállásra tanított megzavarja Ida elképesztően természetes hazugságáradata, aztán maga is alkalmazni kezdi. Ida nagy szenvedélye a lovaglás, Hubertet is megérinti ennek szépsége.
Megtanulja, az embereknek lehet hazudni, de a lovaknak nem. Hubert megnyer egy lovasversenyt. Ida-t, akinek "arisztokrata" passziója régóta szálka a rendszer szemében, végül lecsukják egy tiltott területen való lovaglás miatt. Kitelepítik és nyugdíjazzák, bár Ida két nyugdíjat kap mivel egyszer azt hazudta van egy ikertestvére...

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
ferkó0921 ápr. 18. 10:00:51
Szeretném megnézni, de szokás szerint lehetetlen időpontban adják a nézésre érdemes filmeket. A Vodafone műsor visszanézőjén pedig a Duna tv-t nem lehet visszanézni.
Xxy92 ápr. 18. 02:22:19
Április 18. - Vasárnap
23:25 DUNA Televízió

Ismét egy ismeretlen, különleges filmcsemegével ajándékoz meg bennünket a Duna tévé. Csak így tovább!
7/10
Dalmát 2019 jan. 26. - 11:20:12 7/10
A lengyel Sose halunk meg. Bár az 50-es évek elején játszódik, Zanussitól szokatlanul könnyed film. A rendező állítása szerint saját gyermekkora ihlette a történetet, a szereplőket valós személyekről mintázta. A nosztalgia kicsit megszépíthette az emlékeket, de néha kell ilyen is. Nem egy világmegváltó film, de kikapcsolódásnak tökéletes, és van némi tanulsága is. A lovak szerelmeseinek különösen ajánlott. Az itt szereplő leírás meg szépen végigmeséli a történetet, úgyhogy aki még nem látta a filmet, ne olvassa el.
Márta Péter 2019 jan. 24. - 00:16:18
Remek film!
olahmiki1959 2019 jan. 23. - 07:35:33
Júj, senki?
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu