Vakondok 2 - Demoscene

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 90 perc, 2011

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Az 1980-as évek elején valami örökre megváltozott a világban. A számítástechnika, főleg a sokak számára elérhető áron megjelent Commodore 64 számítógépeknek köszönhetően, betört a háztartásokba, tömegek számára nyitva meg ezzel a lehetőséget digitális alkotások létrehozására.
De nem csak a már meglévő alkotófolyamatokat ültetették át a számítógépek kezelőfelületeire, hanem teljesen új, mindezidáig kivitelezhetetlen művészeti formák is megjelentek. A számítógépek lehetőséget teremtettek ugyanis arra, hogy az alkotó, fizikai beavatkozás nélkül, csupán a matematika nyelvén kommunikálva, programkódokat írva hozhasson létre képi és hanghatásokat, és kombinálja ezeket a legkülönfélébb audiovizuális hatások elérése érdekében.
Ilyen technika alkalmazásával, vagyis számítógépre írt programokként születettek meg a demok, és velük együtt a demoscene nevű szubkultúra. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol a legmodernebb technika mellett néha kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
thomassd 2012 jan. 19. - 07:55:20 10/10 Előzmény Lacoste42
Megint kimaradt az Amiga 64k intro megint csak pc....
10/10
Lacoste42 2012 jan. 18. - 00:07:27 10/10
Ebben a dokumentumfilmben az a nagyon jó, hogy egy kívülálló szemével nézve is tökéletesen visszaadja azt amirõl a demoscene valójában szól. Persze rengeteg dolog van amit még bele lehetne tenni, de arra tökéletes, hogy megismertesse ezt a világot azokkal akik egyáltalán nem vagy csak felszínesen tudnak róla valamit. Azoknak a szülõknek nagyon ajánlott akik gyerekei azt mondják, hogy elmentem demo party-ra anya, nekik meg fogalmuk sincs mit mondott a gyerek! :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu