Váratlan örökség

Bakancslistához adom
Mr. Deeds Goes to Town
amerikai vígjáték, 105 perc, 1936

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Egy népszerű populista író folytatásos regénye ihlette az első klasszikus Capra-hős, Mr. Deeds figuráját. Az egyedül élő kisvárosi műszerész, aki alkalmi köszöntőket ír és a helybéli fúvószenekarban játszik, váratlan 20 millió dolláros öröksége folytán bekerül New York számára idegen, csalárd világába. Beleszeret egy ambiciózus újságírónőbe, aki aztán gátlástalanul kipellengérezi nevetséges naiv viselkedése miatt. Mikor azonban rokonai őrültnek próbálják nyilvánítani, mert vagyonát szét akarja osztani a munkanélküliek között, humorával és népies ravaszságával nemcsak épelméjűségét bizonyítja, hanem nevetségessé teszi valamennyi ellenfelét. Ez a legjobb rendezés Oscar-díjával kitüntetett film nemcsak a korabeli amerikai közönség álmaival ismertet meg meseszerű formában, hanem ma is maradandó élményt nyújt egy kitűnő színész - Gary Cooper - alakította figura lélektanilag hiteles kalandjaival.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Szereplők

Longfellow Deeds
Louise "Babe" Bennett/Mary Dawson
Cornelius Cobb

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
ad mala 2012 máj. 09. - 08:02:36
Kicsit valóban olyan, mint egy magyar népmese:). De amúgy ez egy szép, bájos, naiv amerikai népmese, a mindig szentimentális Frank Capra mester vezényletével és Gary Cooper ehhez illõ játékával, szerethetõ és humoros film, de ha túl komolyan szemléljük akkor didaktikusnak tûnhet.
8/10
Sadenal 2011 júl. 15. - 12:01:18 8/10
Érdekes hogy ehhez a jó kis Capra-filmhez még nem érkezett hozzászólás. Már csak Gary Cooper miatt is érdemes megnézni, de a film is elég jó amúgy. Egyszer meg lehet nézni, aztán a többit majd eldöntitek...:D


8/10