Varg Veum - Nő a hűtőben

Bakancslistához adom
Varg Veum - Kvinnen i kjoleskapet
norvég krimi, 87 perc, 2008

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Gunnar Staalesen nagysikerű regénysorozata alapján készült ez a norvég krimi, amely a skandináv thrillerek legjobb hagyományait követi. Mikor a magának való Varg Veum (Trond Espen Seim) egy rockzenei bulin véletlenül összefut néhány régi barátjával, még nem sejti, hogy hamarosan nyakig merül a problémákba. Az első gond akkor jelentkezik, mikor Veum újra összejön egykori szerelmével, Rebeccával, aki jelenleg Jacob, az Angel Anatomy rockbanda frontemberének felesége. Aztán rejtélyes gyilkosságsorozat veszi kezdetét, melynek nyomába szegődve Veum olyan titkokat tár fel, melyek saját gyermekkorában gyökeredznek.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napsütötte 2018 márc. 03. - 21:10:36
Valahogy nem sikerül az epizódik tartalmáról jó leírást adni. Ennek a résznek - más oldal szerint - ez a rövid leírása: Samuelsenné aggódik a fiáért. Arne, aki egy északi-tengeri úszó olajfúró tornyon dolgozik, mindig értesíteni szokta anyját, amint visszatér a szárazföldre. Ezúttal az értesítés elmaradt. Varg Veum magándetektív Bergenbõl Stavengerbe utazik, ebbe az olajból meggazdagodott, amerikanizálódott Babilonba, amelyben egymás tõszomszédságában áll imaház és bordély, modern betonkolosszus és vaskori vityilló.
Veum felkeresi az eltûnt fiú stavangeri lakását, amelyet példás rendben talál.
Arne szállásadónõjének úgy általában nem volt oka panaszra: lakója, ifjú létére, sohasem vitt fel nõket. Mígnem egyik éjjel újdonsült ismerõseivel nagy murit csapott, s másnapra nyoma veszett. Detektívünk átvizsgálja a bérleményt, de nem talál semmi gyanúsat.
7/10
sanderb 2015 febr. 21. - 11:57:57 7/10
Ez az elsõ rész, amit láttam a Varg Veum sorozatból. Sajnos nem idõrendben (gyártási idõrendben) kezdtem el nézni a sorozat darabjait; bár egymástól függetlenek az epizódok, azért mégis csak van kölcsönhatás a karaktereket tekintve, ami zavaró lehet így.
A krimi kellemesen klasszikus dramaturgiája a modern Norvégiában jól ágyazódik, végig érdekes, azonban nem kiemelkedõen izgalmas, amolyan hûvösen(?) visszafogott. 10/7