Város karácsony nélkül

Bakancslistához adom
A Town Without Christmas
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai filmdráma, 91 perc, 2001

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Amikor egy boldog kisváros aprócska lakója, egy kisfiú annyira szívhezszóló és megrázó levelet ír a Télapónak, az egész ország felfigyel rá. A kisfiúnak ugyanis elege lett ebből a világból, ahol annyira sok a szomorúság, a veszekedés és a válás a családokban, hogy azt kéri, vigye el magával a Télapó - örökre.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Rent25 2011 nov. 26. - 15:17:26 7/10
Bevallom, nekem ez a film kellemes meglepetés volt. A sok negatív kritika ellenére. Ezek a filmek (karácsonyi) általában ilyenek, sokat nem lehet/kell várni tõlük, de százszor rosszabbak is vannak ettõl a filmtõl. Úgy pedig ne ítéljünk, hogy végig sem néztük, mert ebben a filmben semmi nem az, aminek látszik. Egy aranyos, szerethetõ film karácsony környékén. Véleményem szerint, ha ennyire gáz, zs-kategóriás lenne ez a mûfaj, akkor nagyon sok ismert NAGY színész nem adná arcát ehhez hasonlókhoz. Több olyan híresség van, akik karrierjük során legalább egy karácsonyi filmben játszottak, de vannak akik többen is, íme néhányan: A. Schwarzenegger, P. Falk, W. Goldberg, J. Padalecki, P. Swazey... és még hosszan sorolhatnám! Ennyire azért ne írjuk le ezt a mûfajt, az ne nézze, akinek nem bírja a gyomra!
Értékelésem: 7/10 :)
kambekk 2008 dec. 27. - 12:09:04
Ennek a filmnek nem ugyanaz az alapja, mint a Karácsonyi csodavárás-nak? Peter Falk abban is Max-ot játsza, és ott is titokzatos idegenként mozgatja a szálakat - majd mindig alakot vált.

Nekem bejött a téma - bár az utóbbi film jobbnak tûnt.
1/10
Bartuc 2008 dec. 26. - 22:41:25 1/10
Eltelt egy év, a film ismét mûsoron... Plusz egy év élettapasztalattal is fenntartom a tavalyi véleményemet. Talán majd jövõre...
k11zoltan 2007 dec. 25. - 16:49:22
Én végig bírtam nézni, helyenként még tetszett is. (tehát igénytelen vagyok)
1/10
Bartuc 2007 dec. 25. - 16:08:29 1/10
Aki mindenképpen ilyenre vágyik, az nézze meg az Én Pán Pétert vagy a Hook-ot. Az is giccses, de legalább igényes.
1/10
Bartuc 2007 dec. 25. - 16:03:09 1/10
*képességeivel
1/10
Bartuc 2007 dec. 25. - 16:00:22 1/10
Féreértés ne essék, nem azt mondom, hogy nincs szükség boldogságra, szeretetre etc., hanem hogy elegem van már ebbõl az amerikai giccsparádéból, amit karácsonykor leadnak. Elhiszem, hogy ilyenkor nem a rambot akarja nézni az ember, de ennyire bárgyú, színvonaltalan dolgokat azért még se kéne. A filmet természetesen meg se néztem, elég volt elolvasni a bemutatót (Amikor egy boldog kisváros aprócska lakója, egy kisfiú annyira szívhezszóló és megrázó levelet ír a Télapónak, az egész ország felfigyel rá. A kisfiúnak ugyanis elege lett ebbõl a világból, ahol annyira sok a szomorúság, a veszekedés és a válás a családokban, hogy azt kéri, vigye el magával a Télapó - örökre.). Nem vagyok az a fajta, aki látatlanban ítél meg filmeket, de most valahogy megengedtem magamnak. Ha valaki azt mondja nekem, írjak valami végtelenül bárgyú és álszent bemutatót, bevallom, szándékosan se tudtam volna ennél jobbat írni. Azt meg nem tudom elhinni, hogy igényes ember végig bír nézni ilyen, és ehhez hasonló filmeket, mert hogy alsó B-kategóriás az összes, az is biztos. Leginkább a szovjet propaganda filmekhez tudnám hasonlítani ezeket, csak itt a kommunizmust boldogsággal és szeretettel helyettesítik. Személyszerint örülök, hogy engem nem tudnak lekötni ezek az amerikai szuperprodukciók, mert akiket ismerek és igen, azoknak nem szivesen rendelkeznék az értelmi képességeikkel.
8/10
Tyra 2007 dec. 25. - 02:39:11 8/10
Nem hinném, hogy a kor számítana ebben, sokkalinkább emberfüggõ. Én azt nem értem, hogy a film kb 10 perce alatt hogy jutott kedves Bartuc ezekre a megállapításokra. Ez még egy átlagos bevezetésre is kevés. Nem azt mondom, hogy nem láttam még jobb filmeket, de szerintem sok értékelhetõ gondolat volt benne és Peter Falk zseniálisan alakított, mint mindig.:) Nekem kellemes hangulatot szerzett. Melyik film tükrözi a teljes valóságot? De karácsonykor inkább a szeretetre, reményre van szükség, az öldöklés megy pont eleget a tévében...Sajnos még karácsonykor is, nem értem, hogy például Winnetou meg a vadnyugatilövöldözõsizék hogy jönnek a karácsonyhoz, dehát ízlések és ficamok...
Haligali 2007 dec. 25. - 01:32:38
most nézem, hogy csak 17 éves vagy...így akkor nem is csodálkozom a hozzászólásodon!!
Haligali 2007 dec. 25. - 01:28:13
neked bizonyára nincs gyereked, gondolom épp szerelmed sincs vagy ha épp van, hát talán az se az ami...
a karácsony sok mindenrõl szól, minden ember másként éli meg, de úgy gondolom, nem sok olyan ember van, aki ne akarna boldogságot az életében...annyira megfoghatatlan és annyira ritka, hogy aki még csak nem adta fel, az valahol keresi a boldogság kék madarát...ezek a filmek sokkal kevésbé azt akarják mutatni, ami van, hanem sokkal inkább azt, amit szeretnénk...ha ez téged nem érint meg, lelked rajta, de szvsz ez fog még változni...

a hányást meg tartogasd szilveszterre...
1/10
Bartuc 2007 dec. 25. - 00:55:09 1/10
Kezdd a tököm tele lenni ezzel a sok szentimentális, giccses szarral, amit így karácsony tájékán próbálnak lenyomni az emberek torkán! Nem hiszem el, hogy valaki képes rosszullét nélkül végignézni egy ilyen filmet, amiben 2 percenként történik valami csodálatos jótett, valaki önzetlenül jót cselekszik valakivel, mindenki szeret mindenkit, mindenki boldog, a nagymama vidáman mosolyog az asztalnál mert minden olyan kurva jó és szép, a mikulás a szegény árva gyerekeknek hoz ajándékot akik ettõl végtelenül boldogak lesznek és természetesen legalább háromszor megmentik a karácsonyt vagy a télapót is, hogy boldogság, szeretet és békesség legyen a földön, mindezt rengeteg tanúlsággal megspékelve a szeretetrõl, önzetlenségrõl és a szeretetrõl és boldogságról. HÁNYNOM KELL!!!