Vasisten gyermekei

Bakancslistához adom
Deti chugunnykh bogov
magyar-orosz-ukrán filmdráma, 80 perc, 1993

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A szibériai acélgyárat végtelen havas mezőség veszi körül, amelynek határán megállt az idő, a helybeliek önellátó gazdálkodással (rablásból, szerzésből) tartják fenn magukat. A gyári munkások öntörvényű munka- és életmorál szerint lakják be a szűkös, vad, életveszélyes világot. A gyári vezetés másik világ, velük ritkán találkoznak. A monotóniát csak a bányász-munkás párviadalok törik meg. Nyikolaj, a korábbi gyári győztes már belefáradt a verekedésbe, ezért Ignatot kéri meg, hogy álljon ki a félelmes tatár bányásszal, Bekbulatkával...
Forgalmazó: Budapest Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
ReignMan 2015 jún. 14. - 19:49:14 Előzmény adamnagysweetmovie
Valóban, mint egy szocialista western, csupa reménytelenség és önkínzás, céltalanság és magányosság. tetszett a film hangulata, ahogy mindezt tálalta, de nincs története.
Ch Benga 2011 nov. 12. - 12:14:44
Ritka erõs poszt (kommunista, rendszerváltás, apokalipszis) mozi - nagyon kelet. Több, mint tíz éve láttam, és azóta sem felejtettem el, remélem, minél több fórumozó megismerkedik vele!
9/10
adamnagysweetmovie 2011 júl. 01. - 21:44:44 9/10
Mikhail Golubovich az Ignat mellett álló pasi, sehol semmi róla, õ elvileg a port szerinti Nyikolaj.
9/10
adamnagysweetmovie 2011 júl. 01. - 20:50:09 9/10
Õrült mese, mindenkinek, aki az irracionálisért jár moziba. A zenéje disszonánsabb, mint maga a film, bár azért az sem piskóta... A történetnek mélyebb archaikus síkja is van, de egy sima fantasyként is megállja a helyét. Vigyázz, mert úgy maradsz!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu