V.C. Andrews: Ha szúr a tövis

Bakancslistához adom
If There Be Thorns
16 éven aluliak számára nem ajánlott kanadai-amerikai dráma, 100 perc, 2015

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

V. C. Andrews Dollenganger családtörténetének regényfolyama rendkívül különleges. Az írónő vegyíti a gótikus irodalom elemeit, az 50-es évek tuppelware háztartások hangulatával, a romantikus műfajt a horrorral, a kollektív társadalom által meghatározott erkölcsi értékeket szembeállítja egymással, külső tényezőket eszközül hívva. A sága két főszereplője egy testvérpár, Cathy és Christopher, akiket apjuk tragikus halála után anyjuk, Corinne saját családjához vitt, hogy szülei visszafogadják végrendeletükbe. A Ha szúr a tövisben lezárulni tűnik a magára maradt testvérpár, Cathy és Chris története, amikor a mocskos múlt újra felüti fejét: az anyjuk, Corinne a szomszédba költözik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
furfang 2020 aug. 20. - 11:11:29 9/10
Egy különös családregény az első része a Virágok a padláson, ez a második rész és még további két vagy három rész következik, ma a Ha szúr a tövis c. rész következik. Egy család különös története, titkokkal, gonoszsággal és testvérszerelemmel, az ebből következő furcsa helyzettel. Nem kidobott idő megnézni ezt a filmsorozatot szerintem.
5/10
Dörflinger 2020 jan. 16. - 21:46:12 5/10
Lassú folyású gubancos történet. 5/10

Családon belüli szerelmi szálak, testvérek, és felmenőik között.


csvkata 2019 nov. 06. - 20:35:06
Ha szúr a tövis film
Cathy és Chris, a Virágok a padláson és a Virágszirmok a szélben hősei úgy hiszi, maguk mögött hagyták a múltat, sikerült lerázniuk annak terheit, zavartalanul élhetik életüket,
mikor a mocskos múlt újra felüti fejét: az anyjuk, Corrine a szomszédba költözik.