Végállomás - A Thália Színház előadása

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott művészeti műsor, 2017

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. Idegen emberek ülnek egymás társaságában, és a házasság intézményének lehetetlenségéről folytatnak heves vitát. A társalgás egy pontján az addig szótlanul ülő Pozdnyisev váratlan szenvedéllyel szól közbe. Élete legféltettebb és legfájdalmasabb titka szakad ki belőle: Uraim és hölgyem, tudják meg, én vagyok az a Pozdnyisev, aki egy damaszkuszi tőrrel leszúrta a feleségét. A vallomás hatására mindenki elmenekül, kivéve egy embert. Pozdnyisev kíméletlen részletességgel tárja fel neki élete tragédiáját, olyan őszinteséggel, mintha gyóntatópappal ülne. Ki ez a titokzatos nő? És miért ilyen fontos neki ez a beszélgetés? Ezek a kérdések zakatolnak Pozdnyisev fejében és nem is sejti, milyen hamar választ lel kérdéseire.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
olahmiki1959 jan. 16. 07:38:32 10/10
Le a kalappal, nagyon-nagyon tetszett!
Gyakorlatilag ez egy kétszemélyes kamaradarab, Koltay Róbert és Gubás Gabi kitűnő színészi játékával, elképesztően jól megírt párbeszédekkel, súlyos drámaisággal, meglepő fordulatokkal, katarzissal, úgyhogy azt kell mondjam, nagyon régóta nem láttam ilyen jó tv játékot.
Hatalmas élmény volt, egyértelműen 10 pontot érdemel!
10/10.
csvkata 2019 dec. 26. - 15:47:59
A történet egy vonat étkezőkocsijában kezdődik az 1890-es évek elején, késő éjszaka. Idegen emberek ülnek egymás társaságában, és a házasság intézményének lehetetlenségéről folytatnak heves vitát.

A társalgás egy pontján az addig szótlanul ülő Pozdnisev váratlan szenvedéllyel szól közbe. Élete legféltettebb és legfájdalmasabb titka szakad ki belőle: „Uraim és hölgyem, tudják meg, én vagyok az a Pozdnisev, aki egy damaszkuszi tőrrel leszúrta a feleségét…”

A vallomás hatására mindenki elmenekül, kivéve egy embert. Pozdnisev kíméletlen részletességgel tárja fel neki élete tragédiáját, olyan őszinteséggel, mintha gyóntatópappal ülne.

„Ki ez a titokzatos nő? És miért ilyen fontos neki ez a beszélgetés?" Ezek a kérdések zakatolnak Pozdnisev fejében és nem is sejti, milyen hamar választ lel kérdéseire...
10/10
olahmiki1959 2019 dec. 26. - 13:47:29 10/10
Na, ez most mi?...:)