Végzetes bosszú

Bakancslistához adom
Le Bar du téléphone
francia krimi, 93 perc, 1980

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Tony Veronese magányos bűnöző. Régóta haragban áll a Perez fivérekkel, akiket azzal vádol, hogy a múltban elárulták őt. Ürügyre van szüksége ahhoz, hogy régóta dédelgetett bosszúhadjáratába belekezdhessen. Mivel a fivérek nem akarják kifizetni a pénzt amivel tartoznak neki, úgy dönt, lecsap a bárjukra és bordélyházukra. Eközben egy detektív segítséget kér az alvilág két hírhedt alakjától, s az ő közbenjárásukra a Perez fivérek mégis beleegyeznek a fizetésbe. Véres összecsapások sora következik, amelyek után Veronese - aki éppen csak megmenekül a Perez fivérek merénylete elől - úgy dönt, tisztázza magát a gengszterek vezére előtt.

Stáblista:

Szereplők

Toni Véronese
Henri Perez
Robert Perez
Bernard Perez
Samuel Perez
Claude Joinville
Antoine Bini
Léopold Kretzchman
Paul 'Bébé' Franchi

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Ayrton Corvus 2011 szept. 26. - 00:19:15 8/10
Telefon Bár.

Sokszor sikerült már jó filmet vásárolni csak azért, mert az egyik kedvenc színészem szerepel benne. Ezt a filmet Christophe Lambert miatt vettem meg holott tudtam, hogy ez még az elsõ filmjei közül való azaz nem fõszerep, ennek ellenére remek alakítást nyújt, és elég sokat van a képernyõn.

A franciák mesterei a bûnözõkrõl szóló filmeknek. Legyenek önpusztító hõsök esetleg hidegvérû profi gyilkosok mindig érez az ember egy kis szimpátiát, ezt valahogy az amcsik nem tudták elsajátítani ott a bûnözõ bûnözõ nem egy "romantikus" negatív hõs. A filmen érezhetõ egy kis Melville és Giovanni hatás.
Daniel Duval, mint fõszereplõ uralja a filmet. A nemrég elhunyt Julien Guiomar és George Wilson játéka is tetszett. Francois Périer pedig a hasonló karaktert játszik, mint a Szamurájban csak kicsit öregebb és higgadtabb.

Ha lenne még Caesar film szívesen írnák nekik. A dvd kiadásról. Felrakták egy kétrétegû lemezre (4,42) azaz egy hajszállal több, mint egy szimpla lemez(4,39). Valószínûleg eltolták ezt arra alapozom, mert ritka gyatra kópia és pixeles. Az elõzetesek és a menü rengeteget elvesz a képbõl. Én nem akarom elhinni, hogy ilyen gyatra minõséget vettek át a franciáktól. A többi Caesar kiadás, mint például a Vörös Kör az már minõség, de ez egy elbaltázott dvd.

Akit érdekel még megtudja venni az egyik nagy könyvkereskedés még árulja 200 forintért, a kiadó megszûnt így valószínûleg már nem sok van belõle.