Veszedelmes viszonyok

Bakancslistához adom
Les liaisons dangereuses
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-kanadai-angol romantikus dráma, 252 perc, 2003

Értékelés:

24 szavazatból
Szerinted?

A rideg, távolságtartó álarca mögé bújó Merteuil márkinő, kegyetlen játékot űz mások érzelmeivel. Ehhez az ördögi játszmához méltó társra lel a fiatal, vonzó, de legalább annyira romlott lelkű, cinikus Valmont-ban. A márkiné ráveszi a behízelgő modorú szeretőjét, hogy csábítsa el az erkölcsös, romlatlan Marie Tourvelt. A kezdeti flört veszélyes szenvedéllyé válik...

Laclos remekművéből kilenc filmfeldolgozás és számos színházi előadás született. A 2003-ban készült francia filmváltozat a hatvanas évekbe helyezve festi le a felső körök kiábrándító erkölcsi és lelki viszonyait.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Marquise Isabelle de Merteuil
Vicomte Sébastien de Valmont
Madame Maria de Tourvel
Cécile de Volanges
Madame de Rosemonde
Antoine Gercourt
Hugo/Ludovic
Madame Volanges

Hozzászólások

Szerinted?
ABG 2009 márc. 27. - 21:13:00
Az Europán egy háromrészes verzió megy, kb egy órával hosszabb, más szinkronnal (Kovács Nóra, Snell Ádám).
Tomio 2008 okt. 14. - 14:02:37 Előzmény ginacska12
Egyetértek, szerintem is Milos Forman Valmontja a legjobb feldolgozás. A Malkovich-féle Valmont-figura számomra annyira kegyetlen, hogy nõként képtelenségnek tartom, hogy bele tudnék szeretni...

http://www.colinfirth.extra.hu/OLDALAK/FILMISM/valmont_osszehasonlitas.html
ginacska12 2008 szept. 24. - 09:33:13 Előzmény Phatom
Vessetek a mókusok elé, de a John Malkovich-féle verzió ellenében én is a Valmontot szeretem. Azt hittem, ezzel egyedül vagyok...
Phatom 2008 szept. 23. - 20:58:41
Nekem a '89-es Milos Forman féle feldolgozás a kedvencem-az Valmont címen készült. Lehet, hogy azért, mert egyik kedvenc színészem Colin Firth, és imádom a kosztümös filmeket.
Bár meg kell vallanom, hogy Catherine Deneuve, Nastassja Kinski, Rupert Everett leosztás sem semmi. Igaz kicsit bizarr Rupert Everett-et a csábító szerepében látni, tudván, hogy a saját neméhez vonzódik. De hát ezért nagyszerû színész(õ is).
Catherine-rõl csak annyit, hogy õ a nagybetûs NÕ. Csodálatos.
Sokan írjátok, hogy a John Malkovich-Glenn Close féle feldolgozás a legjobb. Azt még nem láttam, de, ha ennyien írjátok meg fogom nézni azt is. Bár Nem a kedvenceim, sõt Malkovich-ot kifejezetten "nem szeretem", de lehet, hogy kellemesen fogok csalódni.
italoman1 2008 szept. 22. - 22:10:29 Előzmény Andosz
Nekem is a John Malkovich-Glenn Close páros az etalon. Annak a filmnek minden pillanata vibrál, süt belõle a feszültség és a visszafojtott érzékiség. Ez azért nem éri el szerintem ugyanazt a magasságot. Meg én maradi is vagyok, nem szeretem, ha más korba helyezve "modernizálni" vélik az eredeti mûvet. Ez kosztümösen az igazi. Ha egy könyv vagy egy színdarab jó, akkor attól az, hogy máig ható mondanivalója van. Az meg érvényes akkor is, ha nem próbálják "aktualizálni".
Andosz 2008 szept. 18. - 16:42:34 Előzmény reila
Melyik az eredeti? Nekem a John Malkovichos tetszett eddig a legjobban. Valamikor a hatvanas években volt egy Gerard Philippel, az sem rossz, de az kevésbé jött be.

Ezt még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá, jónak tûnik a szereposztás.
reila 2008 szept. 14. - 18:02:30
ÚHHHH még egy feldolgozás???? Hihetetlen hány bõrt akarnak még lehúzni egyetlen storyról????
Az eredeti a legjobb és pont. Felesleges minden próbálkozás a Veszedelmes viszonyok örök és meghamisíthatatlan......remélem lassacskán mindenki rájön erre.
missvicky 2008 szept. 10. - 10:11:38 Előzmény missvicky
Most válaszolok magamnak. No, mindegy. Másként nem tudok ide írni. Lehet, hogy ez sem fog felkerülni???

Szóval annyit akartam, hogy HURRÁ! ÚJRA ADJÁK! ÉLJEN! ÉLJEN! EGYSZERÛEN IMÁDOM! KÖSZÖNÖM!
missvicky 2008 ápr. 17. - 12:20:48
Ez rossz hír. :-( Azért köszi a gyors választ.
Hesztia 2008 ápr. 17. - 12:01:58
Nem jelent meg itthon dvd-n.
missvicky 2008 ápr. 17. - 12:00:13
Szia Mindenkinek!

Nekem ez a feldolgozás tetszett a legjobban. Sõt! Annyira szeretem ezt a minisorozatot, hogy szeretném megvenni DVD-n. Sajnos, eddig nem találtam olyan üzletet (legyen az webáruház), ahol meg lehetett volna venni vagy rendelni. Tudna nekem segíteni valaki? Esetleg megvan valakinek?

Segítségeteket elõre is köszönöm!
Obránszky Ármin 2007 okt. 20. - 12:30:16
Valami miatt ez az adaptáció nálam nem ért el a Frears által rendezetthez hasonló hatást. A második résznek, ha jól emlékszem, akkor már neki sem álltam. Lehet, h ma is teszek vele egy próbát.
Valahogy nem éreztem azt a feszültséget, ami annyira rátelepszik a Malkovichék által fémjelzett filmre. Pedig elvileg a színészi gárda itt sem sokadrangú színészekbõl áll. Mondjuk az is lehetséges, h az volt a fõ probléma, h a '88as változatot elõbb láttam...
Meglátjuk...
Maia 2007 ápr. 04. - 13:57:25
Szerintem egy ujabb nagyszeru adaptacio. A szineszek nagyszeruek. Nagyon jo szerintem, hogy 2 reszbol all a film. Catherine egyszeruen lenyugozo, gyonyoru es orokke no! Nem volt annyira provokativ, viszont voltak olyan pillanatok a filmben, amikor igen csak megfeszultem:)
A film mondani valojat pedig nem fogom most feltarni, mert rengetegen ismerik, es mindekinek mas-mas jon le!
Ha valaki estelgen meg nem latta, annak mindenkeppen ajanlom!