Vesztesek és győztesek

Bakancslistához adom
Dio e con noi
olasz-jugoszláv háborús filmdráma, 113 perc, 1969

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

1945, május. A holland Emmen városban a kanadaiak tábort szerveznek a hadifoglyoknak. A német katonáknak von Bleicher ezredes parancsol, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy a vereség nem befolyásolja Wehrmacht moráljait. A táborba két dezertőr érkezik - Gruber és Schultz. Mikor ezt megtudják a németek, hadbíróság elé állítják, és halálra ítélik őket. A kanadai tábori hatalmak, sok vita után, lehetővé teszik a kivégzés végrehajtását. A Németország kapitulációja utáni 5. napon, a kanadaiak által ellenőrzött és felfegyverzett kivégzőosztag lelövi Grubert és Schultzot.

Stáblista:

Szereplők

John Miller
Bruno Grauber
Reiner Schultz
von Bleicher ezredes
Snow tábornok

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
csuszokotes 2011 nov. 07. - 00:35:33 10/10
Én nagyon is ajánlom ezt a filmet, nekem nagyon tetszett, rendkívül érdekes a témája, azon felül nagyon nagy a mondanivalója is...a "béke" ötödik napja...szerintem nagyszerû film.
3/10
Rahar 2009 nov. 17. - 16:57:54 3/10
Nekem nem tetszik ez a film, maga az alapötlet tetszik, de nagyon unalmasan van tárgyalva, egyáltalán nem izgalmas a film. A karakterek megjelenítése is elég gyenge, az értelem nélküli katonák, a szabályzatnak élõ felettesek, a gyáva katonaszökevény, stb. Én senkinek nem ajánlom ezen film megnézését, szerintem teljes idõpazarlás lenne az egész. Én eleve csak Bud Spencer miatt néztem meg, de õ csak egy mellékszereplõ a filmben, úgyhogy még ez miatt sem érdemes megtekinteni as filmet.