Victoria

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német thriller, 138 perc, 2015

Értékelés:

56 szavazatból
Szerinted?

Victoria egy Berlinben dolgozó spanyol lány, aki egy techno clubban mulatozik, majd egy fiútársasághoz csapódva elindul az éjszakába. A kezdetben ártatlan ismerkedésnek induló kaland teljesen váratlanul egy bankrablásba torkollik.A Victoria lélegzetelállító technikai bravúr: dacára annak, hogy játékideje több mint két óra, és cselekménye Berlin különböző pontjain játszódik, az egész filmet mindössze egyetlen, vágás nélküli jelenetben vették fel, s ebben az esetben valóban nincsen szó rejtett vágásról, vagy trükkökről.
Bemutató dátuma: 2015. október 8. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Díjak és jelölések

 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2015
  Kiemelkedő Művészi Teljesítmény díja: Sturla Brandth Grøvlen
 • Európai Filmdíj

  2015
  Legjobb film jelölés
 • Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

  2015
  Arany Medve jelölés: Sebastian Schipper
 • Európai Filmdíj

  2015
  Legjobb rendező jelölés: Sebastian Schipper
 • Európai Filmdíj

  2015
  Legjobb női alakítás jelölés: Laia Costa

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
TitusLivius 2019 ápr. 02. - 00:16:22 7/10
Operatőri munka, zene, színészi játék csillagos ötös. Valahogy még sincs egyben a film....érdekes, hiszen elvileg éppen az lenne a bravúr, hogy EGYBEN van a film. Tipikusan az a "nagy dobás" is lehetett volna fíling, jókora hiányérzettel. Talán, mert nem tart sehova a történet. Pontosan tudjuk, mi lesz a lecsengése az ilyen fékevesztett ámokfutásoknak, és a rendező sem tud meglepő végkifejletet felkínálni.....
9/10
steelprophet 2018 jún. 21. - 13:52:59 9/10
Érdekes és különleges film.
1/10
pihes 2018 jún. 04. - 14:07:15 1/10
Nem sokáig bírtam ezt a filmet. Kár volt rászánni az időt!1/10
pihes 2018 jún. 04. - 14:07:03 1/10
Nem sokáig bírtam ezt a filmet. Kár volt rászánni az időt!1/10
pihes 2018 jún. 04. - 14:06:35 1/10
Nem sokáig bírtam ezt a filmet. Kár volt rászánni az időt!

1/101/10
Vackor1 2018 jún. 01. - 23:46:53 1/10
Én ilyet még nem írtam, de ez a tömény kreténségen kívül mit akart megmutatni ?
1/10
ZolyMontana 2018 jún. 01. - 22:40:12 1/10
Hemzseg a bosszanto dramaturgiai hibaktol. Mar az alapotlet is! Aki kepes elmenni egzedul egy idegen orszagba dolgozni tanulni, az csak nem lehet ertelmi fogyatekos. Marpedig csak egy retardalt kepes no letere csatlakozni egy ilyen csurhehez.
1/10
ZolyMontana 2018 jún. 01. - 22:39:30 1/10
Hemzseg a bosszanto dramaturgiai hibaktol. Mar az alapotlet is! Aki kepes elmenni egzedul egy idegen orszagba dolgozni tanulni, az csak nem lehet ertelmi fogyatekos. Marpedig csak egy retardalt kepes no letere csatlakozni egy ilyen csurhehez.
10/10
MuchaOszkár 2018 febr. 02. - 18:47:36 10/10
Zseniális színészi alakítás, tökéletes technikai kivitelezés... Amerikai filmrajongóknak csak óvatosan...

Gondolkodás nélkül 10-es. Ez persze szubjektív vélemény...aki az amerikai filmeken nõ fel, annak lehet, hogy uncsi, de azt gondolom, hogy a filmet nézve, ha egy picit a felületes bámuláson túl mélyebbre tekintünk, akkor nagyon tud ütni. NAGYON! Érdemes moziban, vagy nagy vásznon nézni (telefonon/tableten neki se kezdj...).

Gondolkodás nélkül ajánlom mindenkinek...140 perc vágás nélkül... Ez azt jelenti, hogy reális idõben történnek a dolgok, és ahhoz képest mennyi minden történik a lánnyal, az nagyon tömény 140 perc... Aki ennél többet akar, az nézzen szappanoperát.
Gollam247 2017 júl. 20. - 12:11:31
Túl van hype-olva ez a film.
A technikai megvalósítása valóban lenyûgözõ, de a történet sovány, kellett volna egy nagy csavar a végére (pl. kiederült volna, hogy a csaj valójában nem is spanyol diák, hanem a német hatóságknak dolgozik vagy ilyesmi), így nekem kevés.

5-6 pont maximum.
10/10
sipmester 2016 nov. 11. - 14:30:40 10/10
már nagyon rég meg akartam nézni ezt a filmet, tegnap végre sikerült. elég ütõs lett a film, de feltettem magamban ezt a kérdést: nem csak a zseniális kamera miatt és csak egy üres film? de nem! egy kedves aranyos filmnek indult, és ha a felénél vége van, azt mondtam volna, már megérte

****spoiler
de aztán felpörögtek a dolgok. néhányan nehezményezhetik, h valaki mér ugrik be egy bûncselekménybe ártatlan kávéházi lányként? nagyon sokféle lányt ismerek, és bizony néhányról el tudom képzelni,h bódultan, magas érzelmi állapotában bevállalna egy ilyet. sõt, igazából már õ pörög rajta, mert tudja, h amúgy semmilyen izgalom nem történne az életében. persze a mélygarázsos jelenet kicsit gagyi volt, ezt a részt jobban ki lehetett volna találni, miért kell ilyen amatõrökkel csináltatni a rablást.
****spoiler vége

szóval ez egy igazi mestermû, mindenkinek ajánlom vágás nélkül
KKrisz12 2016 jan. 23. - 21:02:42
Hát... Én a legelsõ hozzászólással értek egyet. Nekikezdtem a filmnek, de sajnos nem tudtam egy az egyben végignézni, pedig ilyet nem szoktam csinálni. Sajnálom, de ez nekem nagyon nem tetszik... A történet tényleg kevés lett, a kamerakezeléstõl viszont tényleg végig olyan, mintha "benne lennénk a filmben". Szóval közel hozza, de kb. ennyi. :(
3/10
Sonicated 2015 okt. 22. - 12:56:11 3/10 Előzmény andrabian@gmail.com
Techno szinte csak az elején van 5-6 perc erejéig, meg egy klubjelenet, kb. ennyi..:) Kicsit hiányoltam is még belõle. Talán felpörgette volna a filmet több klubjelenet. Backstage, WC, bárpult, dj pult, tánctér eldugott sarka, stb... A modern techno nem teljesen szögelõs, inkább élvezhetõ dallamosabb repetitív.
Amúgy így jó pár nap után letisztulva kicsit módosítanám a véleményem. Vagyis a véleményem ugyan az szinte, de megadnék egy 6-7 csillagot a filmnek, mert valamiért újra vissza-visszaköszön az elmémben. Ez talán eddig egy filmnél sem volt így, talán a film folytonossága miatt van, a helyszínek, a monológok, és a klub feeling sokszor beugrik kellemes érzéssel. Már csak azon gondolkozom, hogy ha a történet is erõs lett volna, akkor ez egy többször megnézõs kult filmmé válhatott volna.
Kicsit úgy is érzem, hogy az idõpontot és a helyszínt nagyon jól eltalálták, ezért marad meg az emberben. A folytonosság mellett bemutat egy olyan hajnali idõpontot és világot, amikor még nem él a város és szinte senki sincs az utcákon, és ez mellé egy kitervelt ötlet végrehajtása, még mielõtt az élet elindulna a városban, azt hiszem ez viszi nagyon elõre a filmet.
andrabian@gmail.com 2015 okt. 16. - 15:30:27
Ettõl tartottam, hogy a nagy technikai flash mellett már nem maradt idõ a történetre. És azok számára is nézhetõ, akiknek nem alap techno, vagy végig zakatol a varrógép?
3/10
Sonicated 2015 okt. 12. - 19:48:33 3/10
Érdekes. Így elsõ felindulásra csak ennyit tudnék írni. És másodikra is. A film nem volt nálam kérdés, mivel alap nálam a techno, az experimentális rendezés, a mûvészfilm, és a berlini under szcéna.
Azt mondom, hogy jól elkúrták az egészet. Az operatõri munka az világklasszis, tényleg ennél jobbat így nem lehet. Ez mindennek a csúcsa, ennyi helyszín, HIBAMENTESEN. Egyetlen hiba nem volt a folytonosságban, nem semmi lehetett ezt így összeállítani. Ugyanakkor leginkább csak gyakorlás kérdése, profi színészek, és gondolom a nehéz szituációkat rögzítették mindenki fejében, így arra jobban figyeltek, meg nem tartom kizártnak, hogy amikor a kamera éppen nem azt a színészt mutatta, ott frissített egy pillanatra lapról/forgatókönyvbõl. Kb. ennyi a jó, és az egyetlen nõi szereplõ játéka, az még annál is profibb.
Mégse tudnék 3 csillagnál többet adni erre a filmre, mert az egész teljesen lehetetlen, szürreális volt, csapnivaló gagyi sztorival, érezni lehetett, hogy kb. elvitte a filmkészítés összes energiáját és idejét a felvételre és hibamentességre koncentrálás. Ezért bukik nagyot ez a film, mert kb. semmirõl sem szól, a csaj már az elején szürreális, hogy leáll idegen 4-5 férfi részeg, gengszter fazonú férfi társaságával. Innen nem lehetett már komolyan venni, normális nõ fogja, és tovább teker, vagy talán el is fut. De hogy benne legyen mindig mindenben, és egészen nyugodt maradjon szinte végig, még amikor a fegyveres õr is beengedi a kocsit, a megdöbbenés csak annyi, hogy jéé, fegyvere van. Normális csajra rájönne ilyenkor a halálfélelem. A férfi színészek folyamatosan össze-vissza izgulnak, nagyon gagyi, egy megszervezett rablás se olyan, hogy akkor elmegyünk utána bulizni és ordítunk az utcán örömünkben. Tényleg nem tudtam az egészet hová tenni, hiányzik az ész a filmbõl, az eszes monológok, így amit megkap a nézõ, az csak valami eszméletlen profi szervezés és kameramunka, egy tehetséges nõ eszméletlen jó játékával.