Vigyázz, kész, Charlie!

Bakancslistához adom
Achtung, fertig, Charlie!
16 éven aluliak számára nem ajánlott svájci vígjáték, 88 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Hősünk, Antonio, svájci-olasz állampolgár. Éppen nősülni készül, már túl van apósa olasz érzelmű intelmein, s biztonságban tudhatja magát, mert házassága révén vigyáz rá a maffia. Ám amikor kimondaná a boldogító igent a zsebkendőjét sűrűn használó násznép körében, a svájci katonai rendőrség elragadja őt az oltár elől. Elkövette ugyanis azt a súlyos baklövést, hogy nem ment el a besorozásra. Vőlegény öltönyét baka ruhára cserélve kemény gyakorlatok következnek a nászút helyett. Hamarosan azonban megkedveli a katona életet, mert megismerkedik egy csinos lánnyal, aki szintén egyenruhás. Szipogó aráját így felcseréli a dinamikus, vagány katona-lánnyra, ám szemben találja magát olasz apósa barátságtalan revolverével.

Stáblista:

Szereplők

Antonio Carrera
Michelle Bluntschi
Franz Reiker
parancsnok
Schlönz újonc
Weber újonc

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Pickwick 2009 dec. 12. - 22:07:11 10/10
Nekem nagyon is tetszett, szerintem kellemes volt, nevettem rajta sokat.
Abszolút nem volt hiányérzetem a poénok terén én viccesnek találtam a filmet, fõleg az elejét és a közepét. A vége pedig szép volt.
Nyilván nem egy remekmû, de szerintem teljesen rendben volt.
offtopic
fredi60 2009 dec. 12. - 09:31:15
Egy értõ hozzászóló az imdb-n:

If you served in the Swiss Army, you WILL recognize yourself in this movie... and will enjoy watching it. You get the feeling of: "Yeah, that's how it is... oh, yes, I remember that exercise... That guy is just like our CO (or whoever)... oh, yeah, the Grenadier vs. Füsilier antagonism..." and so on..
If you never did serve in the Swiss Army, you probably won't understand half the jokes... and then the movie is just plain boring.
This comedy is decidedly Swiss. You have to know the Swiss Army to understand it.
I loved it, but I did serve. (I recognized myself most in the character of Korporal Wyss...) Most of my friends who are not Swiss or managed to worm out of military training didn't think it fun... not because it was inaccurate, but because they didn't understand the context.
fredi60 2009 dec. 12. - 09:28:45
Ha jól tudom, már nálunk is lehetnek katonák a lányok. Ha akarnak.
Svájcban inkább az a különleges (számomra), hogy a tartalékosok otthon tartják a teljes felszerelésüket, beleértve az egyenruhát és a fegyvert.
jeffero 2009 dec. 12. - 02:10:04
Szerintem pedig egész jó, habár én régebben láttam. Pont az a különlegessége, hogy svájci vígjáték, az IMDb adatlapon lévõ kritika azonban megjegyzi, hogy az fogja jobban érteni a filmet és a benne lévõ katonás poénokat, aki valamennyire jártas a svájci hadsereg történetében, hagyományaiban (asszem ott a lányok is lehetnek katonák).

Érdekességek még, hogy Bluntschi-t alakító Melanie Winiger egykoron szépségkirálynõ volt Svájcban, valamint a menyasszonyt alakító Myriam Aegerter egyben énekesnõ is, a film betétdalát õ énekli.
lordo 2009 dec. 11. - 23:37:44
nézhetetlen... abba is hagyom...