Vigyél haza!

Bakancslistához adom
Carry Me Home
amerikai filmdráma, 97 perc, 2004

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A Vigyél haza! egy Carrie nevű fiatal lányról szóló, szívet melengető történet 1947-ből. Carrie, aki egy New York állam-beli öreg almafarmon él, idejét legszívesebben a szomszéd fiúkkal tölti, akik rendszerint csínytevésbe keverik. Szórakozásuk célpontja többnyire a fogyatékos farmer, Charlie (a Golden Globe-díjas Kevin Anderson alakítja), aki Carrie-ék farmjának közelében lakik. Egy napon a kölykök elcsenik Charlie imádott kutyusait, és jóllehet, Carrie vonakodva, de a fiúkkal tart, hogy bebizonyítsa vagányságát.
Idővel, különösen Carrie anyja (A Golden Globe-díjas Penelope Ann Miller alakításában, Carlito útja) számára, válik nyilvánvalóvá, hogy lánya kinőtte a fiús szerepet. Harriet, hogy lányából valódi ifjú hölgyet faragjon, lányos ruhákba öltözteti Carrie-t, még az utált melltartót is rákényszeríti. Ennek eredményeképp egyik barátja, Zeke nőként kezd Carrie-re tekinteni, és csak az alkalmat lesi, hogy megcsókolhassa a lányt.
Lányos átváltozása nem az egyetlen nehézség Carrie életében. A második világháborúban elhunyt édesapa hiányát anyja egy új férfival akarja pótolni. Az asszony Bernarddal, a Manhattenből vidékre költöző férfival áll össze. Carrienek nincs ínyére az anyja és a férfi közt szövődő viszony. Úgy gondolja, egy vadidegen az apja nyomába sem léphet - édesapja után sóvárog.
Mivel anyja egyre erősebbre fűzi a férfival kapcsolatát, és a Charlie-vel való kegyetlenkedések is egyre elkeserítőbb méretet öltenek, Carrie úgy érzi, tennie kell valamit. Végül belátja, hogy nem hozhatja vissza azokat az időket, amikor édesapja élt, és hogy az emberi méltósághoz mindenkinek joga van - akkor is, ha az illető más.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
szabomonika88 2010 máj. 17. - 12:19:28
Ezt láttam és nem tetszett.