Világok háborúja

Bakancslistához adom
The War of the Worlds
amerikai sci-fi, 82 perc, 1953

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

A H.G. Wells klasszikus sci-fi-regényéből készült film az ötvenes évek táján "divatos" marslakó-mánia egyik első terméke. Amerika lakóit állandó inváziós félelmek gyötörték (aminek reális alapja is volt: az USA és a Szovjetunio közt dúló hidegháború), erre a félelemre építve nagy mozisikereket lehetett elérni.
A Világok háborúja monumentális erővel mutatja be, amint a Mars hadserege megszállja a földet.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Szereplők

Dr. Clayton Forrester
Sylvia Van Buren
Dr. Matthew Collins

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
stupek2 2018 aug. 19. - 08:03:39 3/10
1953 és a film színes! Magyarországon épp hogy elkezdődött a fekete-fehér filmezés. Az UFÓ-król semmmit nem tudtunk meg, csak azt, hogy zöld és hasonlít a vasalóhoz. A sok szakmaiatlan szakértő beszólás már a film közepén elvette a kedvem a filmtől. Aztán itt is megjelenik a panic hangulat a saját életem mentése a másik kárán. Én csak nagy káoszt láttam ebben a filmben, semmi összhangot.
6/10
Sadenal 2015 ápr. 05. - 18:35:16 6/10
A Spielberg-verzió valóban tetszetõsebb, ezen azért jókat mosolyogtam. :)


6/10
ad mala 2013 márc. 05. - 10:36:59
Valaki felvetette hogy a filmet nem George Pal rendezte, hát lehet hogy az imdb-n nem tüntették fel, de ott is szoktak lenni hiányosságok. Elég sok egyéb helyen directorként van feltüntetve.
A film a maga, ostoba, gagyi amcsi sci-fi kategóriájában elég jó. Bámulatos mennyi sületlenség hangzik el benne és dramaturgiailag is sokszor tenyerünkbe temetjük az arcunkat, de valahogy mégis mûködik, mai szemmel nézve is izgalmas és a látványvilága bár néhol komikus, mégis igen tetszetõs. Különösen a házbeli jelenetek voltak nagyon izgalmasak, a Spielberg-féle változatban is azok voltak a legjobbak. Apropó Spielberg. Leszámítva a giccset, az a film bizony sokkal de sokkal jobb, mint ez, bármennyire is menõ sznob körökben a fordítottját állítani. És nem csak technikailag (úgy elég értelmetlen a összehasonlítás). Nem hemzseg a hülyeségektõl, a feszültségkeltés mesteri, a dramaturgia se rossz, szóval érdekes volt ez is, de azért az mégiscsak egy profibb alkotás.
energyline 2011 ápr. 20. - 14:19:56
Fel is töltöttem egy képmintát a filmõl, de sajnos itt nem jelenik meg. Az ÖSSZES HOZZÁSZÓLÁS gombra kell kattintani jobbra, akkor látható, nagyítható.
energyline 2011 ápr. 20. - 14:17:07
A kiírás pontatlan, mert a film nem fekete-fehér, hanem gyönyörû, színes!
akáclegény 2010 márc. 12. - 17:01:50
magyar ember rendezte.