Világvége Derren Brownnal

Bakancslistához adom
Derren Brown: Apocalypse
angol ismeretterjesztő filmsorozat, 60 perc, 2012

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Derren Brown egyik legkockázatosabb és legőrületesebb mutatványával tér vissza, amikor megpróbál meggyőzni valakit arról, hogy egy meteor csapódott a Földbe, és a katasztrófát rajta kívül csak páran élték túl, és már egy halálos fertőzés is felütötte a fejét. A Világvége Derren Brownnal egy hétköznapi férfi, Steve életét követi nyomon, aki elfogadja a világot olyannak, amilyen, és nem töpreng különösebben semmin. A rá váró, gondosan megtervezett kaland értékes tanulságokra fogja ráébreszteni. Az egyszerre megdöbbentő és szórakoztató epizódokban Derren ötletesen vegyíti a látványos szórakoztatást, a trükköket és a pszichológiai kísérletezést. Annyi bizonyos, hogy Steve világa a feje tetejére áll. Kérdés, hogy tudja-e kezelni a kihívásokat?

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Anett00 2013 máj. 21. - 18:49:39 Előzmény lyzX
Valaki segítsen már nekem légyszíves! Este néztem a -világvége Derren Brownnal- és az 1. rész után elaludtam, de megszeretném nézni a 2.részt is, hogy mi lett a sráccal. Hol tudnám vissza nézni? mert már mindenhol kerestem, itt ott angolul van, máshol jelzik, hogy a 2.rész van fent, hol ott csak az 1.része... Aki tud segítsen már nekem. köszönöm
lyzX 2013 máj. 04. - 20:45:45 Előzmény nimrod666
Ja, értem, köszi! :)
nimrod666 2013 ápr. 29. - 11:16:55
* * * SPOILER * * *


Amúgy tiszta kaptár fíling az egész! :D
Zombikérdés...már elõtte is eléggé beparázott(tv, rádió, internet), majd mikor a busz után arra ébred, hogy 1 kórházban van és eltelt(azt hiszem) 14 nap, nincs ott senki, majd hirtelen elõkerül egy túlélõ. Elmondja, hogy mi a szitu, meg elõtte a tv-ben is közöltek vele pár infót, majd meglátja, hogy jönnek a fertõzöttek, szerintem bárki elkezdene ész nélkül futni, vagy ott kapna sokkot. Valszeg, ha aranyos plüssmacik mennének felé és mondanák hogy ölelj meg, akkor is futna, mert fertõzöttek és nem akar õ is vörös szalagos lenni! :D
Engem az érdekel, hogyan mondják meg neki, hogy ez mind nem igaz és csak szivatták és hogyan fog megváltozni az élete...egyáltalán merre...ez akár negatív is lehet...lehet, hogy egész életében félni fog és azt várja mikor következik be valóban egy ilyen dolog...szerintetek??

***Spoiler vége***
nimrod666 2013 ápr. 29. - 11:09:44 Előzmény lyzX
* * * SPOILER * * *

Mivel Derren Brown hipnotizõr is és az elején, mikor kiválasztották Steve-et, megbizonyosodtak róla, hogy hipnotizálni is lehet majd késõbb(ugye nem minden ember alkalmas rá(lásd Mythbusters - hypnosis rész)). Szóval a meteor becsapódása után kitör a buszon a pánik, Steve is eléggé izgul és nem érti mi történt, látja az embereket is az úton futni. Ezután Derren odamegy Steve-hez és hipnotizálja, hogy aludjon el(csak 1 pillanat az egész). Mondjuk szerintem, mikor az embereket válogatták már hipnotizálhatták és lehet, hogy ezért is reagált olyan gyorsan a szervezete arra a mozdulatra...

* * * Spoiler vége * * *

Ma folyt. köv.! :D
lyzX 2013 ápr. 27. - 23:02:19
Basszus, de kemény! :D

[SPOILER]
A buszon (miután "becsapódott a meteor") nem vágtam teljesen, hogy mi történt vele? Mitõl aludt el, vagy mit tettek vele, amitõl még át is tudták öltöztetni, majd befektetni a kórházi ágyba? Ezt részletezné valaki? :D Köszi!
Pickwick 2013 ápr. 23. - 18:19:17
Hát nekem tetszett! :D Nem tudom miért, de szórakoztatónak találtam.


* SPOILER *
Én azokat a jeleneteket találtam furcsának, amikor üldözték õket a "zombik". Persze lehet, hogy csak kívülrõl nézve tûnik nevetségesnek az ilyesmi, de nem tûnt valami hihetõnek.
Nagyon sokat nevettem ezen a mûsoron. :D Például, amikor az elhagyatott kórházszerûségben volt a srác és nézte a tv-ben azt a jelentést... Elõször azt hittem el fog ájulni, már majdnem a tv-nek magyaráztam, hogy zökkentsék már ki valamivel, különben sokkos állapotba fog kerülni! Aztán végre csaptak valami nagy zajt...
A buszos-meteor becsapódásos jelenet sem volt semmi! Szörnyen komikus volt az a tûzijátéknak inkább tûnõ dolog és ahogy a színészek dülöngéltek összevissza, azt komolyan nem tudom ki veszi be.

Arról beszéltünk ismerõsömmel, hogy milyen jó, hogy az ilyesmiknek nem mi vagyunk a fõszereplõi, mert ciki lett volna ha elkezdünk fegyverként használható tárgyakat gyûjteni és levadászunk minden utunkba kerülõt, miközben makacsul próbálunk a szeretteinkhez eljutni (nekem ez a rész kicsit furcsa volt, bár lehet ez a normális/logikus reakció, nem pedig az, ha adrenalintól fûtve vademberként vágunk át mindenen - mondjuk különösebb tervet a srác sem készített, csak bámult és késõbb 1-2 alkalommal említette, hogy meg kell találnia a testvérét). Vagy ha csaliként használjuk a lányt, akiért ugye felelõsséget kellett volna vállalni...

* SPOILER VÉGE *


Engem nem lep meg, hogy vannak hiszékeny emberek. Sõt, ez még szerintem semmi, a srác nem is a nagyon hiszékeny kategóriába tartozik.
Ismerek olyan embereket... Nem csak "amcsiknál" van ilyesmi, pár hét alatt össze lehetne hozni itthon is egy komolyabb szektát, aminek a tagjai bármire készek.

Szerintem Steven (?) reakciói õszintének tûntek. Ha õ is színész, akkor néhány jelenetnél igen kiemelkedõ munkát végzett, ugyanis felfedezhetõ volt néhány 100%-ig hiteles "mikroarckifejezés" is, amiket nem egyszerû eljátszani.
tutituti87 2013 ápr. 22. - 22:52:20
Nagyon kamukéró szaga van, de semmiképp se rossz.
Ahogy olvasom sokan megvádolták hogy Steven is színész.Van benne valami például a buszon a szugerálós jelenet eléggé megrendezettnek tûnt.

Azért nézni fogom mert posztapok.
8/10
Sousuke 2013 ápr. 22. - 12:15:06 8/10
Valójában rengeteg hülye van, aki elhiszi a világvégét sõt készül is rá nem kevés pénzét és idejét bele fektetve a dologba, ami vagy bekövetkezik az õ életében vagy nem. Ha ez a "mentalista" emberke talál egy ilyen fogékony marhát, és a számára elfogadható módon tálalja a "tényeket", akkor sikerrel járhat.
Öngyilkos szektákat is könnyedén alapítottak már nála tehetségtelenebb emberek, csak egy kis idõ meg néhány nagyon hülye kell hozzá. = Nem véletlen, hogy amcsi a sorozat.
perry 2013 ápr. 22. - 07:36:29
Bizonyára, ezt mondták Orson Welles esetében is, 1938-tól Kollégáival közösen heti rendszerességû mûsoridõt kapott a CBS országos rádiófrekvenciáján Mercury Theater On The Air címmel. A mûsorban Welles és társulata klasszikus- és modern regények rádiós adaptációját adta elõ. Még ugyanazon év utolsó októberi adásának keretében H. G. Wells Világok harca címû klasszikus fantasztikus regényébõl készült rádiójáték került terítékre – olyan átérzéssel, hogy országszerte hallgatók milliói hitték valóságnak a földönkívüliek invázióját, s a kontinensnyi ország számos pontján kitört a pánik. Az eset a Föld szinte minden országában a címlapokra kerül, Welles rádiómûsorát pedig felvásárolta a Campbell Soup nagyvállalat.