Visszavágyás Toszkánába

Bakancslistához adom
Einmal Toskana und zurück
német tévéfilm, 86 perc, 2008

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az egykoron boldog pár, Juliane és Max közös eszményekkel és célokkal, több éves házasság után odajutott, hogy most már külön élnek. Juliane Olaszországból érkező igen keresett, minőségi bioélelmiszereket árusít, Max pedig kézsebész orvos, aki időközben átnyergelt a szépészeti plasztikai sebészetre, és luxuséletvitelt folytat. Immár két éve élnek külön, utolsó lépés, ami számukra még hátravan, a váláskimondásának hivatalos időpontja.

A titokban kimondott válás azonban csupán illúzió. Max, amikor váratlanul megjelenik a közös gyermekük, Jonas érettségi ünnepén a nála lényegesen fiatalabb barátnőjével és kolléganőjével, Tanjával és ráadásul még a fiának az érettségire egy autót is ajándékoz, akkor aztán elege lesz Julianének mindebből. A még-férjével folytatott heves vitája után elutazik Toszkánába -, arra a helyre, ahol közte és Max között elkezdődött a szerelem, ahol még igazán boldogok voltak, együtt….

Alig hogy megérkezik, máris véletlenül megismerkedik a német olajfaültetvény tulajdonos és immár nyugdíjas gazdálkodóval, Nikolausszal. Első pillanattól kezdve vonzódást éreznek egymás iránt. Az érzékeny német kivándorolt talán esélyt ad Julianénak, hogy újra rátaláljon a szerelemre. Ekkor azonban teljesen váratlanul felbukkan Max is Toszkánában, aki a feleségét talán nosztalgiából, ábrándozásból idáig követett a régi hippi autójukkal. Mindkettőjüket belengik a múlt szép emlékei - és újraélednek a régi, elfelejtettnek hitt érzelmek….

Nem lesz egyszerűbb a helyzet, amikor odautazik Tanja is Toszkánába, hogy visszavigye Maxot Münchenbe. Vajon ez az intermezzo Max számára csupán a múlt emlékeinek rövid fellángolása lett volna? Juliane pedig nem csak a természethez rajongásig kötődő Nikolausban nem találta volna meg azt a férfit, aki sokkal jobban illik hozzá, mint a karrierista Max? A válóperes tárgyaláson pedig bekövetkezik az a fordulat, amelyre aligha számított valaki is…

Stáblista:

Szereplők

Juliane Steigelmann
Dr. Max Steigelmann
Nikolaus Schweiger
Dr. Tanja Pechthold
Jonas Steigelmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?