Vízkereszt, vagy amit akartok

Bakancslistához adom
Twelfth Night
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol színházi felvétel, 2013

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Shakespeare születésének 450. évfordulóján - Vízkereszt, vagy amit akartok a Globe Színház izgalmas és korhű előadása, Londonból. A felejthetetlen színészekkel életre keltett Vízkeresztben - mely egy keserédes komédia a veszteségekről és a viszonzatlan vagy éppen érdemtelen szerelemről - Shakespeare legjelentősebb dalai is elhangzanak. "Emlékezetes... nagyszerű." (The Independent)
A csupa férfiból álló, több díjat elnyert Mark Rylance és Stephen Fry vezette Original Practices (Eredeti gyakorlatok) cég rendezte produkció korhű díszletekkel, jelmezekkel és zenei betétekkel varázsolja elénk az 1601-es Globe-beli előadást. Nekik is köszönhető, hogy ebből a Vízkeresztből a londoni West End (színházi negyed) egyik legfelkapottabb előadása lett.
A magyar felirat Nádasdy Ádám műfordítása alapján készült.
Illyria partjainál hajótörést szenved Viola. Fiúruhát öltve Orsino herceg szolgálatába szegődik, s olthatatlan szerelemre lobban új gazdája iránt. Orsino szíve azonban Oliviáért dobog. De vajon ki iránt táplál gyengéd érzelmeket Olivia? Kiért epekedik Malvolio, a sótlan udvarmester? Mit forgat fejében a butykos hű barátja, a tréfamester Böffen Tóbiás? Mi a szerepe egy vándorló gyűrűnek, egy elejtett levélnek, és a nevezetes sárga harisnyának? S vajon sikerül-e kibontani az összegubancolódott szerelmi szálakat, ostromlók és ostromlottak vajon egymásra találnak?

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?