Volt egyszer egy Németország

Bakancslistához adom
Es war einmal ein Deutschland... / Bye bye Germany
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német vígjáték, 102 perc, 2017

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Frankfurt, 1946. David Bermann és barátai túlélték a holokausztot. Egyvalamit akarnak mindennél jobban: maguk mögött hagyni Németországot, és Amerikába emigrálni. De hogyan szerzik meg az ehhez szükséges pénzt? Hamar megtalálják a megoldást: háziasszonyokat bűvölnek el házaló kereskedőként, és egyre közelebb kerülnek céljukhoz. Davidot azonban utolérik múltjának árnyai. Miért van két útlevele? Hogy került évekkel ezelőtt Hitler hegyi nyaralójába? Lehet, hogy együttműködött a nácikkal? Sara Simont, a lelkiismeretes amerikai tisztet nem hagyják nyugodni ezek a kérdések, és elhatározza: kideríti, merre járt és mit csinált a férfi a háború alatt. Egyre nehezebb azonban kivonnia magát David hatása alól...
Bemutató dátuma: 2017. december 7. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Szereplők

David Bermann
Sara Simon különleges ügynök
Fajnbrot
Holzmann

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
botta-melinda 2018 jan. 28. - 15:38:43 10/10
Persze, vannak benne poénok - van olyan is, aki nevet is rajtuk -, de nem vígjáték. A sok horror-holokauszt-film között azonban egy más megközelítésû, kedves, szép, megborzongató. Nekem bejön. Igaz a film elején látható mottó: ebben a filmben az is igaz, ami nem az. Így nem is csap be. 10/10!
1/10
Aktiduj 2017 dec. 29. - 00:47:11 1/10
Vontatott, lassú, mondhatni unalmas. Vígjátéknak semmiképp se nevezhetõ, de a dráma sem átütõ. A szereplõknek morzsákban mérhetõ a karaktere, a képi világ egyhangú és sötét, a külvilágból emberekkel szinte nem találkozunk, holott akkor már véget ért a háború, élet volt. A történet nem hiteles, hiszen teljességgel irreális. Némi antiszemita(ként is felhasználható) felhanggal, hiszen a zsidók ügyeskednek, átvágnak, túlélnek, gazdagodnak - kiválóan illik a sztereotípiához. A túlélõk lelkiismeret-furdalása újszerû téma lenne, itt épphogycsak fellibbentve. Mintha elvárás lenne a zsidó ill. holokauszt-tárgyú filmeket felértékelni önmagában a témájuk miatt, pedig nem ártana, ha erre rá is szolgálnának.