Volt egyszer egy zsaru

Bakancslistához adom
There Was Once a Cop
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz bűnügyi film, 95 perc, 1972

Értékelés:

20 szavazatból
Szerinted?

Négy párizsi gengszter rablótámadást hajt végre egy tengerparti bankfiók ellen. Az akció során egyikük megöli a pénztárost, de maga is súlyos sérüléseket szenved, ezért társai egy magánkórházba viszik és ott magára hagyják. A banda vezére, Simon egy párizsi éjszakai szórakozóhelyet vezet, amelyet Coleman felügyelő rendszeresen látogat, hogy szemmel tartsa Simont, valamint annak barátnőjét, Cathyt, akivel maga is viszonyt folytat. Simon egy újabb merész terv végrehajtására készül, helikopterről szállni le a Lisszabonba tartó, éjjeli gyorsvonatra és megkaparintani az egyik rivális banda heroinszállítmányát. A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
DUNAWÖLD jún. 21. 23:36:14
Most jöttem rá, hogy nagy vsz nem egy könnyű meló a portos lencse-szerkesztes, talàn nem lehet sokat vàrni tőlük, vagy felróni a portosoknak sok mindent, kivéve a magyar nyelv gyalàzàsàt.
dosandor 2023 okt. 20. - 08:13:04 Előzmény olahmiki1959
Nem a filmet szeretném mentegetni, mert nem emlékszem, hogy láttam volna a 70-es években, most pedig még nem láttam, csak tervezem. Emellett a név alapján úgy látom azonos korosztályban vagyunk, én 60-as vagyok.
Szerintem a korunk is belejátszik abba, hogy másképp látjuk ma a régen már látott filmeket. Nem mindegy, hogy 15 évesen vagy 60 évesen nézzük ugyanazt. Emellett pedig az eltelt 50 év alatt sokat változott a filmkultúra, aminek részesei voltunk, vagyunk, amihez valószínűleg alkalmazkodtunk. Gyorsabb a tempó, látványosabbak a jelenetek stb. Én magamon ezt a változást vígjátékoknál tapasztaltam. Amiken 10-en évesen hatalmasakat nevettem, ma már már csak mosolygok, és nem értem, mi volt ebben olyan nagy poén annak idején. Valószínűleg komolyabb tartalmú filmeknél is van ez a másképp megítélés.
A szinkronhangokkal én is tapasztaltam már ilyet, régen se volt minden hang jól eltalálva
olahmiki1959 2023 okt. 20. - 03:36:31
Sajnos, sokkal jobbra emlékeztem.
Én is a 70-es években láttam, moziban, és úgy maradt meg bennem, mint egy kemény, komoly, nagyon izgalmas krimi.
Ehhez képest időnként olyan volt, mintha egy idiotikus jelenetekkel teli, hülye vígjátékot látnék, főleg a gyerek miatt, aki úgy viselkedett, hogy teljesen komolytalanná tette a filmet.
A szinkron a régi, eredeti volt, egy csomó, azóta sajnos már elhunyt magyar színésszel, és ezúttal azt mondom, nagyon elkelt volna egy új, néhány éves szinkron.
A meglehetősen brutális kinézetű főszereplőhöz egyáltalán nem illett Somogyváry Rudolf intellektuális hangja, a néhány éve Covidban meghalt Vas Gábor tökéletes lett volna hozzá, de hát erről sajnos már mindörökre lemaradtunk.
Alain Delonról csak annyit jegyeznék meg - akiről a Port azt írta, hogy " A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya" -, hogy összesen két mondatot mondott az egész filmben, és 10 másodpercre bukkant fel!
Ennyit a Portról!
A film borzasztó nagy csalódás a számomra, nem is pontozok, elment a kedvem az egésztől!...:)
5/10
Tiberio 2023 okt. 19. - 21:22:24 5/10
Csatlakozom az előttem szóló tanult kollégákhoz: fenti ismertető a Zsaru c. filmé...
Rozsdás vitéz 2023 okt. 19. - 10:48:23
A mai, 2023. október 19-i, kiküldött e-mail értesítőben a leírás a következő (a DUNA Televízión 22:05 órakor kezdődő) Volt egyszer egy zsaru c., 1972-ben készült olasz bűnügyi filmhez:
„Nizzában kábítószeres gyilkosság történik. Egy ügynököt, Lopezt holtan találja a rendőrség egyetlen levéllel a zsebében, amelyet Tuniszban élő öccsének írt. Campana felügyelő ezt a levelet használja fel a nyomozáshoz, s az elhunyt öccsének nevén kapcsolódik be az eseményekbe. Mivel Lopez testvére családos, így Campana is »megházasodik« a nyomozás idejére...”
Én annak idején láttam egy filmet a '70-es évek elején, amelynek a története az általam most leírt ismertetőnnek felel meg, és a képek alapján arra emlékszem, hogy nem Delon volt a főszereplő, hanem az első képen látható férfi színész - akit most nem tudok beazonosítani -, mint főszereplő. Még egy momentum is eszembe jut a filmből, hogy amikor a kisfiúnak el kell fogadnia a hozzájuk költöző nyomozót átmeneti apukának, és átnézi a fürdőben a férfi kozmetikai cuccaik, megjegyzi valamelyik fogápolási termékre, miszerint „Anya, ennek a hapsinak szájpenésze is van?”.
Lehet, hogy rosszul emlékszem, de ellentétet fedezek fel a képek és az ismertető között.
Egyébként a tévedés jogát fenntartom. 😊
10/10
szibel 2020 dec. 13. - 22:12:30 10/10
fourdogs 2020 dec. 13. - 10:05:18 Előzmény riverside61
A portosok elb@szták. A mai film adatlapja: https://port.hu/adatlap/film/tv/zsaru-un-flic/movie-62001. Mint olvasható fent, ez egy Lautner film.
riverside61 2020 dec. 13. - 09:27:08
"A film Jean-Pierre Melville rendező utolsó alkotása, amely a főszereplő Alain Delon számára zsarufilmek sorozatának volt a nyitánya."
Ehhez képest a stáblistában egy vak hang sincs Melville-ről. :)
8/10
Owl 2018 aug. 10. - 23:28:22 8/10
Jó volt, könnyed, francia, inkább családi, mint vígjáték.
És milyen jó kis zenét rittyentettek hozzá!
Attila1977 2018 febr. 28. - 13:00:22
Sziasztok.

Valakinek megvan ez a film szinkronosan, vagy magyar felirattal? Szeretném beszerezni DVD-n, vagy akinek le van töltve valahogy elküldené?
reisza2@gmail.com

Köszi,
Attila