What If...?

Bakancslistához adom
amerikai animációs akciósorozat, 2021

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez márc. 02. 14:45:18 5/10

2. évad

A második évad jobban sikerült, mint az első. Itt szintén főként a moziverzum történeteit veszik alapul, melyeket kiforgatnak, más irányokba visznek, de össze is mixelnek már meglévő sztorikat. A játékidők szerencsére ugyanúgy rövidebbek, ezáltal lazán darálható a széria.
Az alkotók ügyesen játszanak a műfajokkal meg a korszakokkal, kreatívan marhulnak a karakterekkel, valamint több klasszikust megidéznek (pl: Szárnyas fejvadász, Die Hard stb.). Kapunk egy szinte teljesen különálló, indiános epizódot, amely őslakos vakerral van telenyomva, a főszereplője, a szuperhős indiáncsaj pedig egy új, korábban sehol nem látott figura, aki visszatér a sorozatfináléra, ami egészen egyedi, what if...?-es intrót kapott. Emellett, mivel a folytatást karácsony környékére időzítették, ráadásul napi megjelenésben, így láthatunk egy karácsonyi részt is. A szezon egyébként megint átívelővé válik a végére.
A rajzstílus lenyűgöző, ám bizonyos szereplők nem mindig hasonlítanak a filmekben őket megformáló színészekre. Van 2 darkosabb vizualitású fejezet, viszont a legtöbb inkább marvelesen színes-szagos, egyben rohadtul menő látványvilágot hoz. Az akciók kemények, zúzósak, illetve ugyancsak vagányak. Az osztások, odamondások, poénos dumák meglepően faszára sikeredtek.

6/10
5/10
The Cortez 2022 jún. 26. - 22:50:05 5/10
Ez az animációs sorozat a Marvel-moziverzum néhány sztoriját veszi alapul, amelyeket alaposan, helyenként röhejesen kiforgat. A legtöbb történet unalmas, ugyanakkor akadnak erősebb darabok (pl: a Thorról szóló rész, ami lényegében olyan, akár egy tini party vígjáték, 1000-szer jobb és szórakoztatóbb, mint a Thor első része). Az évad vége felé aztán történik egy váratlan fordulat, s az addig különálló epizódok helyett, egy átívelő cselekményt kapunk. Az utolsó 2 részben a leglátványosabbak az akciók, de főleg a fináléban, ahol őrült, pörgős, egyben kreatív zúzásokkal látnak el minket. Összességében egy poénnak elment a széria, viszont elmehet a picsába az egész stúdió, ha ezt is be akarja valahogy erőszakolni a kánonjába. Egyébként a totál felesleges, a címszereplőről egy sokadik bőrt lehúzó Lokinak, sokkal inkább itt lett volna a helye egy 30 perces felvonásban.
10/10
baylee 2022 ápr. 24. - 05:28:50 10/10
Remélem be fejezik Doctor Strange 2-vel és egy új multiverzumot nyitnak .... Carter kapitány stb... ;)
8/10
Christine1 2021 okt. 08. - 11:01:17 8/10