Workshop

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 2003

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

- Amikor írtad, forgatókönyvnek írtad, vagy egyszerűen írtál egy szöveget, ami vitt?
- Tudtam, hogy ez film lesz, de írás közben nem törődtem vele. Azt a töredékességet akartam rekonstruálni, ami a Parasztbibliában megvan, mert én eredetileg nem akartam semmit írni. Nekem nagyon megtetszett a Parasztbiblia, és azt néztem már évek óta, hogy hogyan tudnék ebből filmet csinálni. Ebből a rengeteg anyagból, kezdve a Teremtés történetétől - mert Mózes első könyvétől kezdve vannak a Parasztbibliában töredékek - egészen a Jézussal foglalkozó evangéliumokig, de ezek mind töredékek, s az istennek nem ment, hogy ebből én egyvalamit csináljak. Évek kellettek ahhoz az egyszerű gondolathoz, hogy akkor írjál valamit te magad, egy történetet.
Ott szerencsétlenkedek, és érzem magamban a filmet, hogy itt nagyon nagy lehetőség van, és hogy mégsem tudom összehozni.
Hát akkor írjál. És akkor rájöttem, hogy kedvem van ezt írni.

"...Azért csak hallják, s értsék meg kegyelmetek, ha van érkezésök, fogadják jó szűvel, amit úgy kaptam magam is azoktól, kik a test abroncsaitól, s avult donga-bongáitól immá megszabadultak, s poraikat az elődök porával elkeverték, hallgassák kegyesen Józsefnek
és testvérjeinek igaz történetét..."

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?