Zardoz

Bakancslistához adom
angol sci-fi, 105 perc, 1974

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Zed egyike azoknak a kegyetlen katonáknak, akik élet és halál urai a XXIII. századi Földön. Döntésüket senki nem kérdőjelezi meg, fellebbezni ellenük nem lehet. Nekik mindenki behódol, de ők csak egyvalakinek engedelmeskednek: istenüknek, a hatalmas Zardoznak, akinek gigantikus kőszobra látja el őket utasításokkal. Zed azonban kétkedni kezd istenében, és titokban nyomoz Zardoz valódisága után. Kétségei beigazolódnak: kiderül ugyanis, hogy Zardoz és a kőszobor csupán eszköz egy titkos szervezet kezében. A halhatatlanok társasága a kegyetlen katonák és a kőistenség segítségével manipulálják a mit sem sejtő, rettegő tömegeket. Miután Zed rájön az igazságra, mindent elkövet, hogy mások szemét is felnyissa, és forradalmat szít, hogy elpusztítsa az igazságtalan rendszert.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
B.A. Baracus 2017 jan. 28. - 00:17:36
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy hol tudom megnézni ezt a filmet?
9/10
tutub 2014 máj. 17. - 02:29:05 9/10 Előzmény mikehodges
A megjelenésekor sztem kevesen hitték el, h ilyen lehetséges... Nem úgy mint ma, amikor karnyújtásnyira van, ha nem is a halhatatlanság, de a terror legalább.
9/10
tutub 2014 máj. 17. - 02:24:40 9/10
Elsõsorban nõknek való film: nem azért, mert filozofikus, hanem SC diótörõ feneke miatt :DDDDD

Nagyszerû film, kis antiutópia...
A vége különösen szép, fõleg az egész film hangulatához képest.

A mképpen megnézendõ filmek között van, nem amcsigagyi!
10/10
fulcsy 2010 szept. 23. - 16:22:25 10/10 Előzmény mikehodges
elgondolkodtató film, néhol nagyszerû megoldásokkal, néhol pedig kacagtató kivitelezésben, Connery alulmúlhatatlan játékával, mégis nagyon imádom a filmet. (furcsa dolgokat pendít meg, amik a nem is oly távoli jövõben problémák lehetnek majd)

ez a jelmez se semmi. igazi kultfilm!
;)
10/10
mikehodges 2008 márc. 22. - 15:00:50 10/10
Ez a film még ma is elég szigorú,a megjelenése évében szerintem még keményebb lehetett..nekem tetszik!szürreális remekmû,provokatív sci-fi a jövõbõl.Aki teheti nézze meg,egyszeri megnézést mindenkinek megér,de nem lesz tõle jókedve.A fényképezést,a jelmezeket és a díszleteket kiemelném,nagyon jók!
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu