Zéró gyanúsított

Bakancslistához adom
Suspect Zero
amerikai thriller, 99 perc, 2004

Értékelés:

110 szavazatból
Szerinted?

Thomas Mackelway FBI-ügynök egy sorozatgyilkos után nyomoz, aki a jelek szerint véletlenszerűen választja ki áldozatait. A kegyetlen gyilkosságokat csupán a tetthelyeken hátrahagyott különös üzenetek kötik egymáshoz. Az áldozatok egyre sokasodnak. Mackelway versenyt fut az idővel, hogy megfejtse a halálos rejtvényt. Úgy tűnik, a sorozatgyilkos olyan áldozatokat szemel ki magának, akik maguk is gyilkosok lehettek. Az ügynök arra gyanakszik, hogy minden valószínűség szerint kapcsolatban áll a Szövetségi Nyomozó Irodával.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
ludmilla 2021 dec. 15. - 01:39:21 3/10
Nekem uncsi volt sajnos, nem tudott lekötni. Egy jó thriller nézése közben minimum borzongok, izgulok, itt semmi. Nem is tudnám megmondani, mi nem oké. Ben Kingsley játéka sem jött át valahogy, vagy a szinkron rossz, nem tudom. Kár, pedig ígéretes képsorokkal indult.
1/10
Zimka 2021 aug. 09. - 18:45:17 1/10 Előzmény HelgaMrd
:)))) Aranyos vagy!!
HelgaMrd 2021 aug. 09. - 01:58:20 Előzmény Zimka
Ezen az összefoglalón könnyesre röhögtem magam! 😂👍
1/10
Zimka 2021 febr. 03. - 14:19:04 1/10 Előzmény tortura
OFF!! Nem kicsit......nagyon túl lett spilázva!!! Nem keveset szívtak, vagy ittak, vagy mit tudom én mit csináltak a forgatókönyvírók, azután meg a rendező is.........de, hogy nem józanul írták, az tutti! Aki tudja mennyi 2 x 2, az meg ne nézze, aki átlagosan normális emberésszel gondolkodik, az már a legelején kiszáll a filmből, mert az a rendező aki csak hatásvadász, oktalan módon ijesztgeti a nézőt, az egyéb aljaságra is képes!!! A legolcsóbb fogás......a legelején!!! Szőr Ben az éttremben, beijeszt a Daginak............kamera a kocsi anyósüléséről veszi, ahogy Dagi kijön azétteremből ...........a szakadó esőben odamegy az autóhoz, kulcsot leejti.............kiválóan látszik az étterem ajtó, senki nem jön ki..........a Dagi mellett, mögött, alatt, felett, az égvilágon senki sincs..............Dagi beszáll az autóba és elindul, boldogan konstatálja, hogy megmenekült............kamera szemből, a szélvédől veszi, ahogy Dagi arca kisimul.................és egyszercsak, hirtelen a hátsó ülésről felemelkedik Sző Ben hatalmas orra..........na meg a feje!!!! Osztán az meg, hogy a búbánatos percsába került oda????
Belátta magát a kocsiba??Na nekem itt volt a vége.........de a feleségem unszolására, hogy nézzük meg mi lesz ebből......végignéztem.
Iszonyú, hogy ennyire piti fogást alkalmaz egy rendező.......ez már a Péntek 13 első részénél.....1863-ban is nagyon gagyi fogásnak számított!!
Rosszcsávó a kamionnal a sivatagban az úton!!! a földúton, de kijárt úton!!! százzal menekül!!
Azt hittem, hogy megvárja, amíg kiérnek a civilizációba és a többi okos rendőrrel elkepják!! Na nem vagyok normális!! Ez itt akarta levadászni és elé akart vágni.
Okos ember hol előzi meg a kamiont???........hol??? hát nyilván nem az úton, hanem lemegy a kijárt útról, a skorpiólakta, bokros-köves-homokos sivatagi talajra!!.........ahol a harmadik buckán természetesen, az útszéli árok felé......... féloldalt eldőlve, felborul............sokáig csak porfelhőt látni...........majd azt is láthatjuk, hogy hova borul fel az autó????,.............nemaz árokba...nem,nem.......hanem az út másik oldalán lévő!!!........dombtetőre!!!!!!
De hogy ezt jól lehessen látni, még egy felső aspektusból,egy magaskamerás képet is bedobtak!!!
Nem tűnt fel a forgatásnál senkinek.........legalább a rodoknak......hogy főnök.......a forgatáshoz át kell mindent cuccolni az árokból, az ellenkező irányba a dombtetőre....miért nem jó ez, ha maradunk a seggünkön itt az árokban???
A srác fekszik a kocsi roncsai alatt, pihegve, ablak kitörve........az ajtó felső íve alá szorúlva a feje..........jó sok port nyelhetett amire felvették a jelenetet..........de az arcán egy karcolás sem láccik!!!..........igazi pléhpofa!!!
Na a másik.............üldözés a sivatagban ......futás kilómétereken át...........látszik a panoráma felvételen, hogy a nyominger, közvetlenül a gyilkosunk nyomában felrohan egy dombtetőn lévő nagy tisztásra.............de senki nincs a dombtetőn...........Efbíájos megáll és nem látja a krapekot semerre sem..............a kamera premier planra vált, közvetlenül a srác arcára közelít ahogy a csávó körbenéz.............egyszer csak a kameramann mellől..........úgy fél méterről ........szájba vágja valaki!!!! Ügyes!!! mondta Hofi!!!
No a harmadik!!! Ahogy ezek ketten brusztolnak ott a dombtetőn, -----a kamera teli panorámás képén kiválóan látszik, hogy még egy szaros coyot sincs se közelben se távolban.........a hősünk rátérdel a rosszfiúra, felemel egy egy 200 kilós szikladarabot és letörli a mosolyt rosszfiú arcáról.........zihál, mert a futástól majd kiköpi a tüdejét.........mi történik.............egyszercsak az ellenkező irányból!!( hogy került oda fürgeláb Kingsley??), benyúlik a képbe a Szőr keze............és Ben Kingsley...........halál nyugodtan, jólfésülten, egy haja szála nem rezdült..........hirtelen ott terem............megint odalátta magát!!
Oszt jön a ráadás.............fapicsa ..........tűsarkú cipőben lefutotta a félmaratont..............és a mellettük lévő dombtetőn állva........úgy ötven méterről .......... amúgy a lőgyakorlaton azzal a pisztollyal, tíz méterről a teljes testalakot sem találta el.......lepisztolyozza a Szőrt, aki megtér a Legfelsőbb Látóhoz!!
Eközben teljesen véletlenül, az előbb még sima dombtetőn, egy csomó kő csigavonalba rendeződik, hogy a közepébe tudjanak esni!!
Na ez az igazi hatásvadászat..............hát akinek ez tetszett.........az ..........:((((((
Na majd, ha megismerkedsz a tehénnel!!!...........mondta Hofi!!
tortura 2020 júl. 27. - 18:37:51
Nem lett volna ez rossz film. Kicsit túl volt spilázva, nagyon egyedi akart lenni. A kevesebb néha több. Ben Kingsleyt mindig öröm látni, akkora színész.
9/10
Zebra73 2018 dec. 15. - 02:46:00 9/10
Nem tudom, hogy miért értékelitek le a filmet. Egyáltalán nem unalmas, egyedi, és még egy jó kis csavar is van benne. Na jó, nem tíz, de nekem 8-9-et megér.
3/10
Owl 2018 febr. 25. - 20:48:54 3/10
Spoiler
Az alap történet se volt rendben, mikor egy óriási "nem is feltûnõ" kamionnal jár-kel a sorozatgyilkos végig az országon. A térkép alapján volt vagy 1000 hulla. Mindezt meglocsolták egy kis ezoterikus távolbalátással. Na mindegy. Egyszer végig lehet ülni. Ez így, ebben a formában nem annyira krimi.
offtopic
poddoca 2015 júl. 02. - 20:01:43
Jó ez a megújulás!!!!!!!!!!!
Tibag05 2015 ápr. 01. - 15:40:33 Előzmény real_madrid
"Úgy tûnik, a sorozatgyilkos olyan áldozatokat szemel ki magának, akik maguk is gyilkosok lehettek."
így pláne jó lehet! hulljon a férgese!!!!
Querelle 2014 okt. 24. - 18:09:50
Igen, Carrie Ann Moss egy igazi fapicsa...
6/10
melody03 2013 máj. 25. - 17:11:44 6/10
Nem volt ez zavaros, csak egy kis figyelmet igényel. Tény, hogy lehetett volna izgalmasabb is, de tulajdonképpen nem volt ez egy annyira rossz film, bár nem is hagyott bennem mély nyomot. Egy erõs 10/6-ot adnék rá.
1/10
lucikam 2012 márc. 25. - 03:09:45 1/10
Baromi unalmas film, a legszarabb sorozatgyilkosos amit láttam eddig. Kár volt megnéznem. Vontatott, bealvós. Azt a zenét is azért nyomatták alatta végig, hogy a nézõ nehogy bealudjon. Alig vártam, hogy vége legyen. Raklap szar az egész.
9/10
zetorka 2012 jan. 31. - 19:02:54 9/10
zseniális!
8/10
sisteryes 2012 jan. 25. - 23:42:03 8/10
Sokan a Hetedikhez hasonlítják,ami szerinetm felesleges,mert nem egy remake-et néztünk.A Hetediket -mûfajában-még nekem semmi nem überelte,ez sem.De kellemes csalódás volt.Aki szereti az ilyen filmeket annak csak ajánlható.Mielõtt megnézek egy filmet ,mindig ránézek a portra mert a pontok átlaga általában egyezik a véleményemmel. 7,4-en állt ma este ez a film,és csak azért néztem meg ,mert nem találtam jobbat.Szóval mégse bántam meg.
SPOILER

Azt nem értettem viszont,hogy a kamionos pasi százával ölte a gyerekeket,miért nem csapott le rá elõbb???
Ez egy kicsit túl lett gondolva,hogy nagyobbat szóljon,de ettõl kevesebb lett
9/10
denyiro 2012 jan. 20. - 09:14:09 9/10 Előzmény proskit
Csupán követni kell az eseményeket és megkapjuk a választ.
3/10
proskit 2011 szept. 07. - 23:52:26 3/10
Zavaros
9/10
denyiro 2011 júl. 27. - 19:37:27 9/10
Ugyan nyomasztó képi világú de nem annyira mint pl. a Hetedik címû film esetén tehát pont annyira, hogy az vonzóvá tegye. Jó továbbá azért is mert nem kiszámítható, hogy miképpen is zárul. Ugyan nem az elejétõl tudtam végignézni hanem azt azt követõ történések beindulásától de ennek ellenére a képernyõ elõtt tudott tartani, amit nem bántam meg. Zenei aláfestés tekintetében is nagyon rendeben van, jól hangsúlyozza a film már-már misztikus hangulatát (lehet, hogy a film alkatói közül valaki indián felmenõkkel rendelkezett, mert sok zenei rész olyan jellegûnek tûnik nekem benne).
A rajzok jelentõséggel bírnak, amelyek mozaikként tevõdnek össze és szép sorjában követve az eseményeket áll össze bennünk a kép. Némi segítséget is kapunk hozzá, hogy meg tudjuk érteni a miérteket tehát nem hagynak magunkra a válaszkeresésben csupán némi gondolkodásra ösztönöznek. Amerikai tájak, életképek, sorozatgyilkos(ok), lassú de nem vontatott tempóban futtatot cselekmény, ami elõsegíti a fõszereplõ belsõ feszültségének átélését és a végére pedig viszonylagos felpörgés. Mindenképpen érdemes megnézni a filmet, hangulata van.
4/10
Rahar 2011 júl. 25. - 13:43:52 4/10
A film leírása felkeltette az érdeklõdésemet. A képi világa nem tetszik, nyomasztó és kevés információt közöl, többek között az idióta rajzokra gondolok. A színészek nagyon hitelesek. Az alaptörténet érdekes, ám a cselekményvezetés már kevésbé. Számomra egy kiváló példa ez a film arra, hogy egy jó történetet és cselekményvezetést, hogyan kell nem jól megvalósítani. Ebbõl az egészbõl egy sokkal jobb filmet is ki lehetett volna hozni. Mielõtt valaki belém kötne, hogy nem értem a filmet, nem errõl van szó. Ahogy az egész be van mutatva az több helyen unalmas, érdektelen, a szereplõk viselkedése néhány helyen igencsak irracionális. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy maga az ember irracionális lény. Egyszerûen nincs jó felépítve a film, ezért nem tetszik. De ez az én problémám, akiknek tetszik azok jól jártak :) Aki szereti a krimiket, thrillereket, melyben nincs túl sok akció, az tegyen vele egy próbát.
bigcroker 2010 nov. 20. - 16:53:21
kissé zavaros kezdet után kialakul egy egész jó kis film
Timek84 2010 ápr. 03. - 20:11:41
Nem tudjátok véletlenül,hogy mutatják is,hogy öl,vagy azt nem?Remélem nem,mert amúgy elég jó filmnek bizonyul.Csak ma nincs idegem ahhoz...elég lenne a nyomozás utána.
Összes hozzászólás