Zsaru a vadonból

Bakancslistához adom
Ihaka: Blunt Instrument
ausztrál krimi, 95 perc, 2000

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Ihaka az Új-Zéland-i rendőrség maori származású nyomozója, aki arról híres, hogy durva módszerekkel dolgozik. Ezért a főnöke elküldi egy Sydney-ben tartott továbbképző tanfolyamra, ahol más országok rendőrtisztjeivel együtt meg nem oldott bűntényeket kell kivizsgálniuk. Ihaka másik jellemző tulajdonsága az, hogy mindig megoldja amivel megbízták és ezúttal is mindent elkövet, hogy kiderítse miért kellett három évvel ezelőtt meghalnia egy 19 éves lánynak. Az sem tántorítja el, hogy a gyanúsítottja Ausztrália egyik legbefolyásosabb embere.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
olahmiki1959 2012 máj. 14. - 16:53:41
Én már láttam régebben, nagyon jó kis film. Nem teljesen krimi, inkább krimi vígjátéknak nevezném.
A fõszereplõ, a maori származású színész nagyon szimpatikus, kissé idegenül mozog a "fehérek" világában, a sidney-i rendõrök között, a film minden lehetõséget kihasznál a kétféle kultúra, a kétféle identitás ütközésébõl fakadó, hol komoly, hol megmosolyogtató helyzetek bemutatására.
A történet izgalmas, logikus, a rusztikus, macsó maori rendõr és a törékeny, szõke, fehér rendõrnõ kettõse pedig remekül kiegészíti egymást.
A szinkron is passzol a karakterekhez, összességében jó szórakozásban lehet része annak, aki ma este odaül a képernyõ elé.