Zűrös kölyök

Bakancslistához adom
Kidulthood
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol filmdráma, 89 perc, 2006

Értékelés:

57 szavazatból
Szerinted?

Ez a nap is úgy indul a nyugat-londoni Trife (Aml Ameen), Jay (Adam Deacon) és Moony (Femi Oyeniran) számára a suliban, mint a többi: bunyó az osztályteremben, szex a pályán, drogozás az udvaron. De amikor egy társai által megalázott diáklány öngyilkosságot követ el, és az iskolában tanítási szünetet rendelnek el, a fiatalok élete örökre megváltozik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
The Cortez 2019 febr. 08. - 16:49:13 6/10
Az alkotók kibaszott reálisan ábrázolják a mai gettósulikat, és az ott szorgalmasan tanulgató suttyókat meg kurvákat. Mindenki züllött, pszichopata/szociopata senkiházi a filmben, kivéve az öngyilkos csajt (ja meg még az egyik ribanc mutat időnként empátiaszerűséget). Az alkotás legnagyobb érdeme, hogy tökéletesen bemutatja a fiatal (de)generációt, a tinikurvák működését, a drágalátos London, na meg a nagyszerű brit társadalom sötét oldalát. Remélhetőleg kissé összetöri az illúziókat. Elsőre túlzónak tűnhet, de hamar rájössz, hogy csak annyira sokkoló meg botrányos, mint amennyire maga a Valóság is az. Felkavaró mozi, szóval csak óvatosan! A forgatókönyvet egyébként a főgecit alakító Noel Clarke írta.
9/10
Owl 2016 jún. 23. - 18:34:54 9/10
Én Oscar-díjat osztogatnék az összes szereplõnek! Ugyanis kiváltották belõlem azt az érzést, hogy baseball ütõvel egymásután agyba-fõbe verném õket. Teljesen hitelesen játszották az IQ hiányos, primitív véglényeket, akikbe kár a levegõ.
Nem az jutott eszembe a filmet nézve, hogy hol lehetne ezeken segíteni, hogy lehetne pozitívan változtatni ezeknek a korcsoknak az életén, hanem, hogy mindegyiknek finanszírozni kéne a nyaralását a messzi Szibériába. De lehet, hogy az se lenne elég távol.
9/10
filmbuzi89 2013 júl. 15. - 08:50:35 9/10
szerintem jó film volt, én láttam a 2. részét is ennek a filmnek, azért az ennyire nem volt jó. szerintem elgondolkodtató történet, és hiteles. mert ez megy a mai világban, sõt...
10/9
10/10
cutewheniscream 2013 júl. 14. - 21:52:08 10/10
Egy-ket hozzaszolas igencsak kinos es szanalmas...

Elo lehet hozakodni azzal, hogy feketebunozes (hazankban azzal, hogy ciganybunozes), de a feherek sem jobbak (huszoneves feher no vagyok, mielott valaki leciganyozna...) Aki ezt nem latja, az vak vagy hulye. A vilag - sajnos - ilyen, eroszak mindig is volt, mindig is lesz. Az eroszakossag, a rossz neveles, a droghasznalat, a korai szex stb mind kulturatol es borszintol fuggetlen, a vilag minden nemzeteben es pontjan letezo jelenseg. Hol jobban, hol kevesbe.

(Mellesleg megjegyzem, hogy londonerkent tobb eroszakos feheret lattam, mint feketet. Csak egy durva pelda: egy csapatnyi 12-13 eves angol fiu a szemem lattara vert felholtra egy csakugyan feher fiut, majd amikor eszrevettek, hogy arra nezek, uvegekkel dobaltak meg a fejemet es hazaig kergettek kesekkel a kezukben...)

Ezt a temat a leghitelesebben egyebkent a Harry Brown cimu film dolgozza fel. Erdemes megnezni.
2/10
Ze74 2013 máj. 09. - 21:06:38 2/10
Valahogy nem bírtam egyik szereplõvel sem azonosulni,de még csak izgulni sem valamelyik éltéért sem.
Ostoba egy bagázs,nem szeretnék ilyen emberekkel együtt felnõni.
Amúgy a film sem tetszett.
V.T.CS. 2012 aug. 08. - 13:43:33 Előzmény Sergo
így van.
Sergo 2012 ápr. 11. - 20:53:09
Nos megoszlanak a vélemények! Egy valami azonban bizonyos, vannak még tisztán látó, széles látókörrel rendelkezõ, értelmes emberek is a földön, ez azért megnyugtat. A multikulturalizmus híveinek azt javasolnám hogy költözzenek ki a feketék közzé. :)
V.T.CS. 2012 márc. 28. - 11:56:14
mindenhol az integrálhatatlan retkek csinálják a balhét.
kabsz81 2012 márc. 12. - 21:01:25
tisztelt"kib*szott"

hogy jössz te ahhoz hogy offba leugasd más véleményét? nem melanin mi? szerintem sem. hanem "eltérõ kultúra amit tolerálni kell".
mindenki látja mi folyik afrikában, kezdve a nemi erõszaktól a komplett falvak lemacsétázásáig.
mindenki látja mi folyik torontóban ahol az exportárunk rájött hogy ott is talál rezet.
mindenki látta mi volt tavaly nyáron angliaszerte.
magyarázd ezeket a jelenségeket másutt a csegevárás romantikáddal te hülyegyerek.

ja és igen...nem vagy sem cigány sem néger. jobb esetben valami alulblankolt vagy. rosszabb esetben meg szimplán egy alulkvalifikált filoszemita.

más:a film zenéje egy két helyen elég kellemes.
ttenil 2012 jan. 23. - 18:02:52
Miért nem képesek az emberek más problémákra koncentrálni, miért mindig mindent rasszista véleményalkotással akarnak megmagyarázni? te fehér társadalom legfelsõ, kiváló tagja, igen téged is messze kikerült a szocializácó! (Sergo) Az emberi hülyeséget, erõszakot, agressziót, és egyéb társadalmi problémákat nem a kibaszott melanin (festékanyag a bõrben ) váltja ki, (suprise, suprise) hanem a szegénység, esélyegyenlõtlenség, a kibaszott hatalom és pénz felelõtlen irányítása. A kollektív minõsítésnek semmi értelme ha népcsoportra vagy nemzetre értik, csupán egymásra való mutogatás, és te, te gyökér, te nem vagy normális értékrenddel rendelkezõ ember. Pedig képzeld, én sem vagyok se cigány se fekete. Szóval, ha véletlen találkoznánk, el ne felejts azonnal gázkamrába küldeni.
arcansas 2011 dec. 07. - 15:41:20
Már láttam egy csomószor,de sose elejétõl a végéig...egészen tegnapig...döbbenet egy film :/
offtopic
pozsizsuzsi 2011 júl. 31. - 21:44:17 Előzmény Mumika
mi lenne.
"egy normális értékrenddel rendelkezõ civilizált ember "
offtopic
Mumika 2011 júl. 28. - 17:34:26 Előzmény Sergo
Mondd mi vagy te? Valami rasszista? Niggerek? Hol élünk? A rabszolga tartó korban? A négereket, és a cigányokat össze sem lehet hasonlítani. Az utóbbi tényleg nem képes a beilleszkedésre, míg az elöbbi nagyon is. Hány kisebbségi orvost, ügyvédet, mérnököt ismersz? Míg a négerekbõl azért van. Egyébként, ha már színeknél tartunk, a fehéreket sem kell félteni, megérik a pénzüket. Nem kell õket eltanítani, tanulnak azok maguktól is. A film szerintem drámai, és kiváló munka. A gyerekek nagyszerûen játszottak. És azt hiszem, nem csak Angliában jellemzõ ez a helyzet, hanem más országokban is. Nálam ez a film 10-bõl 10 ér.
Sergo 2011 márc. 03. - 13:15:18
Szóval éljen a multikulturalizmus, tessék itt az eredménye!
Sergo 2011 márc. 03. - 13:11:40
A film jól szemlélteti a bevándorlás sújtotta Londont! Ez a söpredék nem képes integrálódni a többségi társadalomba, helyette élõsködnek, bûnöznek! :S Hiteles képet mutat a londoni iskola a filmben, ezáltal betekintést nyerhetünk hogy milyen állapotok uralkodnak ott. Ami megfigyelhetõ hogy nem a parazita módon élõsködõ afrikai bevándorlók alkalmazkodnak a fehérekhez hanem pont fordítva a fehér fiatalok veszik át az õ alpári szokásaikat, ez a legszomorúbb és legvisszataszítóbb az egészben s ez a jelenség nálunk is felütötte fejét a vidéki iskolákban, mégpedig az elcigányosodás formájában öltött testet, a briteknél pedig az elniggeresedés úgymond! Nagyok a kulturális különbségek és ez a filmben meg is mutatkozott, példának okául mikor a sötét féreg megüti a 15 éves lányt! Ez elüt az európai normától, egy normális értékrenddel rendelkezõ civilizált ember nem csinál ilyet!
Deecy 2011 márc. 02. - 00:45:00
***spoiler*** (?)
Közben kiderült, hogy mégsem volt mással.
(Az elsõ 15-20 percet nem láttam)
Deecy 2011 márc. 02. - 00:31:42
"Vicces"... A fekete terhes lányt lek**vázzák, mert a barátja mellett egy másik sráccal is lefeküdt, a fehér kiscsaj meg azt mondja: "én csak pár kafa csávónak adom oda magam"... Akkor most ki is a k**va??
Egyébként akinél a házibuli volt, nem szerepelt a Skins-ben?
Tibag05 2011 márc. 01. - 15:43:54 Előzmény Jozefa
"a fiatalok élete örökre megváltozik."

meg a francokat!
csak az elsõ ijedtségen kell átesni, utána ott folytatják ahogy "abbahagyták".
8/10
PerryCox 2011 febr. 15. - 20:15:08 8/10
Sajnos ez a valóság, nagyon jó film. Pont az a lényeg szerintem, hogy az ilyen "Sam-szerû" srácok simán beadják anyukának, hogy jólneveltek, felelõsségteljesek, stb... A szülõk meg örülnek, hogy a lányuk legalább otthon van, nem csavarog, bizonyos mértékig felügyelet alatt van. Közben meg egyik sem tudja, milyen dolgok mennek valójában.
Jozefa 2010 nov. 16. - 12:07:04 Előzmény kettyo
Integrált oktatás, nincs választék...
Egyébként szerintem sem hiteles, hogy amúgy jól szituált családok (pl. Claire anyja) hagynák, hogy a lányuk 14 évesen otthon hemperegjen egy ilyen Sam szerû fickóval...
Összes hozzászólás