Hazatalálsz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, I / 11. rész, 49 perc

Értékelés:

130 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ibolyka felnyitja Brigi szemét Balázzsal kapcsolatban. Tamásnak egyre nehezebb megy, hogy egyedül kell nevelnie Mesit. Márkót tovább manipulálják Ninával kapcsolatban, ezért Nina úgy érzi, hogy nincs már maradása Farkasligeten. Rajmund újabb csapást készül mérni Tamásra.

A műsor ismertetése: Tamás és nővére, Brigitta egy autóbalesetben elveszítették szüleiket, ezért állami gondozásba kerültek. Szomorú, árvaházi sorsukban osztozott a Tamással egyidős Rajmund, akit születésekor hagytak a gyermekotthon kapuja előtt. Rajmund mindig is féltékeny volt Tamásra és Brigittára, mert ott volt köztük a testvéri szeretet és támogatta, segítette őket a város leggazdagabb özvegye, Edit. Tamás a gyermekotthon elhagyása után a fővárosba, Budapestre költözött. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, fiatalon megnősült és született egy kislánya, Mesi. Élete drámai fordulatot vesz, amikor munkája révén korrupciós ügybe keveredik, felfüggesztik és vizsgálat indul ellene, így teljesen elveszti az egzisztenciáját és a felesége is elhagyja. Rajmund élete teljesen másként alakult, mint Tamásé. A gyermekotthonban eltöltött évek után javító-nevelőintézetbe kerül egy komolyabb kamaszcsíny miatt. Innen egy nincstelen, dühös, a világnak s önmagának is bizonyítani akaró, emiatt ambíciókkal teli fiatalember kerül ki. Rajmund éles eszű, leleményes, ennek köszönhetően az alvilágban is gyorsan bizonyította rátermettségét és annyi pénzt keresett, hogy pazar életmódot folytasson. Nem riadt meg semmitől, korábban bordélyházat üzemeltetett, vagyona jelentős része innen származik. Kissé megtörten, de becsületét mindvégig megőrizve, Tamás visszatér a szülővárosába, Farkasligetre, egy szerény kis házikóba, amit a gazdag özvegy, Edit ajánlott fel korábban neki és a nővérének. A teljes egzisztenciális összeomlás és munkája elvesztése után Tamás elfogadja Farkasliget egyetlen állásajánlatát: szemétszállító lesz. A férfi megbékél sorsával, hogy egyedül, de szeretetben neveli kislányát, Mesit. Hazatérésekor, már a vonatút során megpillantják egymást Virággal. Virág és Tamás kapcsolata látszólag reménytelen a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Virág Rajmundhoz készül éppen feleségül menni, aki ambiciózus tervével immár a társadalmi ranglétrán is feljebb készül lépni. Legalizálta a vagyonát és most egy komolyabb befektetésre készül...

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
janderka ápr. 16. 09:34:23 9/10 Előzmény luci87
Biztos képen kívül leitatták valami búggatóitallal :)))
8/10
napraforgó ápr. 16. 09:15:33 8/10
Brigi legalább 35 éves, vagy több, hisz Tamásnál cirka 4 évvel idősebb. Amúgy csinos nő lenne, szoknyában, vagy egybeszabott ruhában, de állandóan a nadrágot erőltetik rá, amiben nagy a feneke és vastag a combja. Mikor Dénessel randizott és női ruhát viselt, egész jól nézett ki.
Amúgy ez a Balázska jóval fiatalabb lehet nála, úgyhogy én nem fogadnék az ő kettősükre. Persze a Böbére se nagyon. Hagyni kéne a férfiakat, hogy meghódítsanak egy nőt, ennyire nem szabad direktbe rámászni, mint ahogy Böbe teszi.
8/10
luci87 ápr. 16. 08:46:57 8/10 Előzmény napraforgó
🤣🤣🤣🤔 Hát na...a látszat néha csal..:)! Én azt hittem,még nem is volt tapasztalata nőkkel..:)!
8/10
napraforgó ápr. 16. 07:55:59 8/10 Előzmény luci87
A bamba Balázs meg akkora nagy lepedőakrobata, hogy a Böbe baba teljesen elájult a gyönyörtől tőle. Azóta se tud leszakadni róla. Jajj, ne már....
8/10
luci87 ápr. 16. 07:35:21 8/10 Előzmény napraforgó
Nem szimpi az a kiscsaj,nem hiszem ,H hosszú távon együtt maradnak...
Balázs szerelmes volt Brigibe az első évadban, lehet hogy még összejön vele..
8/10
napraforgó ápr. 16. 04:39:47 8/10
Jajj, Balázs talált egy nimfomániás kiscsajt, aki 3 perc ismeretség után az ágyába ugrott. És Brigi,, aki eddig le se tojta Balázs fejét, hirtelen fenemód féltékeny lett.
Na és Jack hirtelen Petivé vedlett és kertész lett. Hát, ezek a dolgok....

Laci bácsi, alias Jordán Tamás kásás beszéde iszonyúan zavar. Oké, hogy idős, meg volt korábban egy fejsérülése, de miért kell úgy beszélnie, mint egy masszív alkoholistának egy üveg gin után?

Úgy általában nem zavar, hogy idős színészeket is foglalkoztatnak, hisz a való világban is széles a paletta,, vannak gyerekek, fiatalok, középkorúak és idősek is, na de miért kell ilyen idegesítő, ostoba szerepeket adni nekik. Attól, mert idős egy színész, még nem bohóc.
9/10
janderka ápr. 15. 23:09:56 9/10
Bár - ha igaz - a felénél sem jár még a sorozat, de mintha kezdenék összefuttatni a sok hete homályban tartott szálaka és összefüggéseket. Ez alapvetően jó. Néha kapom csak fel a fejem az irreális meseszerűségeken (Jack megtalálása egy kidobott flakon növényápolószer blokkja alapján) és idiótaságokon (Ibolyka konfliktusa a világgal meg a semmiből mégiscsak egymásba fúródó szerelmesekkel).
Záporeső9 ápr. 15. 22:01:52 Előzmény Bonitó
Nekem nincs kifogásom az ellen, ha idős színészek is kapnak szerepeket. Sőt, kifejezetten tiszteletreméltónak találom. No, de....nem idióta szerepekben. Lehetett volna a humort kissé másképpen - szolidabban, árnyaltabban beleépíteni a sorozatba.
Bonitó ápr. 15. 19:02:26
Visszanéztem az elmaradt utolsó pár adást. 
Remélem a sorozat hátralévő részében már nem lesz Cilikének (és a két barátnőjének) további nagy jelenete?! Ami elviszi a műsoridő zömét is időközönként?! 😠

Node most látom a "Wiki-ben," hogy jé, mennyi rokon/barát van itt egy rakáson a sorozatban?!
Hiszen a sorozat írója Esztergályos Krisztina! A művésznő tesójának Esztergályos Károly rendezőnek a lánya! Naná, hogy írja  a nagynéninek a "jobbnál jobb sztorikat?!"  És Cilike művésznő úgy ágál, hadonászik, dirigál, mint egy karmester! Egy zenekart is képes volna félre vezetni!
Úgy hadonászik a kezével, úgy kiabál, jósnőként olyan a kinézete, hogy még a vízben élő keszeg is neki megy a stégnek! A néző meg a képernyőnek! 

De Kinizsi Ottó a Hazatalálsz kreatív producere is szépen dugdossa be a BK-s barátait, mint Cilike idős barátnőjét Sztárek Andreát is. ( Ó, tejószagúatyaisten, hogy néz ki ez a Sztárek Andrea, olyan a szája már, mintha a kifordult majom poppolója! )
Node amikor felbukkan Cilike férje a nagypapa (Jordán Tamás), boldogságom határtalan! Úgy kell ő nekünk a sorozatba, mint egy falat kenyér! Ja, nem!

A fenti "nemkívánatos" karaktereken felül örülnék annak is, ha kiírnák a  sorozatból a Kővári házaspárt, Jankát és az alkoholist férjét Tibort is. Ne kelljen már a demenciával kínlódó Nagy-Kálózy Esztert nézni minden alkalommal. 
(Elnéztem a felsorolt közel száz epizódszereplő nevét  - az első évad 50 részében -, szinte minden második részben akár két új karakter is akadt. Visszaolvasva ezeket a neveket, szinte egyre sem emlékezem, szerintem a nézők sem! Ennyi töltelék szereplőt! Inkább lenne 25 részes a sorozat, de töltelék nélkül. Szerintem.)
filoszemitabélus ápr. 15. 17:43:32 Előzmény napraforgó
Cilike és a vén tyúkok úgy illenek a sorozatba, mintha reklámmal szakítanák meg az adást. Fárasztó és tökéletesen felesleges szál. csak az adásidőt pazarolják vele. Adnának inkább szociális segélyt a 3 banyának és ne a nézők idegeit tennék próbára.
8/10
napraforgó ápr. 15. 11:48:18 8/10 Előzmény luci87
Raja annyira önző, csak magával törődik, most is csak a saját dolgát fújta Jacknek. Sebesülten hagyta ott Trixit Jackkel, de nem kérdezte, hogy mi lett vele. Ha szerette volna a nőt, pláne, hogy várandós volt az ő gyermekével biztos nem hagyja ott, hogy a saját bőrét mentse. De nem érdekelte mi lesz a nővel és Jackkel, csak őt ne fogják el. Ez volt az az ok, hogy Jack hazudott neki és azt mondta, hogy a lány meghalt.
Azért Jack sem az a jótét lélek, az első évadban Raja utasítására csaknem megölte Trixit az erdőben. (A nő az idétlen ezüst tűsarkújában billegett ott). És az sem okozott Jacknek semmi lelkifurdalást, hogy szintén Raja utasítására megrongálja azt az autót, amivel Márkó száguldozott a majdnem halálba. Na és végül is Ninát is ő tüntette el, aki bár balesetben halt meg, de benne sem merült fel, hogy tán hívni kéne a rendőrséget.
Ja és ő vitte a megvesztegetési pénzeket is Rajától a címzetteknek. Egyszóval elég hétpróbás gazember ő is. Az az ő egyéni tragédiája, hogy az ő felesége is a szülésbe halt bele. Mondjuk kórházba is vihette volna... még időben...

Rajából meg elvileg lehetett volna rendes ember is, ha megfelelő családban nő fel, de ugye láthattuk, hogy Tamás is elárvult, és Raja ott cseszett ki vele, ahol tudott, már 6 éves korában is. És az árvaház ellenére Tamás mégis rendes ember lett, Raja meg már kamaszkorában javítóintézetbe került, ahol persze nem javult meg, csak dörzsöltebb lett és onnantól jobban ügyelt, hogy rajta ne kapják a zsiványságokon.

Amúgy mi lett a Nina szállal? Azt ejtették azzal, hogy öngyilkos lett? Pedig Tamás jelezte Ernőnek, hogy semmi oka nem volt rá és biztos, hogy gyilkosság áldozata lett.
De aztán nem lett semmi az ügyből. Kicsit még keresték a véres szőnyeget, de aztán annyiban hagyták.

Na és a második évad első epizódja, hogy megtalálták a szőnyeget? Mi lett vele. Ki találta meg? Rendőrök voltak, vagy csak valami szemét eltakarítók?

Sajnos sok fontos szálat nyitvahagytak, helyette olyan hülyeségekkel traktálnak, mint Ibolyka meg a másik két tyúk idétlenkedései.
8/10
luci87 ápr. 15. 04:41:26 8/10 Előzmény napraforgó
Rajat olyan sokk érte,hogy bekamuzta,hogy a "bolond özvegy" az anyja, közben tényleg az anyja,utána meg Trixie állítólagos halála,hogy nem firtatta hol van Trixie,mi lesz vele,ki temeti el,stb.
Lehet H később eszébe jut,de addigra Jack vagy kitalál valamit,vagy
lelép,mert mintha munkát keresett volna a végén..
orpheusmaster ápr. 15. 00:15:35
De nagyon kellett a patkányképű stohl ebbe is....
Záporeső9 ápr. 14. 21:11:52
Szerintem Jack titokban szerelmes volt Trixibe, de Trixi csak a barátot látta benne. Optimista vagyok, és hiszem, hogy Trixi és Raja még találkoznak. Raja most döbbent rá, hogy valójában Trixi mit is jelentett neki. Bízom abban is, hogy a babával nem lesz gond. Kata és Tamás már eltávolodtak egymástól, és az is mélyíti a távolságot, hogy a telefonon levő bizonyítékokat is eltitkolta Kata. ( oké, hogy Mesit féltette, de azért nem ez a teljes igazság, szerintem) Valahol hallottam, hogy Virágot elrabolják, tehát eléggé átmegy a sorozat a bűnügyi kategóriába.
9/10
janderka ápr. 12. 11:00:00 9/10 Előzmény napraforgó
Jogos. Elég hihetetlen lenne, ha (megint) csináltatna hozzá egy kamu halotti bizonyítványt, plusz kerítene mellé egy kamuhullát is. Ennyi macerát még akkor sem érne meg neki a dolog, ha a második feleségét látja is bele Trixibe.
8/10
napraforgó ápr. 12. 09:20:48 8/10
Nem fog Raja érdeklődni, hogy hogyan is halt meg Trixi? És mi lett a holttestével? Erre mit fog kitalálni Jack?
8/10
napraforgó ápr. 11. 18:30:20 8/10 Előzmény janderka
Szerintem nem lesz ennyire rózsaszín a kép. Trixi belehal a szülésbe - vagy még előtte a sok macerába. Tamás tisztázódik, Raját én börtönbe csuknám és Virágot biztos nem adnám neki. Virág már a korábbi lánykérésre sem akart igent mondani, de Raja lehetetlen helyzetbe hozta. Nagy nyilvánosság előtt kérte meg a kezét és a választ meg sem várva az ujjára húzta a gyűrűt. Hogy a lánynak ez mennyire kellemetlen volt mutatja az is, hogy minduntalan lehúzta a gyűrűt, sőt el is veszítette, amíg Tomi ki nem halászta neki a szemétből. A csúnya sasorrú Kata meg menjen szépen vissza Németországba.
9/10
janderka ápr. 11. 15:20:45 9/10
Jó, azt simán lehetett sejteni, hogy Edit nemhalt gyereke Tamás apjától volt. A kérdés inkább csak az volt (főleg nekem) hogy az vajon Tomika volt-e, vagy - ahogy a többiek tippelték - Raja. Úgy fest, a többiek győztek. (Már ha...)

A mostani események fényében egyébként szerintem Jack összejön Trixivel, a baba azonban a sok streszz és esés-kelés miatt végül elmegy. Raja korábbi stiklijeivel lebukik, de bűnbánatot tanúsít és segít kiiktatni a még nála is nagyobb gengszert rendőrfőnököket. Ezzel Tamás is tisztázódik végre, és Raja s kifehéredhet. Tamás és Kata kibékülnek, Virág megbocsájt Rajának, de végül nem tudjuk meg, hogy dönt a közös jövőjüket illetően. (holdkór.húú)
8/10
napraforgó ápr. 11. 14:12:44 8/10
Micsoda nemvárt fordulat! Brigi, Tamás és Raja féltestvérek lehetnek. Még a végén kiderül, hogy a rosszfiú megjavul és tisztes családapa válik belőle.
Most már érthető, hogy annak idején Edit miért pátyolgatta annyit Tamást, a saját halottnak hitt kisfiára emlékeztette. Hisz mindketten ugyanannak a férfinak a gyerekei voltak.
Záporeső9 ápr. 10. 14:25:53 Előzmény napraforgó
Nekem úgy tűnik, szinte gyűlöli a fiát és Balogh Krisztián is is az anyját. Lehet, az asszony iszik is. ( ?) Valami itt sincs rendben, mert egy anya ennyire nem lehet gonosz. Még akkor sem, ha nevelt fia. ( bár a szülésre sokszor utal) . Nem hiszem, hogy Edit fia lenne Raja. Annyira elvetemültnek látszik, Edit meg nem. Még akkor sem, ha boldogtalansága miatta egy másik férfit szeretett. Raja apja ez esetben - a Brigi és Tamás apja lenne, Ők meg nagyon jó lelkületűek. Van itt egy halom kérdés.
Összes hozzászólás