Bor, mámor, szerelem

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott szlovák tévéfilmsorozat, I / 17. rész, 49 perc

Értékelés:

43 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Martin megpróbálja tisztázni apja nevét, és segítséget kér Ninától. Bár Nina eleinte vonakodik, végül segít neki. Apja holmija közt megtalálja Brtáň atyát, akivel Ivan együtt ült a börtönben. Nina és Martin együtt találkoznak a pappal. Brtáň azt hiszi, egy pár, és áldását adja rájuk. Eva folyamatosan aggódik Lauráért, nincs híre róla, sem ő, sem Robo nem veszi fel a telefont. Ingrid élvezi, hogy Eva fél, de megjátssza, hogy ő Eva legjobb barátnője. Hamis nyomot ad Lauráról. Eva reménykedik. Martin nem tudja, hogy az asszisztense, Agneša, Petránsky embere. Agneša elárulja Karinnak, hogy Martin találkozik Ninával.

A műsor ismertetése: Stanislav Rozner sikeres borászatot alapított, míg korábbi barátja és kollégája Ivan Dolinsky anyagi gondokkal küzd, és úgy dönt, hogy eladja a borászatát. Ivan meg van róla győződve, hogy Stanislav Rozner a család minden gondjának az okozója. A két család közötti versengés és gyűlölet ellenére Martin, Rozner fia és Nina, Ivan lánya egymásba szeretnek. Szerelmük azonban erősebb, mint a leküzdhetetlennek látszó családi viszály, a sorozatos intrikák és bonyodalmak.

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
napraforgó márc. 22. 09:02:30 7/10 Előzmény Záporeső9
Örülök, hogy másnak is tetszik.
Annyi rossz sorozatot adnak, némelyiket nézem is, de a legtöbbet kihagyom. Végre egy olyan, ami jobb a többinél, le tud kötni.
Akárhogy is, a szlovák életforma közelebb áll hozzánk, magyarokhoz, mint a sok erőszakos török, meg a szirupos mexikói.
7/10
napraforgó márc. 22. 08:58:19 7/10
Korábban nem láttam a sorozatot, ezért most csak találgatok. Dorotka anyja 16 évesen lett terhes és sokszor említik, hogy Miro megmentette a leányanyaság szégyenétől. Eddig azt hittem, hogy terhesen vette el, de most azt hallom, hogy Dorota 7 éves volt, amikor az anyja hozzáment Mirohoz. Vagyis Viola már 23-24 éves volt akkor, vagyis már nem gyerek.
Most arra gondolok, hogy Violát gyereklány korában megerőszakolta valaki, így lett terhes. Persze szebb lenne, ha valami szerelmi história, kamasz szerelem lett volna, de a nő egy merő búskomorság, szerintem az életben nem volt még boldog.
7/10
napraforgó márc. 21. 11:06:59 7/10
A sorozatot újraszinkronizálták, ki tudja, milyen okból.
Nem tudom, hogy egyes szereplőknek meghagyták-e a régi hangjukat (illetve a színészt újra felkérték ugyanannak a szereplőnek a hangjára).
Nekem nincs olyan jó fülem, de azért észre vettem, hogy Anna dédnagymamát korábban Pásztor Erzsi szinkronizálta, most meg Zsurzs Kati. Egész más hangtónus, bár mindketten remekek.
Ivánt nem tudom, hogy ki szinkronizálta korábban, most Újréti László (Don Matteo jellegzetes hangján).
Sajnos a neten nem találtam semmit sem a szinkronszerepkről, sem az okról, amiért egy jó szinkront lecseréltek egy másikra.

Amúgy Ingrid egy végtelenül ellenszenves nő, ezért nagyon illik a hang hozzá.
Másik mamó márc. 21. 09:52:46 Előzmény Másik mamó
Kedves Erikácska! Elnézésed kérem, vélelenül töröltem a válaszod! Köszönöm, a leírtakkal egyetértek, évekkel ezelőtt láttam ezt a sorozatot, akkor is zavart ez a lehetetlen levegővétel. Jó lenne tudni ki Ingrid magyar szinkronhangja. Jó szórakozást, minden jót kívánok!
Erikácska márc. 20. 15:30:08 Előzmény Másik mamó
Sallai Nóra. Sajnos annyira ellenszenves a hang is mint Ingrid.
Másik mamó márc. 16. 16:58:57
Ki a magyar szinkronja INGRIDNEK? Borzasztó az állandó hangos levegővétele!
7/10
napraforgó márc. 14. 19:57:42 7/10
Nem hiszem el, hogy egy borász nem ismeri meg a nemespenészt, a botritiszt? Sem Rozner, sem Ivan, sem a lánya, Nina, sem Igor, senki.
Azt tudni, hogy nemcsak a csehekhez, meg Bécsbe járnak időnként, hanem Magyarországra is. Vinna nincs messze Tokajtól, ott láthattak volna ilyen szőlőt.

De bizonyára a délebben fekvő országokban is van ilyen mazsolaszőlő. Hát soha nem voltak tanulmányúton, meg nem olvastak szakkönyveket sem?
8/10
Záporeső9 márc. 01. 20:14:46 8/10 Előzmény napraforgó
Nekem is nagyon tetszik.
7/10
napraforgó febr. 29. 06:55:33 7/10
Sok emberi és szakmai konfliktus is van a sorozatban. A két családfő közötti konfliktus a múltba nyúlik vissza, Dolinsky meg van győződve róla, hogy anno még kommunista időkben ő jelentette fel, hogy a feleségével disszidálni akar. Rozner váltig tagad és nagyon úgy néz ki, hogy valaki más lehetett a besúgó, aki rá terelte a gyanút. De ennek kiderítése 25 év elteltével már szinte lehetetlen.

A jelenben sok szakmai nézeteltérés van köztük, Dolinsky minőségi bort akar csinálni, ez sajnos gyakorlatilag csődbe viszi a vállalkozását. Rozner, aki beszáll az üzletbe inkább az eladhatóságra, a forgalmazásra helyezi a hangsúlyt, ennek érdekében a még "nem kész" bort is kész eladni, akár csökkentett áron is. Őt az vezeti, hogy megmentse a céget a csődtől.
A kettejük konfliktusába belezavar egy harmadik, aki a Dolinsky céget csak azért akarja megszerezni, hogy aztán felszámolja a szőlészetet, hogy aztán lakóépületeket emeljen a helyükre. Ezért "trójai falovat" küld a cégbe, aki álnokul sok zavart okoz.

De a sorozatban az egyéni konfliktusok is megjelennek. Eva Dolinska el akar válni az agresszív férjétől, aki rendszeresen veri őt, és a kislányától is szeretné eltiltatni a férjét. De Robo, a férj mindenre képes, hogy ezt megakadályozza.
A húg, Nina beleszeret az ifjabbik Rozner fiúba, Martinba. Ez, és sok egyéb körülmény szintén szembeállítja a két családot és a szerelmeseket elválasztja egymástól.

De van a sorozatban korrupt helyi politikus is, aki a családja háta mögött "rosszlányokkal" múlatja az időt.

Szintén a múltba visszanyúlva van megesett fiatal lány, akit gyorsan férjhezadtak valakihez és a nő azóta is azt hiszi, hogy a hála arra kötelezi, hogy mindent elnézzen a férjének.

Véletlenül megtudjuk, hogy a két család közti ellentét még régebbre nyúlik vissza, mivel a Rozner nagymama anno a Dolinskiak apósának, a nagypapának a menyasszonya volt, akit a vőlegény az oltár előtt hagyott el. Így az ellentétek már 3 generációra nyúlnak vissza.

Nekem tetszik, hogy a sok múltbéli ellentét mellett sok mai konfliktus is van és ezek valósak, életszerűek. Engem nagyon érdekel, hogy az egyes szereplők sorsa hogyan alakul majd, sikerül e a "gonoszokon" felülkerekedni.

7/10
napraforgó febr. 29. 06:15:25 7/10 Előzmény amaro mela
Ez egy olyan sikeres sorozat Szlovákiában, hogy már 9 évadot forgattak belőle. (az első évad volt 109, nálunk korábban csak ezt vetítették le.)
Ha olyan rossz lenne, már rég elkaszálták volna.
Szerintem is jó sorozat, életszerű, a szereplők és a konfliktusok teljesen hihetőek. 9 évad talán sok lenne belőle, habár, ha a Barátok közt-re gondolok, amelyik 20, vagy 25 éven át ment nálunk...
Azt szerencsére nem néztem, de valószínű, hogy a közelébe sem jön ennek a szlováknak.
1/10
amaro mela febr. 19. 16:04:16 1/10
Ennek sosem lesz vége? 109 rész????😱
7/10
napraforgó febr. 16. 09:16:44 7/10 Előzmény Záporeső9
Így van, ez egy kisváros, de azért nem csak egy rendőr nyomozó van ott. És ha abban nem bízik valaki, nyilván fordulhat egy felettes hatósághoz.
Fura az is, hogy hol Nina, hol Martin akar valahová elmenni a világ másik végébe dolgozni, ahelyett, hogy megoldanák a kettejük között lévő problémát.
A szülők vitájával meg akkor is meg kellene küzdeniük....
8/10
Záporeső9 febr. 14. 20:51:21 8/10 Előzmény napraforgó
Az is zavaró, hogy csak egy rendőr van, aki Robót segíti? Nincs másik, aki nem korrupt? Akihez fordulni lehetne az anyának? Karin szerintem nem modell. Inkább valami más, amit itt nem akarok nevén nevezni. Az orvosi asszisztens nagyon kíméletlen. Remélem, történik valami és vagy megváltozik, vagy a helyére kerül a kis szemüveges, akit zaklatott a kórházi orvos.
7/10
napraforgó febr. 06. 11:47:53 7/10
Nekem tetszik a sorozat, bár néhol hamisságot látok benne. Sokszor fura, ahogy a családtagok beszélnek egymással. Olyan mesterkélt párbeszédek vannak benne.
Fura az is, hogy egy ilyen nagyon tehetős családban, mint a Roznerek a kis Jakub egy kétszemélyes kanapén alszik. Az ember azt várná, hogy van egy normális gyerekszobája fiús poszterekkel a falon, egy rakás kisautóval, helikopterrel, robottal a játékpolcokon. De egy fia gyerekjátékot sem látok - nemhogy szanaszét hagyva sem, ami általános lenne az ő korában, de sehol sem.
Aztán az is elgondolkodtató, hogy egy egyszerű sofőr (ugye ezt mondták Robóról?) hogy lehet olyan fifikás, hogy pokollá teszi a felesége életét. És hogy lehet az, hogy ez a Tóth, aki a Dolinsky földet akarja megszerezni partnert lát benne a Dolinsky család tönkretételéhez?

Martin nyűglődése kicsit fárasztó, minek jegyzi el Karint, ha Ninát szereti. Értem én, hogy Karin manipulálja, és sikerrel teszi, de neki meg lehetne annyi esze, hogy kitérjen előle, mondván, hogy a kettejük kapcsolatának elmélyítése most nem aktuális. Egyrészt hivatkozhatna az apja betegségére is, másrészt úgy tűnik, hogy a kórházi munkáját is ott akarja hagyni. Hagynia kéne, hogy a nő elmenjen Thaiföldre, vagy még messzebbre, talán a távolság megoldást hozhatna az életében.
7/10
napraforgó febr. 05. 14:25:21 7/10 Előzmény kiseva55@freemail.hu
Én még egy kocsmát sem láttam ebben a sorozatban.
7/10
napraforgó febr. 03. 06:59:48 7/10
Ezzel a Karinnal most kéne szakítani. Egy akarnok, intrikus nő, a szemrebbenés nélkül hazudozik. Csak egy éve ismeri Martint, de már néhány hónap után arra hajtott, hogy a férfi vegye feleségül. Modelként nem túl sikeres, hisz túlsúlyos a szakmához, inkább lenne orvosfeleség.
Fogadni mernék, hogy a terhesség is hazugság volt - szó is volt erről a barátjával folytatott beszélgetésben. Az ügynök barátja azt javasolta, hogy vesse be a nők ősi trükkjét, mire a nő azt válaszolta, hogy már megpróbálta, de nem vált be.
Vagyis Martin a terhesség bejelentésére sem kérte meg a kezét. Ezért hát kénytelen volt "elveszíteni" a babát, és most lépten-nyomon erre hivatkozva vár együttérzést, pl. Martin szüleitől is.
Most jó érzékkel észrevette, hogy Martin más iránt érdeklődik, hát megpróbálja lejáratni a lányt.
Martinnak ki kéne használni, hogy a korábbi megegyezésük ellenére elment Thaiföldre. De a hülye pasi nyilván lelkifurdalást fog érezni, hogy megbántotta szegény barátnőjét.
kiseva55@freemail.hu febr. 02. 20:01:22 Előzmény napraforgó
Ez szetintem egy Nula sorozat. Egy kocsmában zajlodik 😩 .Unalmas
7/10
napraforgó febr. 01. 15:08:22 7/10
Dolinsky munkásai tényleg egy naplopó banda, nem is csoda, hogy tönkrement.
Azt viszont nehezen tudom elképzelni, hogy Eva nem tudja igazolni, hogy a férje egy vadállat, aki veri őt.
Sajnos a családtagjai tesze-tosza emberek. Az apja nem védi meg, a bátyjára sem számíthat, mert annak csak a saját pénzéhes macája számít. A húga meg csak a munkájával, a borával törődik, a sajnálkozáson kívül másra nem képes.
Elhaym jan. 31. 00:37:05 Előzmény amaro mela
Törökből is adhatnának több olyat, ami nem romantikus szappan. Több olyan is van, de nagyon ritkán veszik őket.
7/10
napraforgó jan. 30. 20:03:18 7/10
Nagyon valószínű, hogy az a kétszínű, alattomos, aljas Miro dobta fel Ivanékat, nem Rozner. A másik lehetőség Eva férje, az agresszív Robo, amennyiben már ismerte Ivan lányát 1988-ban.
Összes hozzászólás