Hazatalálsz

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, I / 50. rész, 42 perc

Értékelés:

132 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ernő profi segítséget vesz igénybe a szőnyeg megtalálásának érdekében. Tamásnak bosszúból elmondanak valamit, ami mindenre fényt derít. Márkó úgy tűnik végleg Rajmund befolyása alá kerül. Zita meglepő helyen talál vigaszt. Mesi szülinapi zsúrjára, pedig váratlan vendég toppan be.

A műsor ismertetése: Tamás és nővére, Brigitta egy autóbalesetben elveszítették szüleiket, ezért állami gondozásba kerültek. Szomorú, árvaházi sorsukban osztozott a Tamással egyidős Rajmund, akit születésekor hagytak a gyermekotthon kapuja előtt. Rajmund mindig is féltékeny volt Tamásra és Brigittára, mert ott volt köztük a testvéri szeretet és támogatta, segítette őket a város leggazdagabb özvegye, Edit. Tamás a gyermekotthon elhagyása után a fővárosba, Budapestre költözött. Elvégezte a Rendőrtiszti Főiskolát, fiatalon megnősült és született egy kislánya, Mesi. Élete drámai fordulatot vesz, amikor munkája révén korrupciós ügybe keveredik, felfüggesztik és vizsgálat indul ellene, így teljesen elveszti az egzisztenciáját és a felesége is elhagyja. Rajmund élete teljesen másként alakult, mint Tamásé. A gyermekotthonban eltöltött évek után javító-nevelőintézetbe kerül egy komolyabb kamaszcsíny miatt. Innen egy nincstelen, dühös, a világnak s önmagának is bizonyítani akaró, emiatt ambíciókkal teli fiatalember kerül ki. Rajmund éles eszű, leleményes, ennek köszönhetően az alvilágban is gyorsan bizonyította rátermettségét és annyi pénzt keresett, hogy pazar életmódot folytasson. Nem riadt meg semmitől, korábban bordélyházat üzemeltetett, vagyona jelentős része innen származik. Kissé megtörten, de becsületét mindvégig megőrizve, Tamás visszatér a szülővárosába, Farkasligetre, egy szerény kis házikóba, amit a gazdag özvegy, Edit ajánlott fel korábban neki és a nővérének. A teljes egzisztenciális összeomlás és munkája elvesztése után Tamás elfogadja Farkasliget egyetlen állásajánlatát: szemétszállító lesz. A férfi megbékél sorsával, hogy egyedül, de szeretetben neveli kislányát, Mesit. Hazatérésekor, már a vonatút során megpillantják egymást Virággal. Virág és Tamás kapcsolata látszólag reménytelen a tagadhatatlan vonzalom ellenére. Virág Rajmundhoz készül éppen feleségül menni, aki ambiciózus tervével immár a társadalmi ranglétrán is feljebb készül lépni. Legalizálta a vagyonát és most egy komolyabb befektetésre készül...

Évadok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
janderka ápr. 19. 02:15:22 9/10
Nem tudom miért, de valahogy kicsekkoltam a sorozatból, pedig épp most indult be igazán. Annyira hirtelen kezdett el pörögni benne minden és olyan furcsa kapcsolódással (vagy épp anékül), hogy inkább abbahagytam a követését. Közben pedig elvileg érdekelne. Ám ennek ellenére a legutóbbi 3 részt már csak fél szemmel, háttértévézésként bírtam csak megnézni. Így mozaikok maradtak csak meg benne rólam. Úgyhogy mostanra egy csomó mindent nem értek már. (Bár lehet, ha folyamatosan néztem volna, se érteném jobban...)
De most akkor Trixi hogyan is került kórházba? Látnom kellett volna az Orsi által említet gázolást? Egyébként is, Orsi hogy bukkant föl épp most és épp ott? Nem úgy volt, hogy túrnézni ment Szikoja Jobival? Volt előzménye a visszatérésének? Említették egyáltalán ennek kérdéskörét?
És ki volt ez a jócsaj aki (szefi)botcsinálta bűnügyi újságíróként hirtelen odarollerezett Tamásékhoz elvinni tőlük LIVE-ozásra a corpus delicitit?
És nem mintha túlzottan hiányoznának Tiborék, de hová tüntek Jankával annyi végigszenvedett korábbi epizód után? Hirtelen érdektelen lett a sorsuk? (És ha igen, akkor miért fárasztottak velük eddig minket mégis?)

Tényleg ennyire lyukacsos lett mostanra a mátrix, vagy csak nekem kellett volna mégiscsak folyamatában néznem azt, amit nem voltam már képes abban nézni?
9/10
janderka ápr. 18. 21:07:26 9/10 Előzmény luci87
Minden lehetséges - de itt szerintem erősen csattogott az utólagos vágóolló...
8/10
luci87 ápr. 18. 20:54:40 8/10 Előzmény janderka
Igen az is lehet..de nekem úgy tűnt bekattant..:(!
8/10
luci87 ápr. 18. 20:53:53 8/10 Előzmény napraforgó
Jó kis resz volt,ez is meg a múltkori is,ott Cilit is jó volt.
De Jack hosszú szovegelese engem ,már farasztott..:) Tudom időhúzás volt,De Krisztián milyen türelmesen hallgatta a hosszú locsogasat..:)!
9/10
janderka ápr. 18. 12:30:31 9/10 Előzmény napraforgó
Biztos a gyerekvárás állapota kihozta belőle a bűntudatot...
8/10
napraforgó ápr. 18. 11:08:15 8/10
A 23. rész nagyon tetszett. Ahogy a "kilencek" megszervezték, hogyan szerezzék meg a bizonyítékokat, a puskát és a telefont a rendőrkapitányságról az brilliáns volt.
Brigi és Zita cicaharca, Zita vetkőző show-ja, aztán Jack hosszú meséje Baloghnak valóban vicces volt. (nem úgy, mint Ibolyka túltengése az előző epizódban).

Trixit nem értem. Korábban símán rákente volna Nina halálát Márkóra, most meg lelkifurdalásai vannak?
9/10
janderka ápr. 17. 18:51:17 9/10 Előzmény napraforgó
Furcsa.
Vagy csak egyszerűen kivették a sokunk szerint felesleges és/vagy uncsi ripacsmatrónás és demenciális snitteket - és máris nyertek vele egyharmad szériahosszt :)

(Kár, hogy sose tudjuk meg.)
8/10
napraforgó ápr. 17. 18:28:05 8/10
Úgy tűnik, hogy a 2. évadnak villámgyorsan véget vetnek. Nem látok a 30. rész után újabbat.
9/10
offtopic
janderka ápr. 17. 16:43:04 9/10 Előzmény Záporeső9
Én a humorszálakat még el tudtam volna fogadni (ha jók) - engem inkább a Stohl féle agresszív vonal idegesítetett. De most leginkább a korábbi ritmushoz viszonyítható rapid lezárásvágy. Mert ha ilyen gyorsan pont kerülhet a sztori végére, akkor mé'nem volt már eredetileg is csak 12 részes és passz?!
(Egyébként amikor év elején bedobták a hírt, hogy a licencetulajdonosok engedélyével eltérhettek az eredeti történettől, én már gyanítottam, hogy gebaszos lesz a vége. Bár az még a jobbik eset, ha nem annyira a sztori borul nagyot, legfeljebb a sorozat bevezetett ritmusa.
7/10
Záporeső9 ápr. 17. 16:03:48 7/10 Előzmény janderka
Hát most el is ment a kedvem az egésztől. Jó és izgalmas sorozatnak indult, de más estek a ló túlsó oldalára! Nem kedvelem a" Mi kis falunk " típusú sorozatokat . Már a bemutatóknál ( reklám) eldöntöm, hogy nem nézem.
9/10
janderka ápr. 17. 14:18:48 9/10 Előzmény kriptonyt
Tényleg nem szívesen, de mégiscsak elolvastam a Holdpontot, annyira feldühített ennek a hiretelen lezárásnak a híre. És valóban. Ahogy nézem, foghatták magukat a készítők és (vagy már az írás írás közben, vagy inkább utólag) de kicsaptak a történésekből vagy 15 részt és odacsomózták a közepéhez a mese végét... Minekutána hiába oldódnak is meg végül (így vagy úgy) bizonyos dolgok, azok - legalábbis a Hp. leírását látva - közvetlenül nem fakadnak egymásból. Inkább csak úgy odakerülnek a végére. Csak éppen azok nélkül az epizódok nélkül, amik logikai értelmet (ívet) adhatnának a dolgoknak - de amik minden jel szerint a kukában landoltak...

Hát mit ne mondjak, szép kis eljárás ez velünk, nézőkkel szemben. Ráadásul nem is előszőr a TV2 féle sorozatok esetében (Dr. Bali, Mintaapák, Pepe).

kriptonyt ápr. 17. 14:05:02 Előzmény janderka
Jócskán a felén is túl van. 30 részes és 26-án vege van a 2. Évadnak. Úgy tudom több évad nem kesz.
8/10
napraforgó ápr. 17. 06:50:29 8/10
Amit most Cilike művelt Jóslás címén az mindennek az alja. Valaki szólhatna már neki, hogy túl sok, ne játsza túl a szerepét. Vegye már tudomásul, hogy nem ő a főszereplő, nem kell állandóan villognia.

Úgy tűnik, hogy az alkotók valamiféle szórakoztató sorozatot akartak csinálni, ezért vannak az idétlenkedések. Pedig ha inkább a krimivonalat követik, még jó is lehetne a sorozat.

Vajon hogy akarják folytatni a sorozatot? Most már Raja is és Trixi is külföldre menekült. Lesz-e rend Farkasligeten? Visszakapja-e Ernő a pozicióját? Leleplezik Gerlóczyt ?

Zsiráf és Szilvi hülyéskedései nem érdekelnek, Ibolyka és az Ötye még kevésbé. Mondjuk a helyi hatóságok vezetőinek korrupcióiról még lehetne szó. Én most már nagyon kiváncsi vagyok a láthatatlan polgármesternőre. Vajon meg fog végre jelenni?
7/10
Záporeső9 ápr. 16. 21:08:16 7/10
Engem Zita és Zsiráf is zavar. Túl van tolva... Jó sorozat lehetne ez, de nem tudnak elszakadni attól, hogy buta humort vigyenek a sorozatba. Hajmási Dávidot, eddig minden általam látott szerepében kedveltem.
8/10
luci87 ápr. 16. 15:55:14 8/10 Előzmény napraforgó
Inkább Gerlóczy.. egyenlőre..
8/10
napraforgó ápr. 16. 15:41:09 8/10 Előzmény luci87
Ki az ellenség? Ki üldözi őket? Balogh kapitány? Gerlóczi, vagy az emberei?
8/10
luci87 ápr. 16. 14:14:36 8/10 Előzmény napraforgó
Tamas oda bujtatta oket az ellenseg elol...
8/10
napraforgó ápr. 16. 13:37:43 8/10
Kata és Mesi miért bujkál Laci bácsi horgásztanyáján?
9/10
janderka ápr. 16. 09:34:23 9/10 Előzmény luci87
Biztos képen kívül leitatták valami búggatóitallal :)))
8/10
napraforgó ápr. 16. 09:15:33 8/10
Brigi legalább 35 éves, vagy több, hisz Tamásnál cirka 4 évvel idősebb. Amúgy csinos nő lenne, szoknyában, vagy egybeszabott ruhában, de állandóan a nadrágot erőltetik rá, amiben nagy a feneke és vastag a combja. Mikor Dénessel randizott és női ruhát viselt, egész jól nézett ki.
Amúgy ez a Balázska jóval fiatalabb lehet nála, úgyhogy én nem fogadnék az ő kettősükre. Persze a Böbére se nagyon. Hagyni kéne a férfiakat, hogy meghódítsanak egy nőt, ennyire nem szabad direktbe rámászni, mint ahogy Böbe teszi.
Összes hozzászólás