Észvesztők

Bakancslistához adom
ismeretterjesztő filmsorozat, I / 7. rész

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Mennyire ismerjük saját magunkat? A sorozat a hipnózistól a Barnum-hatásig különféle pszichológiai módszereket bevetve vizsgálja meg, hogyan működünk.

A műsor ismertetése: A sorozat állandó szakértői válogatott pszichológiai trükkökkel és briliáns manipulációs eszközökkel vesznek rá gyanútlan embereket olyasmikre, amikről soha nem gondolták volna, hogy képesek lesznek valaha is megtenni. Semmi sem olyan lenyűgöző, olyan különös, olyan ellentmondásos és olyan átláthatatlan, mint az emberi agy működése. A sorozat rávilágít arra, mennyire képlékeny az emberi elme, és hogy mennyire kiszolgáltatottak lehetünk azoknak, akik tudják, hogyan lehet manipulálni minket. Ismert pszichológiai módszerek, például a hipnózis és a Barnum-hatás alkalmazásával a műsor szakértői igazolják, hogy valójában senki sem teljesen ura saját magának, és a legtöbben ki vagyunk téve annak, hogy valamilyen formában agykontroll hatása alá kerüljünk.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
Rövid G. atya 2015 szept. 13. - 17:11:37 3/10
Egyetlen részt szenvedtem végig belõle, de...
Kb. az a színvonal, mint az a "csoda", amikor a fõnök beöltözik melósnak és alig feltûnõ, hogy kamera követi, meg pont nem úgy néz ki, mint aki valaha is fizikai munkát végzett :D
Amit láttam, abban valami mûtõnek vagy boncteremnek berendezett szobába vittek be egy-egy embert azzal, hogy adminisztrációs kisegítõ munkát végeznek. És közben rejtett kamerákkal figyelték õket.
Nekem inkább úgy tûnt, beavatott statisztákat látunk, akik pontosan tudták, hogy mi folyik körülöttük.
Pl. egy zsákba csomagolt testet vittek be melléjük, ott ettek a "hulla" mellett stb.
Szóval számomra úgy en bloc hiteltelen, de ez nagyjából az egész discovery-s családról elmondható.
Ismeretterjesztõnek álcázott reality mocsok.
Behind 2014 szept. 28. - 16:08:51 Előzmény Obsession
Póker kedvelõk csoportja (Texas Holdem)
https://www.facebook.com/groups/438244479649040/
Aki szereti a pókert játszik vagy nézi a televízióban esetleg most ismerkedik vele csatlakozzon a fentebb látható csoportba! Hírek, videók, fotók és természetesen segítség nyújtás vár rátok, ha felmerül bennetek valami kérdés a pókerrel kapcsolatban.
10/10
Obsession 2014 júl. 31. - 22:55:16 10/10
Jó kis mûsor, érdekes dolgokat mutatnak be.