Isten veled, Magyarország!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar dokusorozat, I / 8. rész, 80 perc

Értékelés:

46 szavazatból
Szerinted?

A műsor ismertetése: Milyen az utolsó éjszaka Magyarországon? Milyen az első reggel az új hazában? Milyen mindent újrakezdeni egy teljesen idegen társadalomban? Az RTL Klub vadonatúj, hetente jelentkező dokusorozata a külföldön munkát kereső és oda kitelepülő magyarok életét mutatja be – de nemcsak sikersztorikat! Egy-egy adásban 3-4 család vidám vagy éppen szívszaggató történetét ismerhetjük meg és követhetjük a továbbiakban: kiderül, hogy milyen hétköznapi és banális problémák várnak arra, aki itt született, de el akarja hagyni a Magyarországot. Arra is fény derül, hogy hogyan birkóznak meg a magyarok a honvággyal, a hiányos nyelvtudással, a bevándorlás bürokratikus nehézségeivel és a mindennapi élet nem várt problémáival Reykjavíkban, Londonban, vagy éppen Peruban, Chilében, Ausztráliában.

Évadok:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
pante 2020 máj. 28. - 12:52:45 10/10
Kifejezetten jó műsor!
offtopic
Edmond Dantes 2020 máj. 07. - 11:33:09
Ezek szt "szabadorszagozni" = "szelsojobboldalizni"? Hm. Ezek szt tehat szelsojobboldalinak lenni annyi mint nem-szabad orszagban jol ellenni. Na ebben viszont van igazsag. Bohem meg Pesten sem vagyok, talan ha Parizsba(n) szuletek, de ez sosem fog kiderulni. Meg ados vagy elozo igereteddel: hol elnel te?
Edmond Dantes 2020 máj. 07. - 09:54:23
A sorozat a szereplok eletenek alakulasat mutatja be es azt, hogy honnan mindenhonnan ki mindenki hova barhova eljuthat es uj eletet kezdhet, ha eleg elszant es eleg itthonbol. Nem ellen- vagy rokonszenvet akar kelteni. Nemcsak az uj eletek napos oldalat mutatja, hanem a gondokat is. Semmi rozsaszinu szemuveg. A ket nemetorszagi kolokkel is bemutatjak, hogy nem mindenkinek es nem rogton jon be az uj elet. Pont ettol (is) realis a sorozat. Nemcsak azt tudhatjuk meg, hogy jobban keresnek "nyugaton", sot. Volt egy masik apuka elozo evadban, aki itthon tanar volt, Angliaban arufeltolto, de koszoni, megis inkabb -csaladostol- ott. Lehet, hogy igaza van, lehet, hogy nem. Nem emlekszem, hogy szelsojobboldalizott volna norvegiai apuka. Atlantaba nem vagyom, manhattani garzonnal beerem. Norveg faluba nem vagyom, de magyar vagy mas faluba sem. A filmbeli csalad mar koltozik Hamarba. A nemeto.-i csalad idovel nagyobb helyre koltozhet...ha akar. Passau, ahol setalgattak, gyonyoru hely. Korfu szep, de nyaron forro. Maastricht szep, de sok az eso. Nyaron Maastricht, osztol tavaszig Korfu: miert is ne? Csak nem az en koromban.
Edmond Dantes 2020 máj. 06. - 08:33:44
Akik ennek a sorozatnak a hatasara vagtak neki a nagyvilagnak csapot-papot itthagyva oszt nagyot koppantak, azokrol majd mas medium -pl.a kozteve- keszithet sorozatot. Ki mit tart fontosnak, erdekesnek. Mint tudjuk, nalunk teljes sajtoszabadsag van. Ahogy az egyhazzenesz hitvesevel negy gyermekuket nevelo apuka mondta a tegnapi adasban: "azt szeretnem, ha a gyerekeim egy szabad orszagban nonenek fel".
10/10
Pünkösdi Kató 2020 máj. 05. - 18:42:13 10/10
Amennyiben mégis a hazajövetel mellett döntenek a sorozatban szereplők, úgy gondolom, nem a csatornát fogják hibáztatni - gondolkozz már, mielőtt billentyűzetet ragadsz... Nekem tetszik a műsor, érdekesnek tartom és igen, kíváncsi vok, hogy ki hogyan boldogul külföldön. Nemcsak azt az időt mutatják, amikor már kint élnek x éve és van rálátásuk, hogy ok, jó minden, mutassuk meg a boldogságot, hanem a kiutazást is látjuk, akár sírással, akár szomorkodással együtt. Ezt sokkal nehezebb leforgatni. Mindegyik részt láttam, vmelyiket kétszer is, mert érdekel a téma, bár nem tervezek külföldi életet.
Edmond Dantes 2020 ápr. 29. - 11:05:23
Elkezdodott az uj evad. 3, 21, 30.sz.hsz-ban mar megirtam, most ujbol: parlamenti adok-kapokon, programbeszedeken, kamu (netan valos) gyozelmi jelenteseken, sikerpropagandan lep tul a sorozat es annak szereploi. Koszonik szepen, ok lepnek, leptek. A tegnapiak pl. Atlantaba, Maastrichtba es Korfura. Maris jol, vannak, jobban vannak. Hogy X ev mulva is igy lesz-e, jol lesznek-e, azt majd akkor latjak, akkor latjuk. Addig is lehet szorgosan nyomkodni itt az egyeseket, hatha faj valakinek. Nekik nem fog fajni, mar messze jarnak. Inkabb a nyomkodoknak faj(hat) valami(juk), de az az o bajuk.
1/10
ncsaba50 2020 ápr. 28. - 18:18:32 1/10
Az előző évfolyamok is éppen csak súrolták a nézhetőség határát. Gyenge egy műsor volt eddig, a következőknek sem jósolok magasabb színvonalat. Úgy látszik az RTL nem is próbálkozik nívós műsorokat adni!
ummogo 2019 jún. 26. - 14:21:48
Milyen vezető az, aki egy ilyen egyszerű esetet nem tud megfelelően kezelni, és nem arra gondol, hogy a néző lássa a műsort? Egy biztos nem oda való!!!
Edmond Dantes 2019 jún. 26. - 13:59:44
A sorozat szinte észrevétlenül, de folytatódott, eddig két részt láttam a 2. évadból. Csak ismételni tudom, amit már írtam itt 3 és 21. sz. hsz-ban. Beszédes és hatásos kordokumentum, amit nem kötelező, de érdemes megnézni. Nem tudom, kit-mit akarnak az alacsonyan pontozók minősíteni: a produkciót, a külföldön új életet kezdő és folytató szereplőket vagy netán saját magukat. Nem kötelező, de szabad.
ummogo 2019 jún. 25. - 21:29:01
Mi lenne ha az RTL tájékoztatna időben a műsor változásokról? Ja persze talán meg tudnánk nézni, lehet hohy a csatornának nem az a fontos, hogy nézzük a műsorait?????
Edmond Dantes 2019 ápr. 20. - 12:36:04
Amit a sorozat fölvillant, az egy lehetőség, nem kötelezettség.
Edmond Dantes 2019 ápr. 20. - 12:35:10
Bocsánat, de nem kért egyikük sem könnyeket, ahogyan Moszkva sem hisz a könnyeknek:
https://port.hu/adatlap/film/tv/moszkva-nem-hisz-a-konnyeknek-moskva-slezam-ne-verit/movie-10194
Ők tényleg könnyeznek olykor, de inkább ott könnyeznek, ahová elmentek mint itthon. Ez van.

1/10
Amiel 2019 ápr. 18. - 19:15:58 1/10
"A sorozat kivándorlásra próbálja sarkallni a nézőket, még ha az utóbbiak döntő részének nincsenek meg az erre való előfeltételei, első sorban a MEGFELELŐ SZAKMA és a NYELVTUDÁS." - Azonos véleményen vagyok.
1/10
Amiel 2019 ápr. 16. - 14:19:24 1/10 Előzmény Vídia.
Ezzel lehet egyetérteni! És pont.
1/10
Amiel 2019 ápr. 16. - 14:18:29 1/10 Előzmény Edmond Dantes
:D :D :D :D :D
Ez szánalmas...
10/10
Kellisa 2019 ápr. 12. - 21:41:54 10/10
Nem tudom egér úrnak miért fáj, hogy vannak emberek, akik hajlandók áldozatokat hozni. Az ő életük, a mindenáron saját igazát bizonygató hosszú írásai csak a saját ostobaságát bizonyítják. Legyen boldog a csodás jól teljesítő Magyarországon.
Edmond Dantes 2019 márc. 31. - 18:00:49
Kicsit javitom ha szabad. Az ausztraliai lufiszobrasz itthon volt lufiszobrasz. Ausztraliaban ha jol emlekszem, hazgondnok. Mondhatnam, inkabb hazgondnok ott mint jol kereso lufiszobrasz itt. Lehet ezt es ot nem-szeretni, maganugy ahogy a munka-, telephely- es eletmodvaltas az o (!) maganugye. Es majd en megtippelem a negativ kedvencet, a tatabanyai gimn.magyartanar lehet, aki szimplan es tobbszor kijelentette, hogy nem erzi jol magat itthon es inkabb elmegy elment arut rakodni Angliaba. Ot se kell szeretni.
ccaty 2019 márc. 31. - 14:19:46
Majd akkor derül ki, hogy Isten veled-é, ha majd pár év múlva körvonalazódik a cél, amiért búcsút intettek, Magyarországot elhagyták, teljesült-e.

Ennek a legutolsó résznek is csak a végére értem ide, a többit pedig nem is láttam, de elég bizonytalannak tűntek a bemutatott emberek, családok. Leginkább az ismerkedés állapotában voltak, hazai ízeket kerestek, néhol bőséges kínálattal találkoztak, néhol meg nem.


Magyarok társaságát keresik, de nem azt találják, amit maguk mögött hagytak. Aztán meg a helyiekkel nem olyan könnyű megismerkedni, összebarátkozni meg néhol lehetetlen is.


Aki azért ment ki, hogy az odakint megkeresett pénzét összegyűjtögetve hazajön és itthon fekteti be, az számoljon azzal is, hogy, mint mutatták a mi pénztárcánknak odakint minden nagyon drága, mint pl. a szerény ír lakás bérleti díja átszámítva havi 300.000 forintos kiadást jelent. Hogy ebbe mi tartozik bele, már nem derült ki. De minden attól függ, hogy havonta mennyit tudnak megkeresni, mert a bérleti díj az egy dolog, de ezer más költség is van, ami itthon természetesnek tűnik (fodrász, manikűr, kozmetika, étkezés stb.) nem olcsó...

Szóval egészen más léptékben kell számolniuk, mint amit idehaza megszoktak... Alkalmazkodás és szorgalom kérdése...
1/10
Vídia. 2019 márc. 31. - 13:44:37 1/10
kimennek, aztán meg visszajönnek..
rájönnek,h ott is dolgozni kell..

felesleges hisztériakeltés
tanulj, dolgozz jól, aztán itthon is jól kereshetsz
a lúzer kint is lúzer marad..
Edmond Dantes 2019 márc. 19. - 17:39:03
A sorozat beszédes és hatásos. Nincs az a parlamenti felszólalás, tévévita vagy politológusi-szociológusi elemzés, ami ennél a műsornál ütősebben üzen. Szócséplés helyett a szereplők a lábukkal szavaztak, döntöttek. Eldugják, agyonhallgatják e jeles kordokumentumot rendesen. Nem reklámozom, de akit érdekel, még megnézheti a csatorna netes felületén.
Összes hozzászólás