Dűlők szolgái / "A bor mindig ünnep" - Kovács Tibor, borász

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 4. rész, 15 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Egy Nógrád megyei kis faluban nőtt fel, ahol minden nap az erdőt járta. Erdésznek készült, végül mégis a Kertészeti Egyetem szőlész szakán szerzett diplomát. Ezzel azonban nem elégedett meg. Végiglátogatta a francia borvidékeket, s egyre csak tanult. Montpellier-ben, a francia szőlész-borász oktatás fellegvárában szerzett tudásának birtokában hazajött, s egy francia tulajdonú borászati cég élére állt Tokaj-Hegyalján. A neheze azonban csak ezután következett. Filmünk hőse, Kovács Tibor mesél Önöknek kalandos életéről.

A műsor ismertetése: A sorozat a legismertebb magyar borászokat mutatja be. Elkötelezettségük igazolja azt a régi mondást, miszerint a szőlő olyan nemes növény, hogy nem gazdát igényel, hanem szolgát. Portréikon keresztül megismerkedhetünk a legjelentősebb magyar bortermelő vidékekkel és a legnépszerűbb borfajtákkal.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
feketevipera 2011 júl. 07. - 19:48:18
A sorozatban ismert borászok nyilatkoznak önmagukról és a borkészítésrõl, ami egyfajta "mûvészet", legalábbis ha valaki minõségi bort akar készíteni. Érdekes megfigyelni, hogy az ország különbözõ tájain élõ emberek hogyan gondolkodnak, mi az azonos és mi az eltérõ az "ars poeticájukban".