Az aktuális rész ismertetője: A Magyarországon is legnépszerűbb halat, a pontyot a csehek is nagyon szeretik. Felhasználás előtt néhány napig vízben áztatják, hogy ne legyen iszapíze. Csehországban a feketemártás és a ponty elválaszthatatlanok egymástól. A mártáshoz először üvegesre pirítják a hagymát, a zellert és a sárgarépát, majd cukorral karamellizálják. Ezután takarékon főzik, majd hozzáteszik az összemorzsolt mézeskalácsot, az aszalt szilvát, és a mazsolát. A vargányás krumplileves is népszerű a cseh erdővidéken, ahová a mai műsor látogat.
A műsor ismertetése: Az Arte és a ZDF által készített sorozat kulináris utazás európa 30 tájegységén. A műsor két műfajt egyesít kreatívan: a televíziós főzőműsort a tájegységeket bemutató dokumentumfilmmel. Itt nem sztárok főznek stúdiókban, hanem főzni tudó emberek mutatják be szűkebb hazájuk hagyományos ételeit, valódi konyhákban. Megismerkedünk piacokkal, gazdálkodókkal, halászokkal, mesteremberekkel, a mindennapokban továbbélő hagyományokkal.
Hozzászólások