Észak világa / A félelmetes szoros

Bakancslistához adom
német ismeretterjesztő filmsorozat, 2. rész

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: 1596-ban a holland Willem Barents hajóskapitány, aki már kétszer megpróbált eljutni a szibériai partok mentén Kínába, újra útra kelt, de vállalkozása tragikus véget ért. Neve azonban örökre fennmaradt, halála helyén ma a Barents-tenger hullámzik. Szibériában ma a szegénység és a nélkülözés jellemzi a csukcsok hétköznapjait, egyúttal azonban felcsillan az ősi kultúra megmentésének reménye, és a hit egy jobb jövőben.

A műsor ismertetése: A négy részes sorozat Kanada, Szibéria, Grönland és Alaszka sarkvidéki tájait mutatja be. Megismertet a nagy felfedezők életútjával, az itt élő népek mondáival és szokásaival. A forgatócsoport éveket töltött el a "világ végén", hogy ezt a filmet elkészíthesse.

Amikor 1492-ben Kolombusz felfedezte Amerikát, expedíciók sora indult útnak, hogy megszerezzék az Új Világ mesés kincseit. Elkezdődött egy olyan út keresése, amely összeköti az Atlanti- és a Csendes-óceánt. A felfedezők egyre északabbra merészkedtek, olyan vizekre, amelyeken még soha nem járt hajó. Sokan szörnyű árat fizettek ezért.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?