Klasszikusok délidőben / A tehetség napja a Zeneakadémián 2019 - A zenekar mesterei Rolla János és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara II.

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A Zeneakadémia "A tehetség kötelez" című sorozatában 2018 óta rendezi meg "A tehetség napját", melynek egyik fő célja, hogy a Zeneakadémián folyó munka keresztmetszetét bemutassa. Az egyetem hallgatóiból álló kamarazenekar órarend szerinti projektek keretében készül fel koncertjeire, Rolla János Kossuth-díjas hegedűművész vezetésével. S így, ahogy a próbák folyamán a diákok, úgy a hangversenyeken a közönség is tanúja lehet generációk találkozásának, illetve a magyar kamarazenekari hagyomány tovább élésének. Hiszen Rolla János ennek a tradíciónak a leghitelesebb tolmácsolója: alapító tagként részt vett a Liszt Ferenc Kamarazenekar létrehozásában, 1979-től pedig közel negyven évig állt az együttes élén mint művészeti vezető. A mai műsorban a 2020-as rendezvénysorozat zárókoncertjén elhangzott zeneművekből válogattunk.

Egyéb epizódok:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
sukky márc. 10. 00:13:59
Gondolom, a Nemzet Zongoraművésze mellett a hegedűs partner jelentéktelen epizodista lehet, mivel nem volt érdemes megemlíteni a nevét, csak a Fesztivál atyja és a hegedű készítője fontos itt.
10/10
bokor5 2021 ápr. 27. - 23:02:58 10/10
Azta!